Skip to main content

De meeste mensen hebben Ierland niet in hun top 5 van reisbestemmingen. Misschien heeft het regenachtige weer daar iets mee te maken. Maar wist je dat er daardoor juist een prachtig groen landschap ontstaat. Daarnaast is Ierland het land van Guinness bier, Jameson whisky en vriendelijke mensen. Deze ingrediënten vormen samen een buitengewoon alternatief als bestemming. Misschien raak je door deze blog geïnspireerd om een personeelsreis te maken naar Dublin.

 

In het noorden grenst het land aan Noord-Ierland. De Ierse Zee in het oosten scheidt Ierland van Groot-Brittannië. En in het westen bevindt zich de Atlantische Oceaan. Tussen deze twee kustgrenzen is het landschap erg afwisselend. Het vloeit van inhammen met steile kliffen in het westen naar duinen en zandstranden in het oosten. Daartussenin zijn er voornamelijk heuvels, meren en veenmoerassen. Voor de natuurliefhebber is Ierland dus zeker een aanrader! In tegenstelling tot het landschap is het weer minder veranderlijk. Door het zeeklimaat met een warme golfstroom is het bijna nooit extreem warm of extreem koud. Wat ook zeker in de smaak valt bij bezoekers is het Ierse cultureel erfgoed en de daarbij behorende bezienswaardigheden en activiteiten.

Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en het is ook nog eens lekker dichtbij. Het is maar 1 uur en 30 minuten vliegen vanaf Schiphol. Vanaf Dublin Airport ben je binnen een halfuur in het centrum van de stad. Erg toegankelijk dus. Ierland is sinds de jaren 20 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug. Dat is te zien aan Trinity College, Christ Church Cathedral, Dublin Castle en Kilmainham Gaol om maar een paar historische gebouwen te noemen. Tijdens een bezoekje aan de pubs in Temple Bar district kan je genieten van live muziek en kennismaken met de vriendelijke, humoristische Ieren.

 

Incentives met de groep

In Dublin en de directe omgeving is er meer dan voldoende te doen met de groep. Je kan de natuur verkennen, kennismaken met de cultuur en de geschiedenis en meer. Lees hieronder wat voorbeelden.

Ontdek de stad te voet

Er zijn verschillende wandelingen door de stad onder begeleiding van een gids. Zo is er een wandeling waarbij je veel van de geschiedenis van de bouwkunst ziet. Er zijn prachtige middeleeuwse, gregoriaanse en victoriaanse gebouwen te vinden in de stad. Een muziekwandeling behoort ook tot de opties. Met deze tour maar je kennis met  traditionele Ierse publiedjes. Of ga voor een tour door het Trinity College met toegang tot een van Ierlands oudste schatten, het Book of Kells. Dit manuscript dateert uit de 9e eeuw en gaat over de vier evangeliën van het Nieuwe Testament.

Bezoek de Guinness Storehouse en Jameson Distillery

Bij de Guiness Storehouse leer je over het ontstaan van Ierlands meest iconische bier. Verspreid over de zeven verdiepingen van het gebouw wordt het verhaal van Guinness verteld. En aan het einde kun je een Guinness nuttigen in de Gravity Bar, waar je ook nog eens een 360-graden uitzicht over de stad hebt. Naast Guinness, is Jameson whisky een andere iconische drank van Ierse bodem. De voormalige fabriek van Jameson is omgetoverd tot een monument. Tegenwoordig worden er rondleidingen gegeven door de distilleerderij. Verder worden er workshops gegeven over het maken van cocktails en proeven van premium whisky. Ook hier kun je aan het einde van de tour een Jameson nuttigen aan de bar, rechtstreeks van de bron.

Breng een bezoek aan Howth

Aangezien je Dublin binnen twee dagen al grotendeels hebt ontdekt, is het leuk om ook de directe omgeving te verkennen. Binnen een halfuur rijden ben je in een vissersdorpje aan de Ierse Zee genaamd Howth. Je kan hier eten bij de vele visrestaurants, zeehonden spotten, golfen, en niet te vergeten, een spectaculaire cliff walk doen. Er zijn vier gemarkeerde wandelroutes van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden.

Neem deel aan de Irish Games

Ben je op zoek naar een meer uitdagende activiteit? Dan moet je zeker deelnemen aan de Irish Games. Hier worden je snelheid, kracht, behendigheid, nauwkeurigheid en sportiviteit op de proef gesteld. Het team wordt opgesplitst in kleinere groepen om de strijd tegen elkaar op te nemen. Jullie doen mee aan spellen als het traditionele Irish Dancing, Poc Fada en Welly Throwing. Poc Fada is een sport waarbij de deelnemers een bal over een afstand van 5 kilometer slaan met een bat. Degene die het doel heeft behaald met de minste slagen is de winnaar. Bij Welly Throwing gooien de deelnemers een Wellington laars zo ver mogelijk van de startlijn, maar het moet wel binnen de grens blijven. Een echte uitdaging dus!

 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar Dublin? Neem dan contact met ons op voor een op maat gemaakte incentive naar Ierland. Wil je een keer buiten Europa op personeelsreis, lees dan onze blog over Zuid-Afrika.