Skip to main content

Schiphol is een mooie en grote luchthaven, de derde qua grootte van Europa. Wereldwijd zijn er echter luchthavens die zoveel groter zijn.  De grootte zegt alleen soms niets over de hoeveelheid passagiers die zij verwerken. Wij zetten de top 5 voor je op een rij van grootste luchthavens wereldwijd qua oppervlakte. Vier ervan liggen in de Verenigde Staten.

 

Nummer 5: Washington Dulles International Airport 48,56 KM2

Washington Dulles International Airport (IAD) ligt in Virginia, Verenigde Staten. Ondanks het feit dat het een van de grootste luchthavens ter wereld is, verwerkte de faciliteit maar ongeveer 22 miljoen passagiers.

 

Nummer 4: Orlando International Airport 53.83 KM2

De luchthaven verwerkt jaarlijks zo’n  50.613.072 passagiers en is daarmee de drukste luchthaven van de staat en de op negen na drukste luchthaven van de Verenigde Staten. De luchthaven wordt niet gezien als een overstap of opstap plek voor grote luchtvaartmaatschappijen dus is het redelijk verrassend dat het zo’n grote luchthaven is.

 

Nummer 3: Texas Dallas/Fort Worth International Airport 69,63 KM2

Het is de grootste luchthaven voor American Airlines, dat zijn hoofdkantoor in de buurt van de luchthaven heeft en is de op twee na drukste luchthaven ter wereld wat betreft vliegtuigbewegingen en de twee na drukste luchthaven wat betreft passagiersverkeer in 2021. Het is ook de op twee na grootste luchthaven ter wereld.

 

Nummer 2: Denver International Airport 135.71 KM2

In de Verenigde Staten is het de grootste luchthaven van allemaal. Het is niet bekend waarom de grootste luchthaven van Amerika hier is gebouwd en niemand weet ook waarom het zo’n grote luchthaven is. 65 miljoen passagiers maken gebruik van de terminal en 50 procent hiervan vliegt met United Airlines, dat is een grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

 

Nummer 1: Dammam, Koning Fahd Airport 776,00 KM2

King Fahd International Airport in Saoedi-Arabië is bijna zes keer zo groot als de op een na grootste luchthaven. Het gebied van deze luchthaven is zelfs groter dan buurland Bahrein. Om het nog begrijpelijker te maken, er zijn steden die kleiner zijn dan deze luchthaven. Amsterdam, Birmingham, Marseille, enz. In feite kun je alle drie de steden binnen de grenzen van King Fahd International Airport passen.

Lees ook onze blog over luchthavens met een verhaal.