Skip to main content

Nederlandse Formule 1 -liefhebbers weten het natuurlijk al; Max Verstappen werd voor de 2de keer wereldkampioen op de Grand Prix van Japan. We zijn heel trots op hem. Maar de formule 1- wereld ligt niet stil. Dit weekend is alweer de volgende Grand Prix, dit keer van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas (COTA) in de staat Texas. Het circuit is gebouwd door Herman Tilke en de eerste grand prix op het circuit zelf was in het jaar 2012 hetzelfde jaar dat het circuit is gebouwd. Texas staat vooral bekend om de oliebronnen en de grootste stad is Houston. Andere grote steden zijn: Dallas, San Antonio en El Paso. Er zijn genoeg dingen te doen en te ontdekken in Texas hier zijn 5 plekken die jouw bezoek de moeite waard zijn.

 

1. Austin:

Austin is de hoofdstad van Texas en draagt de bijnaam ‘Live Music Capital of the World’ vanwege het grote aantal podia met live muziekoptredens in de stad met maar liefst 250 muziek platformen van klein naar groot. Soms zijn er meer dan 100 optredens op een avond. Misschien is er dan toevallig wel een optreden van een artiest die je leuk vindt.
In het jaar 2000 was er een advertentieslogan genaamd ‘Keep Austin Weird’ Deze slogan zorgde ervoor dat kleine en lokale bedrijven werden gepromoot in Austin.

2. Houston:

Houston ligt naast de golf van Mexico en heeft een van de grootste rodeo’s ter wereld. Als je in Houston bent, mag deze ervaring niet ontbreken. Bezoek bijvoorbeeld de Rodeo Houston, Houston Livestock Show, Rodeo Boardroom of NGR Rodeo Houston. Houston staat ook wel bekend als ‘Space City’. Deze naam heeft de stad te danken aan het ruimtestation van NASA genaamd het Lynodon B. Johnson Space Center. Het bezoekerscentrum Space Center Houston, herbergt allerlei echt en nagebouwd ruimtemateriaal waaronder Apollo 17 en de Mercury MA-9 capsule.

3. Dallas:

Dallas is de twee na grootste stad van de staat Texas. Op de kaart gezet in de jaren 80 door de gelijknamige tv-serie. Het is een moderne stad waar veel handel wordt gedreven. Maar er is ook nog een aantal schitterende historische plekken te vinden. Downtown vind je hoge eikenbomen en oude gevels van onze andere pakhuizen. Aan de Swiss Avenue liggen op ongeveer 4 kilometer 200 fantastisch oude huizen, waarvan er geen één identiek is. In Dallas staat ook het grootste en oudste zoölogisch park van heel Texas, opgericht in 1888: Dallas Zoo. Bezoek ook eens de Margaret Hunt Hill Bridge om de Trinity River over te steken en de Reunion Tower voor een mooi uitzicht over de stad.

4. San Antonio:

Deze stad ligt in het zuiden van Texas dicht bij de Mexicaanse grens en dat merk je. Je ziet hier veel Mexicaans handwerk en Mexicaanse gerechten en muziek. De Paseo del Rio (River Walk) is het hart van het bezoekersgebied. Deze rivier slingert door het centrum van de stad op 6 meter onder straatniveau. Hier vind je boetiekhotels, speciaalzaken en restaurants. Midden in het centrum bezoek je The Alamo s een historisch Spaans missie- en fortcomplex gesticht in de 18e eeuw door rooms-katholieke missionarissen. Hier werd de slag geslagen in de oorlog van Texas (The Slag om de Alamo). Dit is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden in de Verenigde Staten en een must-see als je San Antonio bezoekt. Aan de rand van de stad bezoek je het beroemde attractiepark Six Flags Fiesta Texas en Sea World en de basketbalclub San Antonio Spurs. Dankzij 300 jaar aan geschiedenis en Mexicaanse invloed is deze stad een ware parel.

De staat Texas, er valt heel wat te doen zoals je kan zien. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt en hoeveel dagen je in Texas verblijft. Maar het is zeker jouw bezoek waard!