Skip to main content

Goed nieuws! Met ingang van 4 juni vliegt Transavia weer naar een aantal top bestemmingen in Europa, namelijk in Spanje, Griekenland en Portugal! Ook komen er elke week nieuwe bestemmingen bij. Natuurlijk staat veiligheid op nummer één en worden gezondheidsmaatregelen genomen om vliegen voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. Het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht tijdens het instappen en aan boord. Ontdek hier waar er na 4 juni naar toe gevlogen wordt en waarom deze bestemmingen zo geweldig zijn!

Málaga

De stad heeft het allemaal voor een geslaagde citytrip. Kunst, cultuur, gezellig shoppen, heerlijk eten en lekker relaxen aan het strand. De stad bruist en het leven speelt zich af onder de warme Andalusische zon en in de steegjes van het centrum en de brede, rijk beplante boulevards. Deze mediterrane havenstad aan de Costa del Sol heeft een rijk verleden met Arabische en Romeinse invloeden. Málaga is de geboorteplaats van kunstenaar Picasso en heeft zich ontwikkelt als museumstad. De winkelstraat Calle Marques de Larios is dé plek om te flaneren. Andere bezienswaardigheden van Málaga zijn onder andere el Casa Natal de Picasso, Museo Picasso, Castillo Gibralfaro, de Arabische vesting Alcazaba en de Gotische  Kathedraal.

Athene

Één van de oudste steden van Europa, vernoemd naar de Godin Athene, was ooit het centrum van de wereld. De geboortestad van de democratie en de olympische spelen. Ooit een podium voor het bespreken van oude en nieuwe ideeën en een magneet voor beroemde filosofen. Het oude centrum met het beroemde Akropolis, de oude Agora, de Agia Apostoli, het Parthenon en de Plaka representeren het verleden van Athene. Maar het moderne Athene is net zo bloeiend. Indrukwekkende musea en galerijen, kleine kunstwinkeltjes en design markten.  Ook de vele graffitikunstwerken in het centrum vallen op. Het uitgaansleven is bruisend, of het nu om een cocktail gaat of een avondje dansen. Bios is een platform voor culturele evenementen en een leuke locatie voor een avondje uit. Opera en DJ’s, festivals en theater vinden allemaal hun thuis bij Bios. De meest populaire buurt van Athene is de Gazi buurt, waar het nachtleven en evenementen erg in trek zijn. In de zomers zijn de festivals hier razend populair. Een perfecte manier om de stad te bezichtigen is op de vele hippe roofgardens!

Lissabon

De schilderachtige witte stad, gelegen boven de noordelijke oever van de Taag is een prachtige bestemming voor een geslaagde citytrip. Een diverse stad met veel karakter. Het Hiëronymietenklooster is één van de bekendste bouwwerken van Lissabon. Het klooster is gebouwd in de unieke Portugese Manuelino-stijl, wat alleen in Portugal terug te vinden is. Vele grote namen in de  Portugese geschiedenis zijn begraven in de Santa-Mariakerk zoals onder andere koning Manuel I en zijn vrouw Maria van Aragon en Vasco de Gama. Hier kan je door de prachtige kloostertuinen wandelen en de vele standbeelden en waterspuwers bewonderen. Net als het Hiëronymietenklooster is de beroemde Torre de Belém opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook deze toren is gebouwd in het beroemde Portugese Manuelino-stijl. In de tijd van de ontdekkingsreizen werd deze toren gebouwd als verdedigingstoren en als ceremoniële toegangspoort voor terugkerende schepen en was het een symbool van de voorspoed en macht van Portugal. Één van de meest iconische bezienswaardigheden van Lissabon is de tram 28. Hij rijdt dwars door het historisch stadshart van Lissabon. In het midden van de stad bevindt zich het Convento do Carmo, het Carmaklooster. Deze ruïne laat duidelijk de sporen zien die de verwoestende aardbeving van 1755 heeft nagelaten. Het klooster laat binnen een deel zien van de rijke Portugese geschiedenis. De kathedraal Sé de Lisboa is een prachtige plek om lekker uit te rusten, net als de Praia da Adraga, het geliefde strand onder de locals.

 

Faro

Op Faro wordt meestal alleen aangevlogen om vervolgens snel door de reizen naar de eindbestemming binnen de Algarve, wat onterecht is! Deze charmante universiteitsstad heeft alles te bieden voor een leuke citytrip. Geschiedenis, cultuur, musea, leuke restaurants, gezellige terrasjes en een historisch centrum. Capello dos Ossos is één van de bijzondere bezienswaardigheden van Faro. De Kapel van Igreja de Nosso Senhora do Carmo is gebouwd van de botten van zo’n 1000 monniken, een luguber gezicht. In het centrum van de oude stad, Cidade Velha, zijn er talloze leuke en sfeervolle restaurantjes. Het strand ligt weliswaar even van de stad vandaan, maar wel de moeite waard om een bezoekje te brengen. In het natuurgebied Ria Formosa, wat een stukje buiten het centrum ligt kom je in een andere wereld. Met blauwe lagunes, witte stranden en flamingo’s treed je in een andere wereld.

 

Vanaf 11 juni worden twee bestemmingen in Portugal en Spanje toegevoegd:

Alicante

De grootste stad aan de Costa Blanca is Alicante. Dankzij haar directe ligging aan de kust is Alicante een perfecte stad om een citytrip met een strandbezoek te combineren. Een prachtig strand met een mooie jachthaven en een levendige boulevard. Combineer strand met shoppen, uitgaan en het bezoeken van bezienswaardigheden zoals het kasteel van Santa Bárbara boven op berg Benacantil, flaneren op de prominade Explanada de España en van een drankje genieten op de Plaza del Ayuntamiento. Het feit dat er in Alicante heel veel ‘gewone mensen’ en studenten leven maakt het dat er een authentieke sfeer hangt, in tegenstelling tot veel andere steden aan de Spaanse kusten, waar het massatoerisme heeft overgenomen.

Porto

Een bruisende sfeer, cultuur, prachtige bezienswaardigheden en gemoedelijkheid kenmerkt de tweede en één van de oudste stad van Portugal. De geschiedenis dateert al terug tot de Romeinse tijd. Het is ook geen wonder dat het hele binnenstad op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Bezoek de Barrio da Ribeira, een romantische havenbuurt met een unieke sfeer, met pastelkleurige geveltjes aan de kade, vele restaurantjes en café’s, de bootjes op de rivier Douro en de elegante Ponte de Dom Luis I. Een grote tweeledige brug over de rivier. De brug werd tussen 1881 en 1886 gebouwd door een student van Gustav Eiffel. Het klooster Mosteiro da Serra do Pilar is niet voor niks opgenomen in de Werelderfgoed van UNESCO. Dit architectonisch hoogtepunt  is in de zestiende eeuw gebouwd voor de Orde van Sint-Augustinus.De kerk heeft een bijzondere ronde vorm, geïnspireerd op de Santa Maria Redonda kerk in Rome. Omdat de kerk op een heuvel ligt, heb je vanaf de koepel van de kerk een bijzonder uitzicht over de Douro en Porto.