Skip to main content

De vorige Olympische Spelen vonden plaats in Tokyo in 2021 zonder publiek wegens de pandemie. Nu de beperkingen zo goed als opgeheven zijn, betekent het dat we weer volop ertegenaan kunnen gaan. Precies 100 jaar geleden vonden de Olympische Zomerspelen voor het laatst plaats in Parijs. In 2024 mag de Franse hoofdstad voor de derde keer (1900, 1924 en 2024) host zijn voor hét internationale multisportevenement. Tijdens de Olympische Spelen zal Parijs bruisen van energie als atleten uit de hele wereld meedoen aan verschillende sporten. Staat Parijs op je bucketlist voor volgend jaar? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven.

 

Over de Olympische Spelen

De Olympische Spelen starten op 26 juli 2024 en gaan door tot en met 11 augustus. Maar liefst 10.500 atleten uit 206 landen doen mee aan 32 sporten. Breakdancing, surfen, klimmen en skateboarden worden toegevoegd aan de Olympische Spelen. De laatste drie maakten al hun debuut in 2021 in Tokyo. Daartegenover zijn karate, honkbal en softbal juist afgevallen.

Door de hele stad Parijs worden in bestaande en enkele nieuwe stadions en arena’s de sportevenementen gehouden. Zo zullen de tennistoernooien plaatsvinden in het Roland Garrosstadion. Turnen, trampolinespringen en basketbal vinden plaats in de Bercy Arena. Net buiten de stad wordt de Aquatics Centre gebouwd waar watersporten gehouden worden. Alhoewel Parijs het centrum is van OS 2024, gaan de Olympische surfers de strijd tegen elkaar aan in Teahupoo. Deze plaats ligt op het Frans-Polynesische eiland Tahiti, dat ergens in de Stille Oceaan ligt tussen Australië en Zuid-Amerika.

Openingsceremonie

Op vrijdag 26 juli 2024 vindt de openingsceremonie plaats op de Seine en is gratis toegankelijk. De atleten varen in 160 verschillende boten over een prachtig verlichte Seine langs alle hoogtepunten van de stad. De organisatie verwacht zo’n 600.000 bezoekers. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen niet in een Stadion wordt georganiseerd. Het belooft een levendige ceremonie te worden. Dus als je erbij wil zijn bekijk dan de route in deze video.

Parijs als bestemming

Ben jij een van de gelukkigen die een kaartje weet de bemachtigen? Plan dan extra tijd in tijdens je bezoek aan de stad van de Eiffeltoren. Parijs is een stad vol cultuur, geschiedenis en schoonheid. Enkele must-see attracties zijn de Eiffeltoren, de Notre-Dame kathedraal, de Arc de Triomphe, de Champs-Élysées en het Louvre museum. Aangezien de Spelen in de zomermaanden vallen kan je heerlijk wandelen door de prachtige straatjes van Montmartre. Of geniet van de Franse keuken in een schilderachtig restaurant of café en proef heerlijke gebakjes en macarons. Wat je ook doet, Parijs zal je zeker verwonderen!

 

Mocht je door deze blog de smaak te pakken hebben van sportwedstrijden, lees dan ook onze blog over de Grand Slam.