PRIVACYVERKLARING

Laatst bijgewerkt: 6 februari 2020

Wanneer u gebruikmaakt van de diensten van Business Booking International of contact met ons heeft, geeft u persoonsgegevens aan ons. U moet erop kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig en vertrouwelijk met uw persoonsgegevens omgaan. De verwerking van uw persoonsgegevens gebeurt op een manier die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. In deze privacyverklaring leest u hoe wij dit doen. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die we van u verzamelen via onze diensten, waaronder onze website, API’s (hulpmiddelen voor online boeken die door onze partners worden gebruikt) of die u ons op andere wijze verstrekt.

WIE IS BUSINESS BOOKING INTERNATIONAL

Business Booking International is een zakenreisbureau waar de wensen van de klant voorop staan. Wij organiseren uw zakenreizen, incentives, meetings of events geheel op maat. Uw wensen en eisen zijn ons uitgangspunt. Wij denken met u mee om uw reis of bijeenkomst zo efficiënt mogelijk te plannen, met de beste kwaliteit en een passende prijs.

WELKE PERSOONSGEGEVENS VERZAMELEN WE?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die gaan over mensen en waaraan je een mens als persoon kunt herkennen. Om reisproducten voor u te boeken en om onze diensten goed uit te kunnen voeren, kunnen wij u vragen om de persoonsgegevens. Hieronder leest u om welke type persoonsgegevens dat kan gaan.

  • Persoonsgegevens die u aan ons verstrekt

 Tijdens een reservering

Wanneer u een reservering maakt, vragen wij (in ieder geval) uw naam en e-mailadres. Afhankelijk van uw reservering kunnen wij ook vragen naar uw huisadres, telefoonnummer, betalingsgegevens, geboortedatum, de namen van uw medereizigers en/of voorkeuren voor uw reis (zoals maaltijdvoorkeuren en voorkeuren in verband met mobiliteitsbeperkingen).

 Als u contact met ons opneemt

Wanneer u contact op moet nemen met onze klantenservice, of wanneer u op een andere manier contact met ons opneemt (bijvoorbeeld via social media, of wanneer u via ons communiceert met uw reisleverancier of via een corporate login) verzamelen wij ook gegevens van u.

 Door deelname aan promoties

U kunt beslissen om deel te nemen aan promotionele activiteiten. Hieraan deelnemen, betekent ook dat u ons van uw persoonsgegevens voorziet. Bij de promotionele activiteiten vermelden wij ook de actievoorwaarden waar u kunt lezen welke personeelsgegevens wij gebruiken en waar wij uw gegevens voor gebruiken.

  • Persoonsgegevens van reisgenoten die u aan ons verstrekt

Als u een reis maakt met meerdere reisgenoten verstrekt u de gegevens van hen als onderdeel van de reservering. Of het kan zijn dat u een reservering namens iemand anders maakt. Let erop dat u toestemming van deze personen moet hebben om hun persoonsgegevens en reisvoorkeuren aan Business Booking International door te geven.

  • Persoonsgegevens die we automatisch verzamelen

Ongeacht of u een reservering maakt, verzamelen we automatisch bepaalde informatie wanneer u onze website bezoekt. Uw IP-adres, de datum en tijd waarop u toegang heeft gehad tot onze diensten, de hardware, de software of internetbrowser die u gebruikt en informatie over het besturingssysteem van uw computer, zoals de versies van de applicatie en uw taalinstellingen, maken hier allemaal deel van uit. We verzamelen ook informatie over uw klikgedrag en welke pagina’s aan u worden getoond.

Als u gebruikmaakt van een mobiel toestel verzamelen we gegevens over uw toestel, apparaat-specifieke instellingen en eigenschappen, applicatiecrashes en andere systeemactiviteiten. Als u een reservering maakt, registreert ons systeem met welk apparaat en via welke website of app u naar de website van Business Booking International bent gegaan.

  • Uw surfgedrag via cookiebestanden

Wij verzamelen automatisch gegevens over u wanneer u de website van Business Booking International gebruikt: uw weergavevoorkeuren, zoals contrastkleur en lettergrootte en of u al dan niet akkoord gaat met het gebruik van cookies op onze site.

Deze website werkt ook zonder cookies, maar met cookies wordt hij wel gebruiksvriendelijker. U kunt cookies dus wissen of blokkeren, maar sommige onderdelen van de site werken dan niet (naar behoren).

De informatie die de cookies verzamelen, wordt niet gebruikt om u te identificeren en wij delen de statistische gegevens niet met derden. Deze cookies worden ook niet voor andere doeleinden gebruikt dan beschreven in deze privacyverklaring.

Business Booking International maakt gebruik van cookies conform de Europese Cookie Wet.

  • Persoonsgegevens die we uit andere bronnen verkrijgen

Wij ontvangen op wettige wijze persoonsgegevens van u van zakelijke partners en andere onafhankelijke derde partijen en voegen deze informatie toe aan onze accountgegevens. Denk hierbij aan bijgewerkte contactgegevens, zoals e-mailadres en boekingsgeschiedenis.

 

WAARVOOR GEBRUIKEN WIJ UW GEGEVENS?

