Skip to main content

Met zijn rijke voetbalgeschiedenis en passie voor de sport, staat Duitsland bekend als een ideale gastheer voor grote internationale toernooien. In 2024 zal het Europees Kampioenschap Voetbal zijn terugkeer maken naar dit voetbalgekke land. Voetbalfans van over de hele wereld kunnen zich verheugen op een spectaculaire maand vol spanning, emotie en prachtige wedstrijden. In deze blog zullen we de speelsteden van het EK Voetbal 2024 in Duitsland verkennen en beschrijven.

Berlijn – Het historische hart van Duitsland:

Als hoofdstad van Duitsland is Berlijn niet alleen een bruisende metropool, maar ook een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Voetbalfans kunnen een onvergetelijke ervaring verwachten in het Olympisch Stadion in Berlijn, de stad zal een van de belangrijkste speellocaties zijn gedurende het EK voetbal 2024. Met een capaciteit van meer dan 70.000 toeschouwers biedt het stadion een unieke sfeer en een prachtig decor voor enkele van de belangrijkste wedstrijden, waaronder de finale, van het toernooi. Naast het voetbal kunnen bezoekers genieten van de historische bezienswaardigheden, levendige wijken, heerlijke culinaire hoogstandjes en een levendig nachtleven die Berlijn te bieden heeft.

München – Waar traditie en gastvrijheid samenkomen:

In het zuiden van Duitsland ligt München, een stad die bekend staat om zijn tradities, bierfeesten en voetbaltrots. Het Allianz Arena stadion zal tijdens het EK Voetbal 2024 bruisen van de opwinding. Met zijn kenmerkende architectuur en kleurrijke verlichting is dit stadion een echte blikvanger. Met een capaciteit van meer dan 70.000 toeschouwers zal het stadion een geweldige sfeer bieden voor voetballiefhebbers. Na de wedstrijden kunnen bezoekers genieten van de traditionele Beierse gastvrijheid in de biergartens, de historische oude binnenstad verkennen of een bezoek brengen aan de beroemde musea.

Hamburg – De poort naar de wereld:

Gelegen aan de oevers van de rivier de Elbe, is Hamburg een stad met een rijke maritieme geschiedenis en een bruisende internationale sfeer. Het Volksparkstadion in Hamburg zal fungeren als een van de speellocaties van het EK Voetbal 2024 en biedt plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers. De stad zelf heeft echter veel meer te bieden dan alleen voetbal. Bezoekers kunnen genieten van een ontspannen boottocht door de haven, de levendige vismarkt bezoeken of de indrukwekkende Elbphilharmonie bezoeken. Hamburg is een stad vol culturele diversiteit en levendige wijken die uitstekend geschikt zijn voor grote groepen voetbalfans.

Keulen – Een mix van geschiedenis en moderniteit:

Keulen, gelegen aan de oevers van de Rijn, is een stad die bekend staat om zijn imposante kathedraal, levendige winkelstraten en bruisende carnavalsfeer. Het RheinEnergieStadion zal tijdens het EK Voetbal 2024 een geweldige locatie zijn voor voetbalfans. Met een capaciteit van meer dan 45.000 toeschouwers biedt het stadion een intieme sfeer en een fantastisch uitzicht vanaf elke zitplaats. Naast het bijwonen van wedstrijden kunnen bezoekers genieten van de historische charme van de oude binnenstad, een wandeling maken langs de Rijnpromenade en genieten van de bruisende cafés en restaurants die Keulen te bieden heeft.

Frankfurt – De financiële hoofdstad van Duitsland:

Frankfurt, een moderne en kosmopolitische stad, is het financiële hart van Duitsland en een belangrijk knooppunt voor internationale zakenreizigers. Het Commerzbank-Arena stadion zal tijdens het EK Voetbal 2024 gastheer zijn van spannende voetbalwedstrijden. Met een capaciteit van meer dan 50.000 toeschouwers kunnen fans zich onderdompelen in de energieke sfeer van dit stadion. Naast het voetbal kunnen bezoekers genieten van de indrukwekkende skyline van de stad, een bezoek brengen aan het historische stadscentrum met zijn charmante vakwerkhuizen en de culinaire hoogstandjes van Frankfurt proeven, waaronder de beroemde Frankfurter worstjes.

Stuttgart – Kunst, auto’s en voetbal:

Stuttgart, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, staat bekend om zijn historische en culturele betekenis als thuisbasis van enkele van ’s werelds meest bekende automerken. Het Mercedes-Benz Stadion in Stuttgart zal dienen als een speellocatie voor het EK Voetbal 2024 en biedt plaats aan meer dan 60.000 toeschouwers. Naast het bijwonen van voetbalwedstrijden kunnen bezoekers genieten van de rijke kunst- en cultuurscène van de stad, een bezoek brengen aan het Mercedes-Benz Museum om meer te leren over de geschiedenis van de auto-industrie en ontspannen in de prachtige parken en tuinen die Stuttgart te bieden heeft.

Het EK Voetbal 2024 in Duitsland belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor voetbalfans van over de hele wereld. Of je nu de historische bezienswaardigheden van Berlijn wilt verkennen, wilt genieten van de Beierse gastvrijheid in München, de bruisende sfeer van Hamburg wilt ervaren, de charme van Keulen wilt ontdekken, de moderne skyline van Frankfurt wilt bewonderen of de combinatie van kunst, auto’s en voetbal in Stuttgart wilt ervaren, elke speelstad biedt unieke hoogtepunten naast het voetbaltoernooi.

 

Naast de uitgelichte steden zal er ook gevoetbald worden in Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Leipzig. Hoe en waar er gevoetbald gaat worden is nog niet bekend, of Nederland aanwezig zal zijn tijdens het toernooi weten we voorlopig ook niet. Deze info zal omstreeks begin april 2024 bekend zijn.

Interesse gekregen in grote sportevenementen, lees dan een van onze andere blogs over bijvoorbeeld de Formule 1, Olympische Spelen of over Grand Slam tennistoernooien.