Skip to main content

Je hebt het gehaald. Je hebt je koffer afgegeven, bent ingecheckt en door de security. En nu rest het wachten op je vlucht. Natuurlijk kun je taxfree-shoppen of lekker wat eten en drinken. Maar wist je dat er meer te doen is op Schiphol? Wij geven je een paar tips om de tijd door te komen!

Als je reist via Schiphol en door de centrale security bent gegaan, kom je uit in Lounge 1 (Europese vluchten), 2 en 3 (Intercontinentale vluchten), of 4 (voor low-cost luchtvaartmaatschappijen). De Holland Boulevard verbindt Lounge 2 en 3 met elkaar.

 

Airport Library

Locatie: Holland Boulevard

Ben je je boek vergeten of heb je hem al uit. Bezoek de veelzijdige bibliotheek en kom even lekker tot rust na een lange vlucht of juist voordat je zelf gaat vliegen. Hier vind je naast de vele boeken, ook iPads en touchscreens die beeldverhalen vertellen. Je kunt hier ook je boeken die je uit hebt, achter laten voor een andere reiziger of er één meenemen voor jezelf. De Airport Library heeft fijne zitjes en knusse banken waar je kunt relaxen.

 

XpresSpa

Locatie: D-pier, Lounge 2 en 3

Lekker ontspannen terwijl je op reis bent; neem een massage en/of een schoonheidsbehandeling. XpresSpa heeft alles in huis om te zorgen dat je perfect verzorgd en vol energie voor de dag komt. Van een snelle stoelmassage van vijftien minuten tot een bindweefselmassage van anderhalf uur. En van een vitaliserende gezichtsbehandeling tot een verzorgende mani- of pedicure. Zo zie je er stralend uit en maak je een verpletterende indruk. De XpresSpa is elke dag open en je hoeft geen afspraak te maken.

 

Meditatiecentrum

Locatie: Lounge 2

Voor een moment van bezinning kun je op Schiphol altijd terecht in het Meditation centre. Bidden, mediteren of gewoon een moment van rust: het Meditation centre staat open voor alle religies en overtuigingen. Alle reizigers zijn welkom in het Meditation centre. Tussen 9:00 uur en 17:00 uur zijn medewerkers aanwezig om je te woord te staan. Je kunt gebruik maken van de belangrijkste boeken van allerlei religies in diverse talen.

 

Opfrissen

Locatie: Hotel Mercure, Lounge 3 eerste etage

Even lekker douchen op Schiphol kan ook. Op de eerste etage van Lounge 3 vind je het Hotel Mercure. Voor een redelijke prijs krijg je hier ook alleen gebruikmaken van een, inclusief zeep, shampoo, handdoek en badmuts. Na afloop kun je gebruik maken van een haardroger en krijg je een gratis drankje aangeboden.

 

Slapen

Locatie: Yotelair Lounge 2 en Mercure Lounge 3 eerste etage

Bij Yotelair en Mercure Hotel Schiphol Terminals (gelegen óp het vliegveld, na de security) kan je een kamer boeken die van alle gemakken is voorzien. Dat kan ook voor een paar uur. Zo kun je weer even bijtanken.

 

Rijksmuseum Schiphol

Locatie: Holland Boulevard tussen Lounge 2 en 3 (Pier E en F)

 

Even cultuursnuiven terwijl je wacht? Dat kan bij de Schiphol dependance  van het Rijksmuseum! Het bekende Amsterdamse kunstmuseum organiseert hier tentoonstellingen. In het glazen paviljoen hangt een wisselende collectie van 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst. Zowel te bezoeken voordat je vlucht vertrekt als nadat je bent geland, dag en nacht! De collectie wisselt regelmatig, dus altijd de moeite waard.

 

Vliegtuigen spotten en Fokker experience

Locatie: Panoramaterras

Leuk om vliegtuigen te spotten maar ook gewoon voor een leuk uitzicht en een frisse neus: het Panoramaterras. Bezoek hier ook de KLM Fokker 100, het grootste vliegtuig ooit geproduceerd door Fokker! Het interieur van de Fokker 100 is omgebouwd tot een volwaardige luchtvaartexperience, geschikt voor alle leeftijden. Bezoekers kunnen de cockpit bekijken, luisteren naar rapporten van de luchtverkeersleiding, de originele Fokker stoelen uitproberen, een kijkje nemen in het bagageruim en de geschiedenis van Fokker ervaren.