Skip to main content

Zakenreizen kunnen hectisch en vermoeiend zijn, vooral wanneer je van de ene vergadering naar de andere moet rennen. Gelukkig zijn er enkele slimme hotel hacks die jouw hotelervaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Bij Business Booking International hebben we de beste tips voor zakenreizigers verzameld om hun verblijf zo efficiënt en comfortabel mogelijk te maken. Hier zijn vijf hotel hacks die je absoluut moet proberen tijdens je volgende zakenreis.

 

1. Optimaliseer je wifi-verbinding

Wifi in hotels kan soms traag of onbetrouwbaar zijn. Vraag bij het inchecken om een kamer dicht bij de router of in de buurt van het business center. Als je verbinding slecht blijft, gebruik dan je eigen mobiele hotspot als alternatief. Of investeer in een mobiele wifi-router (mifi router). Deze presteren doorgaans beter dan een hotspot via je smartphone. Dit komt omdat mifi routers speciaal zijn ontworpen voor het versterken van het wifi-signaal. Het internet is daarom ook sneller, zeker als je meerdere apparaten wil koppelen. Een mifi router moet wel voorzien worden van een sim-kaart.

2. Blijf verbonden

Wil je je laptop én je telefoon én je camera oplader én föhnen én ook nog je nachtlampje aan? Dan heb je in een hotelkamer vaak pech, want zoveel stopcontacten zijn er niet. Dikke tip dus om een stekkerdoos of een stekkersplitter mee te nemen. Let er wel op dat het aantal volt goed aansluit op de stopcontacten in dat land. En/of denk ook aan een oplader met meerdere poorten.

3 Stoom zelf je kleding in de douche

Hoewel je in de meeste hotels je kleding naar een stomerij kunt laten brengen en er strijkijzers voor je klaar hebben staan is er een trucje waarmee je kledingstuk er nog net een tikkie sneller weer feilloos uitziet. Namelijk: door het aan een kledinghanger in de badkamer te hangen terwijl je een warme douche neemt. De stoom zorgt er namelijk in een raptempo voor dat je kleding weer kreukvrij is. Zorg er wel voor dat de kleding niet nat wordt.

4 Denk aan de hygiëne

Staan er glazen in de badkamer? Spoel deze altijd goed af voordat je deze gebruikt. In sommige gevallen worden deze niet goed schoongemaakt voor nieuwe gasten. Staan er papieren bekertjes? En blijft je tandenborstel hier niet in staan? Draai het bekertje op zijn kop. Maak een klein gat in de bodem en plaats je tandenborstel hierin. Tada! Een praktische en hygiënische oplossing.

5. Ontspan na een drukke dag

Stop altijd een HDMI-kabel in je laptoptas. Veel tv’s op hotelkamers zijn daarmee namelijk aan te sluiten op je laptop. Zo heb je een extra (groot) scherm om op te werken. Maar ook kun je op deze manier lekker Netflixen op groot scherm na een drukke dag.

6. Zorg voor een goede nachtrust

Een van de beste manieren om jezelf van een rustige hotelkamer te verzekeren, is door te kiezen voor een kamer op de bovenste verdieping. Zo voorkom je dat iemand boven je loopt te stampen als je wilt slapen. En vraag ook om een kamer ver van de lift, strap en/of snack automaat. Een opgerolde handdoek onder de deur, zorgt voor het dempen van het geluid van de gang. Als je gordijnen niet helemaal goed sluiten, kun je een broekhanger (kledinghanger met klemmen) gebruiken om de gordijnen dicht te klemmen. En vergeet niet om – voor de zekerheid – je oordopjes en slaapmasker in te pakken.

Met deze hotel hacks kun je je verblijf niet alleen comfortabeler, maar ook efficiënter en plezieriger maken. Bij Business Booking International streven we ernaar om jouw reiservaring zo efficiënt en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 

Ben je naast hotel hacks ook nieuwsgierig naar tips & tricks van frequent flyers? Lees ook onze blog: 3 zakelijke reis hacks.