Skip to main content

Ontdek wat de dynamische hoofdstad van Noorwegen, omringd met natuur en vol van musea en geschiedenis, te bieden heeft tijdens een stedentrip naar Oslo! Oslo is een magische plek om in de winter te bezoeken. Luchtige sneeuw, fonkelende lichtjes en het geknetter van een vuur in de houten huizen. Stilte, winteractiviteiten in de buitenlucht en maaltijden zijn allemaal magisch. Ontdek wat je in de winter in Oslo kunt doen.

 

Stadswandeling

Ga mee met een stadswandeling onder begeleiding van een gids om zo het meeste uit je Oslo City Trip te halen. Van januari tot Pasen vinden ze dagelijks plaats en worden ze zowel in het Engels als in het Noors gehouden. Op de Akershus Festning kun je leren over het leven in het middeleeuwse Oslo, een rondleiding krijgen door het stadscentrum met een 19e-eeuwse aristocraat of een wandeling maken langs de rivier de Akerselva, die de rijke stad in het westen scheidt van de armere gebieden van de arbeidersklasse in het oosten.

Schaatsen

De grote openluchtijsbaan bij de Karl Johans gate, tegenover het parlementsgebouw, is een geweldige plek om te bezoeken in het stadscentrum. Als je dichterbij komt, hoor je de muziek en ruik je de hotdogs en wafels. Van december tot maart is het elke dag open en kun je schaatsen huren als je die niet hebt. Noorse kinderen leren schaatsen vanaf het moment dat ze beginnen te lopen, dus schrik niet als je vijfjarigen op volle snelheid voorbij ziet racen terwijl jij probeert om rechtop te blijven staan op het ijs.

Mathallen Food Hall

De Mathallen, een groot bakstenen industrieel gebouw met meer dan 30 restaurants, bars, straatvoedselverkopers en speciaalzaken, is al meer dan vijf jaar een hoofdbestanddeel van de eetcultuur van Oslo. De ijzersmederij werd in 1908 gebouwd als onderdeel van de groeiende industriezone van Vulkan. De bakstenen muren en gietijzeren balken bieden een suggestieve achtergrond voor buitenlandse restaurants, culinaire festivals, film- en quizavonden en voedsel gerelateerde ervaringen zoals kookworkshops, wedstrijden en demo’s. Het lunchmenu is ultra-internationaal, inclusief Baskische pintxos, handgemaakte pizza’s, moderne Scandinavische gerechten en streetfood van over de hele wereld. Probeer Noorse bruine kaas, speciale koffie, verse zeevruchten en meer op deze locatie.

Noorderlicht

De ideale tijd om het noorderlicht in Noorwegen te zien is van november tot maart, wanneer de avonden het langst zijn. Elk bezoek tussen september en maart zou je echter een behoorlijke kans moeten geven om ze te zien, met maart met de grootste kans op een heldere hemel. Als de aurora-voorspelling goed is, kan dit erop wijzen dat Oslo ze kan zien, maar houd er rekening mee dat zonder een auto en de mogelijkheid om weg te reizen van lichtvervuiling, je kansen om ze te zien klein zijn. Wil je de noorderlicht in Noorwegen bekijken? Ga naar de Lofoten-eilanden of Troms. Hier is het noorderlicht namelijk het beste te zien.

Frammuseum

Dit museum op het Bygdoy-schiereiland is een eerbetoon aan de gedurfde poolreizigers van het begin van de twintigste eeuw. De Fram, een houten schip dat tussen 1893 en 1912 door ontdekkingsreizigers werd gebruikt op zowel Arctische als Antarctische missies, staat hier centraal. De Fram, die extreem groot en ondiep was, had een slimme constructie waardoor hij op ijskappen kon drijven. Aan boord van de Fram leer je hoe mensen en hun honden worstelden om te overleven in enkele van ’s werelds meest ruige omgevingen. Veel extra schepen met diverse historie zijn ook te zien in het museum. De Northern Lights-show, evenals interactieve tentoonstellingen zoals de arctische simulator, zijn de moeite van het bekijken waard.