Skip to main content

Deze maand hebben wij enkele tips verzameld voor de beste vliegtuigmaaltijd ervaring.


Tips

Kies de juiste zitplaats

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de plaats waar je zit in het vliegtuig van invloed is op de smaak van het vliegtuigeten. Vliegtuigmaaltijden smaken beter voorin het vliegtuig waar de lucht vochtiger is en de passagiers over het algemeen stiller zijn. Zorg er dus voor dat je zo dicht mogelijk bij de cockpit zit voor de beste smaakervaring van de maaltijd. Een ander voordeel hiervan is dat je vooraan in de meeste gevallen ook als eerste je maaltijd geserveerd krijgt.

Luister naar bepaalde muziek

Sterren chef-kok Heston Blumenthal beweert dat het luisteren naar soundscapes die veel tinkelende en hoge tonen bevatten, onze perceptie van zoetheid met 10 procent kan accentueren. Het onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met de wetenschapper Spence toonde ook aan dat lage geluiden de bitterheid in dezelfde mate accentueren.

Thee

Hou je niet van de standaard thee die je altijd in het vliegtuig krijgt? Neem dan je eigen theezakjes mee. Je hoeft dan alleen een bekertje heet water te vragen bij de stewardess.

Neem snacks mee

Neem je favoriete gezonde snacks mee als je gaat vliegen. Mocht je tijdens een lange vlucht wel trek hebben maar de vliegtuigmaaltijd weer te veel vinden dan kan je jouw gezonde snack nuttigen in plaats van de maaltijd. Hou wel rekening met de regel en wetgeving omtrent het meenemen van voeding in het land van bestemming.


Vers eten

Vliegtuigmaatschappijen stappen steeds meer van het prefab eten en gaan meer voor de vers en lekkere gerechten. Tegenwoordig zie je ook vaker dat maatschappijen sterrenchefs inhuren om hun menu samen stellen. Bijvoorbeeld Hong Kong Airlines is een partnerschap aangegaan met Chris Cosentino, een beroemde chef-kok uit San Francisco om een nieuwe menu te ontwikkelen voor de lancering van zijn nieuwe vluchten naar de stad.

© Hong Kong Airlines


Wegwerpplastic

Tijdens lange vluchten wordt er gemiddeld 1,4 kg afval per persoon geproduceerd. Het merendeels hiervan bestaat uit wegwerpplastic. Steeds meer airlines hebben als doel de hoeveelheid afval, en met name wegwerpplastic, te verminderen.

© Foto: De hoeveelheid wegwerpplastic dat gebruikt is per passagier op een vlucht van 10 uur (ABC RN: Fiona Pepper)

De Portugese luchtvaartmaatschappij HiFly is de eerste die op de vluchten van Lisabon naar Brazilië volledig wegwerpplastic vrij is. Zij hebben al het plastic bestek vervangen voor bestek van biologisch afbreekbaar bamboe. Voor vloeistoffen worden er niet-plastic bekers en cocktailroerders gebruikt. Voordat het plastic verbod van start gaat wilt de luchtvaartmaatschappij nog twee testvluchten maken. In 2019 wil de maatschappij op al haar vluchten volledig wegwerpplastic vrij zijn.

HiFly is niet de enigste luchtvaartmaatschappij die het plastic probleem probeert aan te pakken. Alaska Airlines, United en American Airlines maken geen gebruik meer van plastic rietjes. Delta Air Lines en Air New Zealand zijn momenteel nog niet zo ver, maar proberen plasticgebruik te verminderen.


Berlijn

Als je naar een unieke maar groene incentive bestemming zoekt is Berlijn een uitstekende keuze. Berlijn is een van de groenste steden in Europa. Meer dan een derde deel van het Berlijnse grondgebied bestaat uit parken, bossen en water. Ook zijn ze koploper in het gebruik van groene daken. Voor als je creativiteit op wilt doen met je team is het ook een aangeraden idee om de mysteries van de stad te gaan ontdekken.

Je kan met je team restaurants bezoeken die succesvol zijn door hun duurzame manier van doen, bijvoorbeeld een restaurant die alleen maar gebruik maakt van regionale producten, een restaurant dat maar één ingrediënt per gerecht gebruikt of een ander restaurant dat de planten en salades in het restaurant zelf verbouwt.

Breng ook een bezoek met je team aan bedrijven die tegen het weggooien van voedsel strijden. Maak van groente en fruit gedroogde chips of fruit papier en ervaar hoe je nog steeds heerlijke maaltijden kan maken van restjes waarmee je voedselverspilling tegen gaat.


Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol

Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol levert stressvrije ervaringen, serveert lekker eten en biedt een opgewekte omgeving. Hier wordt de stemming van de gasten positief gestimuleerd voor een aangenaam verblijf – met slim kleurgebruik, inspirerend, hedendaags design, en gepersonaliseerde service met verrassende, feel-good extraatjes.

Het hotel is gunstig gelegen op het bedrijventerrein Park Rijk, op maar 5 kilometer van Schiphol Plaza met zijn nationale en internationale treinverbindingen. Gasten kunnen 24/7 gebruikmaken van de gratis shuttleservice van en naar de luchthaven. Op slechts 20 kilometer afstand ligt het centrum van Amsterdam, waar u per boot of waterfiets een tochtje door de historische grachten kunt maken, de Heineken Experience kunt bezoeken of het Anne Frank Huis kunt bezichtigen.

Onze 150 moderne kamers beschikken over gratis en snel wifi, individuele klimaatregeling en veel natuurlijk daglicht. Verheug u op uw favoriete comfort food in het Live-Inn Room Restaurant, dat lokale en internationale favorieten serveert. Ontspan aan het eind van een drukke dag met een biertje of een glas wijn in de Live-Inn Room Bar. Geniet van een lekkere kop koffie terwijl u de krant leest of op het internet surft in de gezellige Live-Inn Room Lounge.

De vijf flexibele vergaderruimtes, waarvan de grootste geschikt is voor 120 gasten, zijn ideaal voor bijzondere bestuursvergaderingen, seminars en zakelijke uitjes. Het luchthavenhotel faciliteert alle soorten meetings en events, en streeft ernaar om haar gasten van begin tot het eind een verfrissende en stimulerende ervaring te bieden. Elke meeting is weer een nieuw verhaal en bij Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol komen die verhalen tot leven. Ervaar zelf de constante en betrouwbare service, zodat uw events vlekkeloos verlopen en u er zeker van kunt zijn dat u uw verhaal op de juist manier kunt vertellen.

Park Inn by Radisson. Feel Good.


Win een overnachting voor 2 personen in het Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol

Ben je van plan om dit jaar er een weekendje op pad te gaan in Noord Holland of staat er een reis vanaf Schiphol op de planning? Doe dan snel mee met onze actie en wie weet overnacht jij straks met zijn tweeën inclusief ontbijt in het comfortabele en centraal gelegen Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol.

Ga naar onze Facebookpagina en kijk hoe jij deze prijs kan winnen.


Winnaar van de maand

De winnaar van de maand is Justin Hugen! Hij heeft een overnachting inclusief ontbijt, parkeren en gebruik van de fitness en wellness voor twee personen gewonnen in het exclusieve en unieke 5-sterren Grand Hotel Karel V! Gefeliciteerd Justin!