Skip to main content

Bijna de hele wereld zit momenteel thuis met beperkte vrijheid. Uiteraard voor een goed doel maar het is geen ideale situatie. We kunnen even niet met vakantie en sommige van ons hebben de vakantieplannen voor de aankomende tijd jammer genoeg moeten laten varen. Gelukkig is het slechts tijdelijk. Tot die tijd kunnen we niks anders doen dan dromen over warme en verre oorden, prachtige witte stranden en gezellige steden met zonovergoten terrasjes. Wij zelf zouden nu het liefst op een van deze paradijselijke bestemmingen willen zijn. Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

 

De Paradijselijke Tropen
Er gaat niks boven de glinsterende lagunes van de Bora Bora eilanden. Deze paradijselijke eilanden staan bekend om de luxe en wellness en de bungalows die op het water staan. Geen wonder dat de Bora Bora eilanden een geliefde honeymoon destination is. De Bora Bora eilanden horen bij Frans Polynesië en liggen in de Stille Oceaan, tussen Australië en Zuid-Amerika in. Je moet er alleen wel wat voor over hebben om naar dit paradijs te reizen, vliegen van Amsterdam duurt maar liefst 30 tot 47 uur, en je moet minimaal drie keer overstappen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloha!
Prachtige stranden, zwoele temperaturen, cocktails, idyllische palmbomen, het bruisende nachtleven van waikiki beach, relaxte surfers en indrukwekkende natuur. Hawaï heeft het allemaal.

Wandelliefhebbers kunnen eropuit en de mooie natuur te beleven, zoals bijvoorbeeld de Bamboo Forest, de Sea Caves, talloze mooie watervallen zoals de Honokohau Falls en de machtige vulkanen die de eilandengroep hebben geschapen.  Shoppen doe je het best in Honolulu en voor het nachtleven ga je naar Waikiki Beach! Geniet van de sereniteit, de relaxte sfeer en de zwoele zon die langzaam ondergaat in de Stille Oceaan.

 

 

 

 

 

 

 

Zanzibar – het tropische specerijen eiland.

Parelwitte stranden, azuurblauwwater, wuivende palmbomen. In dit snorkelparadijs ontdek je de indrukwekkende onderwaterwereld en in een strandbedje kom je helemaal tot rust. Bezoek het historisch centrum van Zanzibar stad, Stone Town, die onder andere dankzij de huizen die nog gemaakt zijn van koraalsteen op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De smalle straatjes en leuke winkeltjes om te shoppen is deze stad geschikt voor een leuk uitstapje. Vanwege de tropische temperaturen is Zanzibar het hele jaar geschikt om te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

In Europa

Andalusië

Andalusië is warm, kleurrijk en kent een bijzondere geschiedenis. De Costa del sol, dromerige witte dorpjes in afgelegen bergen, bruisende steden zoals Sevilla, Grenada, Córdoba en Málaga, het imposante Alhambra en de levendige cultuur: flamenco, tapas, sherry en de bijna heilige siësta.

In de achtste eeuw kwamen de moren en zwaaiden ze honderden jaren de scepter in een groot deel van het Iberisch Schiereiland. In de elfde eeuw komt de Spaanse reconquista tot stand; de herovering van Andalusië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Later die eeuw weten de Berberse Almoraviden de Christelijke legers een verpletterende nederlaag toe te brengen. In de eeuwen die volgen zal de strijd tussen de Spanjaren en de Moren zich blijven voortzetten, met als resultaat de prachtige eclectische architectuur, de zogenaamde Mudejarstijl, waar Andalusië zo bekend om staat. Zuid-Spanje is doordrenkt van de Fenicische, Griekse, Romeinse, Arabische, Moorse en Christelijke cultuur en dat zie overal terugkomen. Het allerbekendste bouwwerk is de Alhambra in Granada. De laatste vesting van de Moren. De citadel is een labyrint van vestingwerken, wachttorens, koninklijke verblijven en haremvertrekken. Alleen al door de aangrenzende tuinen kan je dagenlang ronddolen. Door de eeuwen heen hebben de Moren en de Spanjaarden hun eigen stijl hier kriskras door elkaar gebouwd. Geniet van een selectie heerlijke tapasgerechten, paella of jamón Iberico, met een glaasje Sherry uit Jerez de la Frontera tijdens de schitterende ondergaande zon.

De Oostenrijkse Alpen

De schoonheid van de Edelweiss werd terecht bezongen in de klassieker The Sound of Music. Deze prachtige bloem evenaart de gelijkmatige schoonheid van de bergen van Oostenrijk. Geen wonder dat Oostenrijk een favoriet vakantieland is van menig Nederlander. Ieder seizoen kent haar eigen rijkdom. De mooi groene alpenweiden, koele helderblauwe beekjes en de frisse geur van dennennaalden zijn niet het enige wat Oostenrijk zo aantrekkelijk maakt. Diep in de bergen heerst er een onbeschrijfelijk gevoel van nostalgie en weemoed. De mensen hier zijn gastvrij, vriendelijk en vol levenslust. De leukste plek om te overnachten is in een traditionele Almhütte, waar de gastfrau met veel liefde een Oostenrijkse specialiteit voor je klaarmaakt. Op de wandelpaden in de heuvels voel je de aanwezigheid van een hemelse rust op je neerstrijken en waan je je even in een vredig en tijdloos paradijs. Geen wonder dat Keizerin Sissi haar hele leven heimwee had naar de bergen en de vrijheid van haar geliefde Alpen. Na een bezoek aan de bergen voel je je weer helemaal ontspannen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leven als een god in Frankrijk

