Skip to main content

Wil je op je volgende zakenreis werk en plezier combineren? Dan is Hongarije een goede bestemming. Oude steden en dorpen, prachtige kastelen, wijngebieden, diverse landschappen en thermale baden maken dit land tot een unieke bestemming voor een zakenreis of incentive. Hongarije is een enorm land met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Elke regio biedt weer een unieke ervaring.

 

 

Boedapest

Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije. De stad is een populaire bestemming voor zakenreizen en er is van alles te doen. Boedapest bestaat uit twee delen, die worden gesplitst door de rivier de Donau. Het stadsdeel aan de westoever is Boeda. Dit stadsdeel bevindt zich op een heuvel en hier kun je de prachtige Burcht van Boeda bezoeken. In deze burcht zijn meerdere musea te vinden en je hebt er een prachtig uitzicht op de rivier en het stadsdeel Pest. In het stadsdeel Pest aan de oostoever, kun je genieten van gezellige straatjes, pittoreske pleinen en veel leuke winkels en restaurants. In Pest bevindt zich onder meer het zakelijke hart van de stad. Je moet hier ook zeker een bezoekje brengen aan het prachtige parlementsgebouw. Dit indrukwekkend gebouw bevindt zich aan de oever van de Donau en je kunt er de Hongaarse kroonjuwelen bewonderen. Even behoefte aan wat rust? Ga een dagje naar één van de heerlijke badhuizen. In Boedapest zijn er tientallen badhuizen, waarvan het Széchenyi Badhuis de bekendste is. Ook een uitstapje naar de Gellértheuvel is een echte aanrader. Deze heuvel bevindt zich in het stadsdeel Boeda en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de stad.

 

Wijnen van Hongarije

Op je reis door Hongarije mag je de wonderen van de Hongaarse wijn niet missen. Het eten is heerlijk en de cultuur is divers, dus het is een must voor iedereen die meer wil weten over Hongarije. De wijngebieden spelen een belangrijke rol in het land. Elke provincie heeft namelijk zijn eigen wijnen en smaken. Als je het zuiden bezoekt is Villány een uitstekende keuze. Hier kun je de dieprode aroma’s van het platteland proeven. Als dit wijndorp niet op je route ligt, kun je stoppen bij een van de andere uitstekende wijndistricten, zoals Badacsony, Tokaj, Eger of Szekszárd. In deze gebieden kan je ook met een groep een wijnproeverij houden wat perfect is voor een bedrijfsuitje.

 

 

Treinritten

Szilvásvárad, in het noordelijke gedeelte van het land, is vooral bekend vanwege zijn Lipicaner paarden. Deze zijn te bewonderen in de stallen van het Paardenmuseum Lippizaner. Het dorp grenst daarnaast aan de nationale parken Bükk en Aggtelek. Naast de prachtige stoeterij en de rustige Fátyol-waterval verwelkomt Szilvásvárad je met de gezelligste bostrein van Hongarije. De treine rijdt op een spoor van 4,5 kilometer dat door het centrumgebied van het Bükk-gebergte loopt. Het pad brengt je heel dicht bij de natuur, waardoor je op opvallende afstand bent van prachtige bloemen, bomen en gebergten.

 

Thermen en Wellness

De grote aanwezigheid van thermale baden in Hongarije, en met name in Boedapest, is te danken aan de geografische ligging van Hongarije, waar de aardkorst relatief dun is. Tegenwoordig zijn er in 22 steden en 62 andere kleine plaatsen baden met natuurlijk bronwater waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze medische voordelen hebben. Thermaal water heeft een ontspannende en rustgevende invloed op de spieren, waardoor het een ideale activiteit is om aan deel te nemen na een lange dag op werk of op een conferentie.

 

 

Keuken

De Hongaarse keuken is een heerlijke en verrassende ontdekking voor veel reizigers naar het land. Traditionele gerechten, ontwikkeld over duizenden jaren maken nog steeds deel uit van een trots en overvloedig cultureel erfgoed. Hongaars eten is een weerspiegeling van het Hongaarse continentale klimaat (koude winters, hete zomers), de landelijke gerechten en de invloeden van buurlanden en etnische minderheden. Terwijl Hongaren bijvoorbeeld al honderden jaren een of andere vorm van goulash eten, zijn gerechten als gevulde paprika’s, schnitzel en cholent geleidelijk de mainstream binnengedrongen dankzij Ottomaanse, Oostenrijkse en Joodse invloeden.

 

 

 

Landschappen

Een van de bekendste toeristische plek van Hongarije is het Balatonmeer. Omdat het Balatonmeer ondiep is, wordt het in de zomer warm. Heerljik om in te zwemmen of om deel te nemen aan wateractiviteiten. Het meer bevriest ook in de winter, waardoor je ook de mogelijk hebt om erop te schaatsen. Ten noorden van de Balatonmeer heb je Bakonywoud, een prachtige natuurgebied met mooie bossen en gebergten. In het noordwesten van het land heb je waterrijke gebieden die onder andere moerassen, vennen en kreken hebben. In het zuiden van het land vind je veel zandstranden wat ideaal is voor een ontspannen dagje strand met collega’s. In het zuiden heb je wijngaarden op de heuvels naast de wijngaarden heb je ook warmwaterbronnen.