We gebruiken opgeslagen informatie over u voor verschillende doeleinden. Uw persoonlijke gegevens kunnen op de volgende manieren gebruikt worden:

  • Voor het maken van reserveringen

Op de eerste plaats gebruiken we uw persoonsgegevens om uw reservering te voltooien en te beheren, wat natuurlijk de essentie is van Business Booking International. Dit betreft ook communicatie over uw reservering, zoals bevestigingen, wijzigingen en herinneringen.

  • Om u te helpen via onze Klantenservice

Door uw relevante gegevens, zoals reserveringsinformatie of informatie over uw gebruikersaccount, te delen met onze Klantenservice kunnen zij contact met u opnemen als u ons nodig heeft. Zo kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste reisleverancier en reageren op uw al vragen over uw reservering en andere vragen.

  • Voor marketingdoeleinden

We gebruiken uw gegevens ook voor marketingdoeleinden. Hieronder verstaan we onder andere:

Het gebruik van uw contactgegevens om u regelmatig informatie over reisgerelateerde producten en diensten te sturen. U kunt zich snel, eenvoudig en op elk gewenst moment afmelden van e-mailmarketingberichten — klik gewoon op de link ‘Afmelden’ die in elke nieuwsbrief of andere communicatie te vinden is.

Gebaseerd op uw informatie, kunnen er gepersonaliseerde aanbiedingen aan u worden getoond op de website (inclusief social media) en kan de inhoud van de website die aan u getoond wordt, worden gepersonaliseerd. Dit kunnen aanbiedingen zijn die op co-branded websites te boeken zijn en aanbiedingen of producten van derden waarvan wij denken dat ze u wellicht interesseren.

Als u deelneemt aan andere promoties (zoals winacties) worden de relevante gegevens gebruikt om deze promoties te beheren.

  • Om contact met u te onderhouden

We kunnen ook op andere momenten contact met elkaar hebben, waaronder per e-mail, per post, via de telefoon of via sms. De methode hangt af van de contactgegevens die u eerder met ons heeft gedeeld. We verwerken de communicatie die u met ons heeft. Dit kan een aantal redenen hebben, waaronder:

  • Het reageren op en afhandelen van verzoeken die u, of uw reisleverancier (zoals hotels, accommodatie-eigenaren, luchtvaart-, spoorweg- en cruisemaatschappijen, autoverhuurbedrijven en leveranciers van activiteiten) heeft gedaan.
  • Als u een reservering nog niet heeft voltooid, kunnen we contact met u opnemen met een herinnering om verder te gaan met uw reservering. Deze extra dienst kan voordelen voor u hebben omdat u uw reservering kunt voltooien zonder dat u opnieuw de aanbieder moet zoeken of uw gegevens opnieuw moet in vullen.
  • Wanneer u gebruikmaakt van onze diensten, kunnen we u een enquête sturen of u uitnodigen om een beoordeling achter te laten over uw ervaring met Business Booking International of de aanbieder.
  • We sturen u ook andere berichten die gerelateerd zijn aan uw reservering, zoals hoe u contact kunt opnemen met Business Booking International als u hulp nodig heeft terwijl u onderweg bent, en andere informatie waarvan we denken dat het nuttig voor u kan zijn bij het plannen, of om het beste uit uw reis te halen. We kunnen u ook materiaal sturen dat gerelateerd is aan uw aanstaande reserveringen.
  • Zelfs als u geen aankomende reservering heeft, kunnen we u andere administratieve berichten sturen die bijvoorbeeld veiligheidswaarschuwingen bevatten.
  • Soms vragen we onze klanten om deel te nemen aan een marktonderzoek. Bij dit onderzoek vindt u dan meer informatie welke persoonsgegevens worden verzameld en hoe uw persoonsgegevens verder worden gebruikt voor dit onderzoek.

 

  • Verbeteren van onze diensten

We gebruiken ook persoonsgegevens voor analytische doeleinden. Het voornaamste doel is om onze website te optimaliseren en aan te passen aan uw wensen en onze website eenvoudiger te maken en prettiger in gebruik.

  • Juridische doeleinden

Tot slot moeten we in sommige gevallen uw gegevens gebruiken om juridische geschillen af te handelen en op te lossen, voor reglementair onderzoek en compliance of om te voldoen aan de wettige verzoeken van de wetshandhavingsinstanties.

Het verstekken van uw persoonlijke gegevens aan Business Booking International is vrijwillig. Echter, afhankelijk van het type dienst dat u zou willen gebruiken, kan het zijn dat wij u die dienst alleen kunnen bieden als bepaalde persoonlijke gegevens worden verzameld. Wij kunnen bijvoorbeeld uw reservering niet verwerken als wij niet uw naam en contactgegevens verzamelen.

Als wij voor het verwerken van uw persoonlijke gegevens geautomatiseerde middelen gebruiken die juridische gevolgen hebben of u aanzienlijk beïnvloeden, nemen wij passende maatregelen om uw rechten en vrijheden te beschermen, waaronder het recht op menselijk ingrijpen.