Die uitspraak is niet voor niets bedacht, want er is vrijwel geen land ter wereld die zo prachtig is als Frankrijk. De natuur in elke regio is adembenemend en de waanzinnige steden zoals Parijs, Bordeaux, Nice, Lille en Straatsburg die onder andere  kenmerkend zijn door iconische gebouwen als gevolg van de fascinerende Franse historie. Naast een cultuurbezoek kun je natuurlijk ook eindeloos shoppen of een gezellig terrasje pakken. Allemaal redenen om een stedentrip te plannen!

 

 

 

 

 

 

 

 

In elke streek hier is er prachtige natuur te ontdekken. De Franse Alpen,  de uitgestrekte kustlijn, de witte krijtrotsen van Normandië, de Cevennen in de Languedoc-Roussillon, de lavendelvelden van de zonnige Provence. Maar ook de meer onbekende regio’s zoals het Baskenland en Bretagne waar de Fransen zelf vaak heen gaan om van de natuur te genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele prachtige kastelen zijn onder andere het kasteel van Chenonceau in de Loirevallei, met haar torentjes, elegante bogen over het water en mooie tuinen. De stad Carcassonne staat met dreigende vestingsmuren  trots op een rotsige heuvel. Van veraf lijkt het net op een echt middeleeuws kasteel. Aan de Normandische kust ligt de Mont Saint-Michel. Bij eb kan je te voet door de baai naar de abdij lopen, zoals ook de oude pelgrims  vroeger de oversteek maakten.

Op ontdekkingsreis naar verre oorden

Angkor Wat is het grootste tempelcomplex ter wereld, en was ooit het pronkstuk van een groot Hindukoninkrijk dat Burma, Laos en zuid-China besloeg. In Zuidoost Azië barst het van de tempels, maar toch is Angkor Wat iets heel bijzonders. De tempels zijn gemaakt van duizenden blokken zandsteen en vertellen door middel van de reliëfs verhalen van de epen van vergane beschavingen. De tempels zijn een weergave van de hemel op aarde en omdat deze stad het Hindoeïsme uiteindelijk voor het Boeddhisme heeft verruild zijn beide met elkaar vermengt. Gelegen in de jungle van noord Cambodja, symboliseert deze eeuwenoude stad van duizend tempels, heiligdommen, tombes en standbeelden van vergeten goden dat het leven niet voor eeuwig is, door de hele tempel krioelt het van de boomstammen die dwars door de muren heen zijn gegroeid en heeft de natuur de stad weer bijna helemaal heroverd.

Cheops’ Grote piramide

Deze piramide was een onmiskenbare uiting van de macht van de koningschappen en het succes van de heerser, koning Cheops, die erin werd begraven. Een overweldigende structuur op het woestijnplateau van Gizeh. De piramide zou ooit wel 146 meter hoog zijn geweest. De grootste bouwkundige prestatie in de piramide was de Grote Galerij, die naar de grafkamer leidt. Deze is 46 meter lang en ruim 8 meter hoog.

Het mysterieuze verleden van Egypte, met duistere graven, schatkamers en mummies zijn altijd onderwerp geweest van spannende verhalen. Toen de doodskist van Toetanchamon in 1922 werd ontdekt stierven binnen aanzienlijk tijd verschillende archeologen die die dag bij de opgravingen aanwezig waren. Kranten wereldwijd weten deze overlijdensberichten aan ‘de vloek van de Farao’.  ‘Zij, die dit heilige graf betreden zullen snel worden bezocht door de vleugels van de dood.’ Dat was de vertalingen van de hiërogliefen op de deur van de grafkamer. Een bezoek aan de piramides van Egypte is vandaag de dag nog steeds een spannende belevenis. Geloof jij in de vloek van de Farao?

 

 

 

 

 

 

Tempels en paleizen in Zuid-Amerika
Een rondreis door Zuid-Amerika zal ongetwijfeld indruk maken. Het continent heeft al vele hoog ontwikkelde beschavingen gekend, wat te zien is aan de kolossale ruïnes die hier gebouwd zijn. bijvoorbeeld het spectaculaire Mayacomplex van Chichén Itzá, waar de tempels, paleizen en de piramide  te bezichtigen zijn en waar tijdens de lente-en herfstevening de slagengod Kukulcán de trap afdaalde. Bij het stadje Palenque is een ruïnecomplex te bezoeken,  De Tempel der Inscripties, behorend tot de grootste schoonheden van Mexico. Na de bekende wandeltocht over de klassieke Inca Trail  van zo’n 45 kilometer kijk je vanaf de zonnepoort neer op de adembenemende ruïnes van Machu Picchu. Niet alleen de hoge ligging in de bergen maakt deze stad zo bijzonder, maar ook het feit dat niemand weet waarom deze stad hier is gebouwd. Men denkt dat het wellicht een buitenplaats was van een koning, of een tempel vol maagden, of was het een landingsplek voor buitenaardse wezens?