Skip to main content

Denemarken, het land van Lego en de kleine zeemeermin. Maar het land heeft meer te bieden. Het kleine Scandinavische koninkrijk met ongeveer 405 eilanden heeft een rijke geschiedenis, een gevarieerd landschap en een hoop bezienswaardigheden. Reden genoeg waarom Denemarken een geschikte locatie is voor incentives. In deze blog vertellen we meer over Denemarken en in het bijzonder over de bestemming Aarhus.

 

De grootste stad van Denemarken is Kopenhagen, dit is tevens ook de hoofdstad. Kopenhagen is rond het jaar 1000 gesticht. Merendeel van de monumentale panden stamt uit de 17e eeuw. In de haven is in opdracht van de grote Deense brouwerij Carlsberg een beeld geplaatst van een kleine zeemeermin, dit beeld is de hoofdpersonage uit het gelijknamige sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. In Billund vind je Legoland: een groot amusementspark geheel in het teken van Lego. Aan alle randen van Denemarken zijn uitgestrekte natuurgebieden te vinden waar veel variatie en ontspanningsmogelijkheden zijn. De weersomstandigheden in Denemarken zijn te vergelijken met die in Nederland, droge en warmere zomers en in de winter frisjes met kans op een vlokje sneeuw.

Aarhus

De Deense Vikingstad dankt zijn naam aan de IJslanders in de middeleeuwen. Aarhus is een kleine maar compacte stad waar veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Door de variatie in de stad is er genoeg te beleven en er is genoeg in de directe omgeving van de stad dat de moeite waard is om te gaan bekijken. Van het bekijken van verschillende architecturen tot culinair genieten op Michelin niveau, het is allemaal te vinden in Aarhus en omgeving. Dit maakt Aarhus een verrassende bestemming om met een groep te bezoeken.

Kasteel Marselisborg

Aan de zuidkant van de stad bevindt zich kasteel Marselisborg, dit is het zomerverblijf van de Deense koninklijke familie. Op het moment dat de koninklijke familie aanwezig is, is het mogelijk om de wisseling van de koninklijke wacht te aanschouwen. Wanneer de koninklijke familie niet aanwezig is, zijn de rozentuinen van de koningin toegankelijk.

Infinite bridge

Vlak bij het koninklijk kasteel bevindt zich de “infinite bridge”. Dit is een houten pier die als cirkel in het water en op het strand bevindt. Je kan hier eeuwig blijven rondlopen zonder dat er een einde aan komt. De brug is als kunstwerk een van de bezienswaardigheden die het meest gefotografeerd wordt.

De Haven

De bruisende haven van Aarhus herbergt verschillende attracties en bezienswaardigheden. Zo is er een nieuwe wijk met iconische gebouw in de vorm van een IJsberg, dit gebouw heeft dan ook toepasselijk deze naam gekregen. Ook bevindt in de havenwijk een groot zwembad dat uniek is door zijn locatie aan het water en door de architectonische hoogstandjes die zijn toegepast. Ook is er een groot cultureel centrum aanwezig bij de haven. Dit centrum DOKK1 biedt vele culturele- en multimedia activiteiten aan die je de gehele dag bezig kunnen houden.

Incentives met de groep

In Aarhus zijn er genoeg mogelijkheden voor activiteiten om met een groep te ondernemen waarbij de natuur, cultuur en geschiedenis van Denemarken naar voren komen.

Citytour

Er zijn verschillende tours door Aarhus. Er zijn tours waar de geschiedenis van Aarhus tot in de kleine details verteld wordt. Hierbij wordt dan rondgelopen door het historische centrum van de stad en wordt een bezoekje gedaan aan de 12e-eeuwse kathedraal. Maar daarnaast zijn er ook tours waar er meer gericht gekeken wordt naar de beschikbare Street art van Aarhus.

Openluchtmuseum Den Gamle by

Dit museum is samengesteld uit veel verschillende gebouwen die afkomstig zijn uit heel Denemarken en hun oorsprong hebben tussen 17e eeuw tot het begin van de 20ste eeuw. Het museum opende al vroeg in de 20ste eeuw en was ook het eerste openluchtmuseum dat haar deuren opende. In het museum zijn verschillende tours die je geheel terugbrengen naar de jaren 20 van de vorige eeuw.

Watersportactiviteiten

Rustig met een bootje de wateren rondom Aarhus verkennen is allemaal mogelijk. Kalmpjes genieten van de uitzichten op de omliggende natuur en eilanden die zichtbaar zijn in de verte. Maar het kan ook wat extremer. Zo is er de mogelijkheid om bij een watersportcentrum activiteiten doen zoals surfen en windsurfen. Verken de kuststrook en haven vanaf SUP en ervaar Aarhus niet vanaf het vaste land maar vanaf het water.

De natuur verkennen doormiddel van mountainbiken of door te klimmen

De omgeving vaan Aarhus kent veel natuurparken waar veel actieve activiteiten ondernomen kunnen worden. Bijvoorbeeld in Nationaal park Mols Bjerge en Merselis of langs de kustlijn ten zuiden van Aarhus zijn er veel mogelijkheden om met de mountainbike de natuur te verkennen. In omliggende plaatsen rondom Aarhus zijn er verschillende faciliteiten waar het mogelijk is om tussen de bomen te klimmen. In het naburige Randers zijn er zelfs 6 verschillende klimroutes beschikbaar.

 

Smaakt Aarhus naar meer na het lezen van deze blog, neem dan contact op met ons voor een incentive op maat naar Denemarken. Op zoek naar een andere bestemming die ook lekker dichtbij is? Lees dan onze blog over Ierland.