Skip to main content

Stap aan boord en laat je inspireren door de geheimen van frequente zakelijke reizigers! Leer hoe je slim inpakt om incheckkosten te vermijden, ontdek hoe je het meeste uit luchthavenlounges kunt halen en laat je verrassen door insider tips voor upgrades en betere stoelen. Het is tijd om je zakelijke reiservaring naar nieuwe hoogten te tillen!

 

Inpak tips om incheckkosten te vermijden:

Gebruik compacte en multifunctionele kledingstukken: Kies voor kleding die je op verschillende manieren kunt dragen, die weinig ruimte in beslag nemen en niet snel kreuken. Bijvoorbeeld een blazer die zowel casual als formeel gedragen kan worden. Rol kleding op om ruimte te besparen en kreuken te voorkomen: Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen, bespaar je ruimte en vermijd je kreuken.

Maak een lijst van essentiële items om overbodige spullen thuis te laten: Door een paklijst te maken en je daaraan te houden, neem je alleen mee wat je echt nodig hebt en voorkom je overbodige bagage.

zakelijke reis hacks

zakelijke reis hacks

Hoe je het beste uit luchthavens lounges en voorzieningen haalt:

Lounges op het vliegveld zijn een heerlijke ontspannen start van je reis. Je kunt deze rustige ruimtes gebruiken om geconcentreerd te werken of te ontspannen. De meeste lounges bieden gratis wifi, eten en drinken aan. Dit maakt het gemakkelijker om productief te blijven of even te ontspannen zonder extra kosten. Maar hoe krijg je toegang tot deze lounges?

De lounges worden aangeboden door diverse luchtvaartmaatschappijen (en alliances). Je kunt hier gebruik van maken als je met deze maatschappij of (partner maatschappij) vliegt en een bepaalde status hebt binnen het loyalty-programma en meestal ook als je met een bepaald boekingsklasse vliegt (bijvoorbeeld businessclass). Heb je dat nu beide niet dan kun je de toegang tot een lounge er in veel gevallen ook boeken. Je kunt in je voorwaarden van de ticket terugvinden of je toegang tot een lounge hebt.

Ook bieden sommige creditcards als American Express Platinum Creditcard en Mastercard Black Creditcard toegang tot bepaalde lounges.

Een aanbeveling is ook om lid te worden van frequent flyer programma’s van luchtvaarmaatschappijen. Over het algemeen geldt, hoe meer je vliegt hoe hoger je status wordt, hoe meer pirvileges en voordelen je ontvangt zoals gratis toegang tot de lounge, voorrang bij het inchecken en boarden, gratis extra bagage en upgrades van je vliegticket.

Schiphol heeft ook een eigen programma: Privium. Afhankelijk van welk lidmaatschap biedt dit snelle toegang langs security, toevang tot Privium lounges en parkeervoordelen.

Wij kunnen je adviseren over de beste frequent flyer programma’s om lid van te worden, zodat je punten verzamelt voor toekomstige upgrades, gratis vluchten en andere voordelen.

 

Zakelijke reis hacks

zakelijke reis hacks

Tips om jetlag te voorkomen:

Staat er binnenkort een belangrijke zakelijke bijeenkomst of evenement op de planning in het buitenland? Hier volgen enkele strategieën om een jetlag effectief te omzeilen:

  • Pas je slaaproutine aan vóór vertrek: Begin enkele dagen voorafgaand aan je reis je slaappatroon geleidelijk aan te passen aan de tijdzone van je bestemming. Dit bevordert de aanpassing van je lichaam aan de nieuwe tijdzone en minimaliseert de impact van jetlag.
  • Hydrateer voldoende: Het handhaven van een adequate hydratatie voor, tijdens en na de vlucht is essentieel om uitdroging te voorkomen, wat bijdraagt aan vermoeidheid en de symptomen van jetlag versterkt.
  • Beperk de consumptie van cafeïne en alcohol: Het matigen van de inname van cafeïnehoudende dranken en alcoholische versnaperingen is raadzaam, aangezien deze stoffen het slaappatroon kunnen verstoren en de ernst van jetlag kunnen vergroten.
  • Maak gebruik van korte rustmomenten: Bij aankomst op je bestemming, indien het tijdstip nog niet overeenkomt met bedtijd, kan het nuttig zijn om een kort dutje te doen om de vermoeidheid te verminderen. Zorg er echter voor dat deze dutjes kort blijven (20-30 minuten) om te voorkomen dat je in een diepe slaap valt, wat de jetlag kan verergeren.
  • Maak gebruik van korte rustmomenten: Bij aankomst op je bestemming, indien het tijdstip nog niet overeenkomt met bedtijd, kan het nuttig zijn om een kort dutje te doen om de vermoeidheid te verminderen. Zorg er echter voor dat deze dutjes kort blijven (20-30 minuten) om te voorkomen dat je in een diepe slaap valt, wat de jetlag kan verergeren.
Zakelijke reis hacks

zakelijke reis hacks

Insider tips voor upgrades en betere stoelen:

Boek je vluchten ruim van tevoren bij ons voor goedkopere vluchtopties en een grotere kans op upgrades:  Door je vlucht vroeg te boeken via onze diensten, kunnen we je helpen om de beste deals te vinden en je kansen op een upgrade te vergroten. Onze ervaring en connecties met luchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat je altijd de beste mogelijke plekken krijgt.

Laat ons je helpen bij het kiezen van de beste stoelen door onze expertise te benutten en je voorkeuren aan te geven:** Door je voorkeuren aan ons door te geven, kunnen wij je helpen de beste stoelen te selecteren op basis van je comfortwensen en reisbehoeften. Of het nu gaat om extra beenruimte, een rustige plek of een snelle exit, wij regelen het voor je.

Zakelijke reis hacks

zakelijke reis hacks

Deze uitgebreide tips zullen je zakelijke reiservaring verbeteren en je helpen om efficiënter en comfortabeler te reizen!

 

Hieronder nog meer blogs met tips:

10 tips voor effectief vergaderen

Vergaderen met een groen tintje: 6 tips voor milieuvriendelijke meetings