Skip to main content

Veel mensen maken blogs over hun reizen. Wij lezen die ook vaak door om inspiratie op te doen. Hoe leuk is het om verhalen te lezen van andere mensen over hun mooie reizen? In dit blog vertel ik je graag meer over onze top 3 travel sites. Welke sites vinden wij leuk om te lezen? Deze delen we dan ook graag met jullie!

Onze top 3 is:
– Reisgenie
– Reisjunk
– Reismeisje

Reisgenie
Reisgenie is een leuke travelsite met verschillende onderwerpen, zoals: stedentrips, reisroutes, reisblogs/verhalen en reistips. Reisgenie is in 2014 opgericht door Saskia en Kimber. Zij wilden graag wat doen met hun reisverhalen en tips. Zoek je informatie voor een bestemming of je volgende reis? Op hun site vind je goede informatie.

Je vindt voor meer dan 20 landen praktische reisroutes en tips voor bijna 70 stedentrips. Saskia en Kimber hebben bij elkaar bijna 50 landen bezocht, je vindt dus genoeg informatie van hen.
Alle verhalen die geschreven worden zijn uit eigen ervaringen, dat is het leukste aan dit travel blog.

Reisjunk
Net als Reisgenie deelt Reisjunk ook veel reisverhalen. Sinds 2014 zijn Greg en Irene bezig met dit online platform met reisverhalen. Voor Greg en Irene is reizen, het opzoeken van je grenzen zowel fysiek als mentaal. Denk bijvoorbeeld aan het beklimmen van een vulkaan of het eten van insecten. Het doel van Greg en Irene is het plannen van jouw reis een stukje makkelijker en vooral veel leuker maken!

Op hun website vind je onder andere reisroutes, voorbereidingen, bucketlist, tips en nog veel meer! Samen hebben Greg en Irene al veel reizen gemaakt, je hebt dus veel aan hun informatie en tips. Het leuke aan hun tips is, is dat het niet van die standaard tips zijn zoals, hoe pak je je koffer slim in etc.
Net als Reisgenie zijn alle verhalen eigen ervaring net als alle tips op Reisjunk.

Reismeisje
Wendy is de oprichter en blogger van Reismeisje. Wat begon als een website waar familie en vrienden haar verhalen konden volgen is uitgegroeid tot een website die veel mensenwekelijks bezoeken en een groot bereik heeft. In mei 2013 is Wendy de website gestart.

Net als de andere twee travel blogs is er veel te vinden op haar site over onder andere reistips, budget, wereldreis en reisroutes. Ook al haar verhalen zijn eigen ervaringen. Onder het kopje budget, geeft ze veel tips over hoe je goed op je geld kan letten tijdens een wereldreis bijvoorbeeld. Wendy is naar 90 landen geweest zij heeft genoeg ervaring om ons de beste tips te geven.