Skip to main content

Dit voorjaar zit een vakantie buiten Nederland er helaas niet in. Hoe de zomer nog gaat verlopen is nog een groot raadsel. Maar de herfst is gelukkig ook een fijne periode om op reis te gaan. In de maanden oktober, november, en december heb je op veel bestemmingen nog goed weer, bovendien is het minder druk en minder duur dan bijvoorbeeld in de zomervakantie. Liever niet naar de zon maar naar het bos of zelfs naar de sneeuw? Lees hier meer over de beste vakantiebestemmingen voor in de herfst van 2021.

oktober

Of we nou een slechte zomer hebben, je hard hebt doorgewerkt of gewoon zin hebt om er weer op uit te gaan, op vakantie gaan aan het einde van het jaar vindt niemand vervelend. In oktober hoef je niet al te ver te reizen voor een fijne vakantie. Zelf niet voor zonnige bestemmingen. Maak bijvoorbeeld een rondreis door Marokko, reis naar Turkije, Kreta, Tsjechië of Portugal. In het zuiden van Europa is het in oktober nog heerlijk weer.

November

In deze maand is het wel echt klaar met de warmte in Europa. Met wat geluk heb je in Valencia nog zon en twintig graden. De Canarische eilanden zijn vaak nog aangenaam, maar garantie is er niet. Waar is het wel warm in november? En waar schijnt de zon? Hiervoor kun je het beste naar Azië of Zuid-Amerika gaan. In november wordt het lente in Zuid-Amerika, Argentinië en Chili zijn dan landen die perfect zijn.

December

December is voor een aantal verre bestemmingen de ideale reismaand omdat het klimaat er dan aangenaam is. Zo kun je in Ecuador en op de Galapagos eilanden bijzondere dieren spotten of eiland hoppen in de Filipijnen. In het Caribisch gebied en centraal Amerika is het droogseizoen en is de kans op orkanen het kleinst waardoor december een prima maand is om deze kant op de gaan.

Zweden

De unieke natuur van Zweden kun je beleven op verschillende manieren. Ook ’s nachts als je overnacht op bijvoorbeeld een van de bekroonde glampingsites, in door architecten ontworpen boomhutten en in luxueuze suites die volledig van ijs zijn gemaakt. En de natuur strekt zich uit tot in het centrum van de grote steden, waar je kunt wandelen en fietsen tussen de bomen, relaxen bij het warme kampvuur en in sommige regio’s zelfs railfietsen(oude treinrails die zijn omgetoverd tot fietsen). Natuurlijk kan je er actief op uit in de Zweedse natuur. Maar vakantie in Zweden hoeft echt niet samen te gaan met vermoeiende wandelingen of beestachtig weer. Of het nu hoogzomer is of hartje winter, je kunt altijd naar de stadsspa of sauna gaan, die variëren van traditioneel tot modern. Je kunt kajaks huren en de archipel vanaf het water verkennen.

Praag

De historie van Tsjechië is op fraaie wijze zichtbaar in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het historische deel van de stad is goed bewaard gebleven dat je er bouwwerken en stijlelementen uit allerlei eeuwen terugziet in het straatbeeld. Niet voor niets dat Praag jaarlijks miljoenen toeristen trekt die vooral afkomen op de romantiek van de oude binnenstad. Verschillende bijnamen worden gebruikt om het unieke karakter van Praag te beschrijven, zoals ‘De Gouden Stad’ en ‘Stad met de Honderd Torens’. Feit is dat de schoonheid van Praag buiten staat en je Praag tenminste eens in je leven gezien moet hebben. En zeker met een laagje sneeuw is het een net een sprookje.

Portugal

Portugal is enorm geliefd als vakantieland. En terecht. In Portugal is heel veel moois te zien: de sprookjespaleizen in Sintra, de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela, Lissabon met haar romantische wijken, de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo en natuurlijk de prachtige stranden van de Algrave. Je kunt er heerlijk eten en luisteren naar de fado-muziek. Ook juist in het najaar is Portugal een vakantieland bij uitstek. Door de aangename temperaturen is het heerlijk om trendy Lissabon en bruisend Porto te verkennen. Onontdekte plekjes, prachtige natuur, rust en ruimte zijn hier volop te vinden. Geniet van prachtige historische stadjes, de nog altijd levende tradities, de vriendelijke mensen en de pure keuken. Grote kans dat je dan voor altijd verliefd wordt op dit prachtige land!