Skip to main content

Ben je op zoek naar een incentive dat anders is dan anders? Dan is het natuurrijke Zuid-Afrika een echte aanrader! Alhoewel het 11 uur vliegen is, is het tijdsverschil maar beperkt tot 1 uur later dan in Nederland. Het land heeft een gematigd klimaat met temperaturen tussen de 20 en 26 graden in september tot november. Tussen december en maart kunnen de temperaturen oplopen tot wel 30 graden. Hierdoor is het zeer geschikt is om verschillende activiteiten het hele jaar door te ondernemen. Daarnaast heeft het land veel te bieden van natuur en de kust tot cultuur. In deze blog willen we je blik wat verruimen als het gaat om incentive bestemmingen. Wij zoemen deze keer in op Kaapstad.

 

Zuid-Afrika is een bijzonder land, want het kent maar liefst drie hoofdsteden. Dat zijn Kaapstad, Bloemfontein en Pretoria. Nee, niet Johannesburg zoals velen denken. Hoe de staat is vormgegeven is gebaseerd op Trias Politica, oftewel de driemachtenleer dat is bedacht door filosoof Montesquieu. De driemachtenleer bestaat uit de wetgevende, rechterlijke en bestuurlijke macht. Kaapstad is de wetgevende hoofdstad, Pretoria is de bestuurlijke macht en Bloemfontein bevindt zich de rechterlijke macht.

Kaapstad

Kaapstad is de op een na grootste en oudste stad van Zuid-Afrika. Het ontstaan van de zuidwestelijke stad dateert terug naar de 17e eeuw toen het onderdeel werd van de Nederlandse kolonie. Een Nederlands schip was op de terugweg een jaar lang gestrand op de kaap. Het beviel de bemanning zo erg dat de VOC besloot een verversingspost te maken van de kaap. Vandaag de dag wordt het beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld, omdat het gelegen is tussen de Atlantische Oceaan en gebergte. Dat maakt het ook zo’n goede incentive bestemming. Willen jullie even weg van de drukte van de stad? Dan kan je naar een van de vele natuurgebieden in de directe omgeving of de kust. Waar de stad natuurlijk ook heel bekend om is, is Nelson Mandela. Vlak voor de kust ligt het welbekende Robbeneiland waar de oud-president vast heeft gezeten voor sabotageacties in de strijd tegen apartheid. Het is in 1997 veranderd tot een museum waar jaarlijks ruim 200.000 bezoekers op af komen. Mooie bezienswaardigheden in het centrum van de stad zijn Heart of Cape Town Museum, de City Hall en Fort Goede Hoop.

 

Incentives met de groep

Zuid-Afrika heeft veel te bieden als het gaat om teamuitjes. Hieronder is een klein overzicht van leuke activiteiten die je kan doen met je team.

De Big Five spotten

De Big Five is een bucketlist van vijf van de grootste dieren die iedereen wel een keer in zijn of haar leven wil zien. Dat zijn namelijk de buffel, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en de olifant. Houd je team van avontuurlijke uitjes, dan is een wildlife/safari tour natuurlijk geweldig om te doen. Maximaal 2 uur rijden vanaf Kaapstad en jullie kunnen al terecht bij een safaripark.

De Tafelberg beklimmen

De Tafelberg is een heel beroemde platte berg in de buurt van Kaapstad. Vanaf elke hoek van de stad is deze 1.085 meter hoge landmark te zien. Door de verschillende routes is de berg voor zowel beginnende als ervaren bergbeklimmers te bezoeken Dat kan met een touroperator of op eigen gelegenheid.

Wijngaarden bezoeken

De bekendste wijnplaatsen van Zuid-Afrika zijn Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. De wijngaarden zijn goed bereikbaar met de auto, op ongeveer een uur rijden vanaf Kaapstad. Overnachten is mogelijk, dus je kunt rustig te tijd nemen om wijn te proeven en te genieten van het mooie uitzicht.

Golfen

Met ongeveer 500 golfbanen is Zuid-Afrika een hemel voor de golfliefhebbers. De sport wordt al sinds 1885 daar gespeeld, en sinds 1893 wordt de South African Open jaarlijks gehouden. De banen zijn ontworpen door gespecialiseerde architecten en belangrijke golfprofessionals. Het gunstige klimaat zorgt ervoor dat het hele jaar door gespeeld kan worden. Er is ook de mogelijkheid om golf te combineren met een safari tour.

 

Lijkt het jullie leuk om een incentive naar Zuid-Afrika te organiseren, dan kan BBI een programma geheel op maat en naar wens samenstellen. Ben je op zoek naar een andere bestemming aan zee? Lees dan onze blog over Griekenland.