Skip to main content

Een ogen schijnend klein landje tussen Colombia en Peru; Ecuador valt bijna niet op maar heeft zoveel prachtigs te bieden voor wie op zoek is naar avontuur, cultuur, geschiedenis en lekker eten met een eigen twist. De locale bevolking is vriendelijk en gastvrij en laten je graag al het moois zien wat Ecuador te bieden heeft!

Ecuador

Over Ecuador

Quito, vol van alles!

Quito is de hoofdstad van Ecuador en is zeker een aanrader om te bezoeken. De stad ligt twintig kilometer ten zuiden van de evenaar, is gelegen in het Andesgebergte en geniet van een idyllisch  uitzicht van met sneeuw bedekte pieken op de achtergrond. Quito is na La Paz in Bolivia de hoogste stad ter wereld, met een hoogte van maar liefst 2850 meter.

In het historische centrum zijn er talloze kathedralen, zoals de San Francisco die regelrecht uit een film lijkt te zijn, kerken en musea. Bijvoorbeeld de Basilica de Nuestra Señora de la Merced en Museo Templo del Sol Pintor Ortega Maila. Maar Quito is ook een moderne stad, kenmerkend zijn de overheidsgebouwen zoals de UNASUR, waar alles over de politiek wordt besproken en het gemeentehuis die van buiten oud lijkt maar binnen is het zeker modern is.

Hier heb je winkelcentra zoals Quicentro Shopping, Scala Shopping en Condado Shopping. In het noorden van Quito is op zondag de enorme Otavalo-markt. Hier haal je souvenirs voor een kleine prijs, maar er is ook een grote dierenmarkt. Ook de TeleferiQo is super spannend; een gondellift in Quito, die vanaf de rand van het stadscentrum langs de oostkant van de Pichincha-vulkaan naar Cruz Loma gaat. Het is één van de hoogste hoogwerkers ter wereld en stijgt van 3.117 m tot 3.945 m.

Bezoek in Ecuador ook de evenaar! Vlak buiten Quito is een monument, Ciudad Mitad del Mundo. Dit betekent  letterlijk ‘Stad in het midden van de wereld’. Dit is echter niet de accurate evenaar. Toen men in een expeditie in 1736 de evenaar probeerde vast te stellen was er nog geen GPS, vandaar dat dit monument 240 meter van de echte evenaar afligt.

Plaza de la independencia

Een van de hoogste punten van Quito is het mooie Plaza de la independencia, dat wordt omringd door koloniale architectuur. Dit is het belangrijkste plein van de stad en staat symbool voor de uitvoerende macht van Ecuador. In het centrum staat een monument ter ere van de onafhankelijkheid en rondom het plein vind je onder andere het presidentieel paleis en de kathedraal van Quito.

www.elcomercio.com

El Panecillo

In het zuiden van de stad ligt een heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Quito. El Panecillo. Vanuit hier kun je bijna de hele stad de bergen zien liggen, want bovenop staat het iconische beeld van La Virgen del Panecillo, ‘De maagd van Panecillo’.  Deze engel is het symbool van Quito en waakt vanaf deze mooie plaats over de stad. Neem de taxi omhoog om naast haar zijde te genieten van het geweldige uitzicht.

Eet een heerlijk visgerechten zoals ‘ceviche’ of gewoon een typisch ‘Menu del dia’ of geniet van een heerlijke Calamares vers uit de zee gevist. Of Llapingachos, een lekker bordje met van alles; rijst, koekjes van aardappel, een stukje chorizo, avocado, salade, tortillas en er bovenop een gebakken eitje. Dat is nog eens een goede lunch!

Meer BBI? lees ook eens onze andere bloggen!

www.elcomercio.com