Skip to main content

Sinds de intrede in 2015 van Max Verstappen in de Formule 1 heeft de populariteit van de sport in Nederland een behoorlijk groei doorgemaakt. De populariteit van Max heeft uiteindelijk ook bijgedragen aan de terug keer van de sport in Zandvoort. In het laatste weekend van augustus strijkt het Formule 1 circus dit jaar weer neer in Zandvoort. Dit jaar worden er in totaal 23 Grand Prixs verreden gedurende het seizoen. Ondertussen zijn er al enkele Grand Prixs van de kalender gereden. Enkele interessante en prestigieuze Grand Prixs moeten nog gehouden worden. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijkheden van het bezoeken van een Grand Prix en wat er te doen is bij een Circuit als er geen grote wedstrijd wordt georganiseerd.

Wat, waar en geschiedenis

Merendeel van de Grand Prixs worden georganiseerd op het Europese continent. De Verenigde Staten is het land waar de meeste Grand Prix gehouden worden, namelijk 3 stuks. Dit zijn Grand Prixs in Miami, Austin en dit jaar nieuw is de Grand Prix in Las Vegas. Ook het kleine prinsendom van Monaco is een van de bestemming waar een van de meest prestigieuze Grand Prix van het seizoen wordt gereden. In Monaco, waar met veel glitter en glamour vanaf grote jachten of vanuit de majestueuze gebouwen toegekeken wordt, wordt de Grand Prix gereden door de smalle straatjes van Monte Carlo. De Grand Prix in Monaco wordt samen met de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500 gezien als de bekendste en meest precieuze races binnen de racewereld. Binnen de Formule 1 wordt Monaco samen met Monza en Spa-Francorchamps gezien als klassiekers op de Formule 1 racekalender. Enkele races en mogelijkheden bij het circuit worden in de komende alinea verder uitgelicht.

Grand Prix Oostenrijk

De Grand Prix in Oostenrijk wordt gehouden op het thuiscircuit van het team Red Bull. De Red Bull ring in Spielberg nabij Graz is een feest als het gaat om Nederlandse feest van de sport.  ’Van links naar rechts’ van Snollebollekes hoor je geregeld voorbijkomen. De wedstrijd is een populaire Grand Prix onder de Nederlandse fans omdat het plaatsvindt in een vakantieperiode en daarom eenvoudig te bezoeken is. Dit jaar vindt de Formule 1 Grand Prix plaats in het weekend van 30 juni tot 2 juli. Het circuit biedt een indrukwekkend race-uitzicht en is door zijn moderne faciliteiten ook geschikt voor andere evenementen. Zo kan het circuit ook worden gebruikt als incentive voor bedrijven. Het biedt unieke mogelijkheden om meetings te organiseren in het hart van de race-scène. Hierbij kan men genieten van de Grand Prix en een uitstekende catering, ideaal om relaties te onderhouden, teambuilding te bevorderen of gewoonweg te genieten van het spektakel.

Maar naast de Grand Prix biedt het circuit genoeg andere mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een compleet weekend met een groep te verblijven op en rondom het circuit. Ter plaatse is er de mogelijkheid om zelf in een Formule 1 wagen te racen op het circuit. Maar er zijn ook verschillende andere activiteiten zoals bijvoorbeeld off-road rijden, race biatlon op het circuit en simulatie racing. De Red Bull Ring is een uitstekende locatie om zakelijke evenementen te organiseren waarbij snelheid, avontuur en adrenaline de ingrediënten zijn.

Grand Prix Hongarije

De Hungaroring is een prachtig circuit in Boedapest, Hongarije. Sinds het begin van de jaren ’80 wordt hier de Formule 1 Grand Prix van Hongarije gehouden, dit jaar in het weekend van 21 tot 23 juli. Sinds Het circuit staat bekend om zijn vele aan een lopende bochten en hobbelige ondergrond. Dit maakt inhalen voor de coureurs lastig. Inhaalacties moeten goed voorbereid worden en perfect worden uitgevoerd om succesvol te zijn.

Naast de Grand Prix zijn er tal van mogelijkheden om op deze locatie evenementen te organiseren, zoals concerten, productlanceringen, merkactivatie en teambuildingsactiviteiten. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft voldoende parkeerplaatsen. De verschillende mogelijkheden van het circuit zorgen ervoor dat het geschikt is voor alle soorten evenementen, van kleine groepen tot grootschalige internationale evenementen. De eersteklas gastvrijheid op het circuit, in combinatie met ultramoderne technologie, garandeert het succes van elk evenement dat er georganiseerd kan worden. De Hungaroring is een uitstekende locatie voor elk merk of evenementenorganisator die een unieke en gedenkwaardige ervaring wil organiseren in het hart van Boedapest.

Grand Prix Las Vegas

In 2023 zal Las Vegas haar debuut maken als gastheer van een Formule 1 Grand Prix. Naast de Grand Prix biedt de entertainment capital of the world talloze mogelijkheden voor zakelijke reizigers. Resorts en casino’s bieden een breed scala aan faciliteiten zoals vergaderruimtes, conferentiecentra en luxe suites voor zakenrelaties. Naast zakelijke activiteiten biedt de stad ook talloze mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van vrije tijd, zoals shows, concerten, restaurants en uitgaansgelegenheden. Bezoekers kunnen ook over de magnifieke Las Vegas Boulevard lopen voor winkels en dineren. Voor adrenaline-junkies is er de mogelijkheid om te racen op het Circuit van Las Vegas Motor Speedway of een rondvlucht te maken over de stad. Kortom, naast het bijwonen van de schitterende Formule 1-race biedt Las Vegas verschillende opties voor zakelijke reizigers om zich te vermaken en te ontspannen!

 

Geen interesse in Formule 1, lees dan een van onze andere blogs over bijvoorbeeld de olympische spelen of over de grand slam tennistoernooien.