Skip to main content
Wil je graag zaken en vrijetijd combineren tijdens je zakenreis? Dan is Luzern een perfecte bestemming voor jou. Luzern ligt in het hart van Zwitserland en is een van de mooiste steden van het land. Sinds de 19e eeuw komen al toeristen naar de stad en zijn ze betoverd door deze middeleeuwse binnenstad, kleurige huizen en houten bruggen. De ligging is ook fenomenaal, aan de oevers van het glinsterende Vierwoudstrekenmeer en omringd door de Zwitserse Alpen. In de stad vind je het congrescentrum, het beursgebouw, schitterende hotels en restaurants en ook de omgeving biedt veel mogelijkheden voor bijeenkomsten en evenementen. Regio Luzern Vierwoudstrekenmeer is dus ideaal voor het combineren van zaken en vrije tijd. Hieronder kan je verder lezen hoe je dat precies kan doen en wat er allemaal te doen is.

 

Bereikbaarheid

Luzern is goed bereikbaar vanuit Nederland per vliegtuig of trein. Meeste mensen reizen naar Zürich, maar Basel is ook een goede optie. Elk halfuur vertrekt er een trein vanuit Zürich of Basel richting Luzern. Het is ruim een 1 uur vliegen van Nederland naar Zwitserland. De ‘Visitors Card Lucerne’ geeft recht op gratis openbaar vervoer bij een verblijf van tenminste één overnachting. Verder is er voor bezoekers gratis wifi beschikbaar en korting op bezienswaardigheden. De ‘Visitor Card Lucerne’ ontvang je bij aankomst in je hotel. krijg je korting op bezienswaardigheden en deze kaart biedt gratis toegang op het openbaar vervoer. Het stadscentrum is relatief klein.

 

‘’Nachttrein museum’’ in Luzern

Het meest bezochte museum van Zwitserland geeft een interactieve en veelzijdige kijk op het verleden, het heden en de toekomst van de mobiliteit. Naast het museum valt er heel wat te ontdekken met unieke attracties (de enige in het land) als het filmtheater, het planetarium, het Swiss Chocolate Adventure of the Media World. Het transportmuseum ligt 10 minuten lopen van het centrum van de stad. De locatie is ook geschikt voor evenementen, er zijn diverse vergaderzalen of plan een diner tussen de treinen. Bij ‘nacht in het museum’ is mogelijk om in de wintermaanden een exclusieve rondleiding in de avond.

Engelberg

Engelberg, aan de voet van de Gletsjerberg Titlis, is maar 45 minuten rijden van Luzern. Het is de grootste winter- en zomervakantiebestemming in Centraal-Zwitserland. Dit komt door de ligging: 3.020 meter boven zeeniveau waardoor het zelfs in de zomer bedekt is met sneeuw. De eerste draaiende kabelbaan ‘’Rotair’’ is daar te vinden. Naast ’s werelds eerst kabelbaan zijn er ook talloze gletsjergrotten met ijssculpturen waarvan je lekker kan genieten als je een wandeling maakt op de Titlis Cliff Walk. In vele plekken in Luzern en omgeving heb je in de winter de mogelijkheid om ijssculpturen te maken, iets dat een korte levensduur heeft met maximale impact. Leuk voor een groepsactiviteit.

 

Mount Pilatus

Avonturen beleven op mount pilatus? Dan kan je het beste ‘’The golden round trip’’ nemen. De Golden round trip brengt je naar de meest spectaculaire plekken op de Pilatus en naar de top per boot, tandradbaan, kabelbaan en Panorama Gondels. Je begint je reis in Luzern. Daar vertrek je per boot en vaar je over het Vierwoudstrekenmeer waardoor je onderweg naar je bestemming lekker kan genieten van mooie uitzichten. Na de boottocht stop je in Alpnachstad waarna je aan boord gaat in een van de steilste tandradbaan ter wereld om de top van 2.132 meter te bereiken. Op 2.132 meter boven zeeniveau word je warm ontvangen. Verwen je daarna in een van de restaurants.

Het adembenemende panorama en uitzicht op het Alpenmassief en zijn bergketen dragen bij om je verblijf onvergetelijk te maken. Op de top kun je ook (makkelijke) wandelingen door het Alpenlandschap maken. Daal de berg af via de steilste spoorbaan. Van deze activiteiten kan je lekker genieten tussen mei en oktober, de gondelliften zijn wel het hele jaar rond geopend.

Rigi queen of mountain.

     

 

Ga weg van het dagelijkse leven en betreed het Rigi-avonturenrijk. De berg Rigi is het hele jaar door geopend voor bezoekers. Rigi ligt ten oosten van Luzern en is 45 minuten rijden van Luzern centrum. De bergbaan brengt je naar midden in de bergwereld. Op 1400 meter vind je het seminar en wellness Hotel Rigi Kaltbad met 52 kamers, 6 vergaderruimtes en theaters voor max 150 mensen. Rigi staat bekend om haar kalm sfeer, dus een perfecte plek voor vergaderingen en teamevenementen op de koningin van de bergen. De tandradbanen van Arth Goldau of Vitznau evenals de kabelbaan van Weggis brengt je comfortabel de berg wereld in op bijna 1800 meter hoogte zeeniveau.