Skip to main content

Wereldsteden als Londen, Parijs en Berlijn worden veel bezocht voor zowel leisure als business. Ze bieden alles wat je van een wereldstad mag verwachten: cultuur, architectuur, winkelstraten, leuke wijkjes en culinaire hot spots. Heb jij de belangrijkste high lights al bezocht? Hieronder een top drie per stad die je niet mag missen tijdens je bezoek aan één van deze steden. Tijdens je zakenreis heb je misschien nog wel een gaatje over om deze must-sees te bezoeken.

Ga eens met de trein

Naar Londen, Parijs en Berlijn kun je heel goed met de trein reizen. Vanaf Amsterdam ben je in vier uur tijd in Londen en in Parijs. Naar Berlijn ben je iets langer onderweg, ongeveer zes uur. Reizen met de trein is ook beter voor het milieu. De treinen geven geen CO2 af. Wat daarnaast ook een groot voordeel is (t.o.v. reizen met het vliegtuig), is dat je voor Berlijn en Parijs niet drie uur van tevoren op het station hoeft te zijn. Voor Londen moet je 45 tot 60 minuten van tevoren op het station zijn vanwege de paspoortcontrole.

Londen

De hoofdstad van Engeland is ook de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Londen heeft veel bekende monumenten maar ook bekende winkelstraten als: Oxford Street, Regent Street en natuurlijk het bekende warenhuis Harrods.
Tijdens je zakenreis heb je misschien een gaatje over om een aantal mooie high lights van Londen te bezoeken. Wij hebben onze top drie gemaakt.

The Big Ben

The Big Ben is de bekendste klok ter wereld. Tijdens je trip is dit zeker een aanrader om naartoe te gaan. The Big Ben heeft één van de zwaarste klokken ter wereld, namelijk 13.700 kilo. Het is helaas niet mogelijk om The Big Ben aan de binnenkant te bewonderen. Maar ook de buitenkant is zeker de moeite waard.

The Tower Bridge

Zonder twijfel is dit toch wel de bekendste brug van Londen. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Je kan over de brug heen lopen, maar dan moet je geen hoogtevrees hebben. Het hoogste gedeelte van de brug heeft een glazen vloer. Op 42 meter hoogte heb je hier een fantastisch uitzicht op de rivier de Thames.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het huis van de Queen. Als zij aanwezig is, wappert de koninklijke standard (Koninklijke vlag) op het middelste paviljoen. Is zij niet aanwezig dan hangt er de Union Jack (de vlag van Verenigd Koninkrijk). In de zomer kan je 10 weken lang de prachtige 19 State Rooms (statenzalen) bezoeken. Dit is dan ook echt aan te raden!

Parijs

Naast New York, Londen en Tokyo is Parijs één van de vier bekendste wereldsteden. De hoofdstad van Frankrijk staat natuurlijk bekend om de Eifeltoren, maar het staat ook heel erg bekend als de stad van de liefde.
Bezoek je Parijs, ga dan zeker naar één van de onderstaande bezienswaardigheden. Je kan met de metro gaan maar in Parijs is het ook heerlijk om te voet mooie plekken te verkennen.

Eifeltoren

Denk je aan Parijs dan denk je aan de Eifeltoren. De Eifeltoren ligt aan de rivier de Seine. Wist je dat de Eifeltoren het meest bezochte monument ter wereld is? De toren van 324 meter hoog is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling in 1889. Vanaf de tweede verdieping op 115 meter, heb je het beste uitzicht. Je kunt hier komen met de trap (719 treden!) of de lift. Wil je door naar de derde en hoogste verdieping op 276 meter, dan kan dit alleen met de lift.

Arc the Triomphe

Dit is één van de bekendste bouwwerken van Parijs. Hij staat midden op de Place Charles de Gaulle. Dit is ook één van de drukste en gevaarlijkste verkeerspleinen van Frankrijk. Er komen namelijk 12 straten op uit! De Triomphe is gebouwd ter ere van Napoleons overwinningen.
Tegenwoordig kan je de Arc the Triomphe bezoeken. Je komt er via een ondergrondse voetgangerspassage. Vanaf het dak heb je er misschien wel een mooier uitzicht op de stad dan vanaf de Eifeltoren. Een echte aanrader.

Het Louvre

Het Louvre is een van ’s werelds grootste musea. Het was vroeger bekend van de het schilderij Mona Lisa die daar hangt. Tegenwoordig staat het ook bekend om de foto die je erbij kan maken. Je kan op een steen gaan staan aan de buitenkant. Als je daarop gaat staan en je arm uitstrekt lijkt het alsof je het puntje van de piramide vast hebt. De glazen piramide is er later pas bij gekomen. Door die piramide is het wel bekender geworden. Als je in Parijs bent, probeer dan zeker naar het Louvre te gaan.

Berlijn

Berlijn is een echt metropool en geldt in Europa als één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. Maar het is ook bekend vanwege het hoog ontwikkelde culturele leven (festivals, musea en nachtleven).
Berlijn heeft veel mooie bezienswaardigheden, hieronder onze top drie.

Holocaustmonument

Een indrukwekkend monument van Berlijn is toch wel het Holocaustmonument. Het bestaat uit ruim 2700 blokken. Deze variëren allemaal van hoogte. Het monument is gekomen voor de joodse slachtoffers in de tweede wereldoorlog. Erg indrukwekkend om te zien.

Brandenburger Tor

Dit is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Berlijn. De poort stond aan de rand van de stad. Dit als afsluiting van de statige boulevard Unter den Linden. Het meest opvallende van de poort is de sculptuur op de top: de godin van de overwinning, Victoria, op haar vierspan. Als je naar de Brandenburger Tor gaat, ga dan wel vroeg om extreme drukte te voorkomen. In de ochtend kan je mooie foto’s maken.

Berlijnse muur

De muur is voor een groot gedeelte dan wel gesloopt, maar toch zijn er nog wel restanten van de muur. Ook kan je restanten vinden in toeristenwinkeltjes. Door de geschiedenis van de muur is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de muur. De muur had de functie om Oost- en West-Duitsland van elkaar te scheiden en om te vermijden dat nog meer burgers van oost naar west zouden trekken.