Om uw persoonsgegevens zoals hierboven beschreven te verwerken, baseren we ons op de volgende juridische grondslagen:

Business Booking International baseert zich op de wettelijke basis dat de verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract, met name om uw reservering te voltooien en te beheren. Wanneer de vereiste persoonsgegevens niet worden verstrekt, kan Business Booking International de reservering niet voltooien en ook geen (klanten)service verlenen.

Daarnaast baseert Business Booking International zich op zijn legitieme commerciële bedrijfsbelangen om zijn diensten aan te bieden, om fraude te voorkomen, en om zijn diensten te verbeteren. Wanneer persoonsgegevens worden gebruikt om de legitieme belangen van Business Booking International of een derde partij te dienen, weegt Business Booking International altijd uw rechten en belangen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens af tegen de rechten en belangen van Business Booking International of die van de derde partij.

Voor juridische doeleinden vertrouwt Business Booking International, indien van toepassing, ook op de naleving van wettelijke verplichtingen (zoals wettelijke handhavingsverzoeken). Waar dit volgens de toepasselijke wetgeving vereist is, zal Business Booking International uw toestemming vragen voordat uw persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden worden verwerkt.

MET WIE DELEN WIJ UW GEGEVENS?

Business Booking International kan uw gegevens delen met verschillende organisaties zodat zij ook hun diensten kunnen uitvoeren. Denkt u hierbij aan reisleveranciers zoals hotels, accommodatie-eigenaren, luchtvaart-, spoorweg- en cruisemaatschappijen, autoverhuurbedrijven en leveranciers van activiteiten. Wij raden u aan om het privacy beleid van onze reisleveranciers te lezen. Het is ook mogelijk dat wij gegevens van u delen, wanneer dit per wet verplicht is gesteld.

HET BESCHERMEN VAN UW GEGEVENS

Het is voor ons zeer belangrijk dat u vertrouwen heeft in Business Booking International en dat u zorgeloos gebruik kunt maken van onze dienstverlening. We hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beschermen die wij over u verzamelen en verwerken.

BEWAREN VAN UW GEGEVENS

We bewaren de persoonsgegevens die we van u verzamelen wanneer we een voortdurende legitieme zakelijke noodzaak hebben om dit te doen (bijvoorbeeld om u te voorzien van een dienst die u heeft aangevraagd of om te voldoen aan toepasselijke wettelijke, fiscale of boekhoudkundige vereisten).

Wanneer we geen voortdurende legitieme zakelijke noodzaak hebben om uw persoonsgegevens te verwerken, zullen we de gegevens ofwel verwijderen of anonimiseren, of, als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat uw persoonsgegevens zijn opgeslagen in back-up-archieven), zullen we uw persoonsgegevens veilig opslaan en isoleren van elke verdere verwerking tot verwijdering mogelijk is.

We zullen uw gegevens anonimiseren of samenvoegen als we van plan zijn om ze te gebruiken voor analytische doeleinden of trendanalyse over langere perioden.

 

WELKE RECHTEN HEEFT U?

U heeft het recht om de gegevens die wij in uw profiel hebben opgeslagen, op te vragen. Op uw verzoek kunnen wij de gegevens voor u wijzigen of verwijderen.

COMMUNICATIE

Wanneer u een e-mail of ander bericht naar ons stuurt, kunnen wij deze bewaren. Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij om persoonlijke gegevens. Deze worden opgeslagen op eigen systemen van Business Booking International of op de systemen van een derde partij.

Business Booking International behoudt zich het recht om berichten te sturen, zowel voor administratieve als voor commerciële of analytische doeleinden. Om u op de hoogte te houden van aanbiedingen en om u de beste prijzen te verstrekken, kunnen wij een e-mail of ander bericht verzenden, met bijvoorbeeld informatie over reisproducten waar u naar hebt gezocht.

WET VAN TOEPASSING

De verwerking van de persoonsgegevens vindt plaats conform de Wet bescherming persoonsgegevens (P-0015554). Op deze privacyverklaring is Nederlands recht van toepassing. Alle eventuele geschillen worden voorgelegd aan de daartoe toegewezen rechtbank en rechter.

UPDATES PRIVACYVERKLARING

Wij kunnen deze privacyverklaring in de toekomst wijzigen als gevolg van veranderende juridische, technische of zakelijke ontwikkelingen.  Wij raden daarom aan om dit beleid regelmatig te raadplegen.

Je kunt zien wanneer deze privacyverklaring het laatst is bijgewerkt door de datum van ‘laatst bijgewerkt’ te controleren die bovenaan deze privacyverklaring wordt weergegeven.

HOE KUNT U CONTACT OPNEMEN?

Als u vragen hebt over deze privacyverklaring, neem dan contact met ons op:

Business Booking International

Paalbergweg 26

+31 (0) 20 820 23 60

Mail: info@bbih.nl

 

Openingstijden Klantenservice:

Maandag            09:00 uur – 17:00 uur

Dinsdag               09:00 uur – 17:00 uur

Woensdag          09:00 uur – 17:00 uur

Donderdag         09:00 uur – 17:00 uur

Vrijdag                 09:00 uur – 17:00 uur