Skip to main content

Rio de Janeiro staat bekend als een feest voor elke bezoeker. De stad ligt aan de prachtige baai van Guanabara, dus je kunt zelfs van het strand genieten. Hoge bergen, gouden stranden en een bruisend nachtleven maken Rio de Janeiro tot een van de meest veelzijdige steden van Zuid-Amerika. Ooit de hoofdstad van Brazilië en nu de op een na grootste stad van het land met zes miljoen inwoners.

 

Rio de Janeiro staat bekend als een van de mooiste steden in de wereld dit komt natuurlijk doordat er zoveel moois te zien is deze bezienswaardigheden gaan wij je nu vertellen.

Christus de Verlosser

Christus de Verlosser, een must-See bij een bezoek aan Rio de Janeiro Het wereldbekende beeld in de bergen van Rio de Janeiro is 38 meter hoog en staat op de berg Corcovado en werd gebouwd tussen 1922 en 1931. Het beeld kijkt uit over de stad. En als je een bezoek brengt aan het standbeeld kun je 360 graden rondkijken naar de hele stad en veel bezienswaardigheden. Het standbeeld staat op een hoogte van 700 meter boven zeeniveau en het beeld weegt 1145 ton. Het hoofd van Christus de Verlosser weegt alleen al 30 ton. Ook is het beeld bestendig tegen wind en kan het zelfs tegen windsnelheden van 250 kilometer per uur.

Het Suikerbrood

De rots Pao de Açúcar beter bekend als het Suikerbrood,  is de bekende rots die via de kabelbaan te bereiken is. De rots is 396 meter hoog en je kan zelfs naar de top lopen. Het uitzicht dat je hier hebt is ook prachtig je kan zelfs het beeld Christus de Verlosser bekijken vanaf deze plek. Het beste kan je deze plek bezoeken voor de zonsopgang of in de avond voor de zonsondergang.

Carnaval

Net als in andere katholiek landen waar een traditie van vasten bestaat, wordt in Brazilië carnaval gevierd. Dit feest wordt elk jaar in februari gevierd, 40 dagen voor Pasen. In Brazilië heeft carnaval niet veel meer te maken met het katholieke feest. Dit feest wordt vandaag de dag overheerst door de dans de samba. Het meest bekende Braziliaanse carnaval is dat van Rio de Janeiro. Dan staat de stad helemaal op z’n kop. In de Sambódrome worden optochten gehouden. Grote praalwagens voorzien van dansers rijden door dit 700 meter lange deel van de straat Rua Marquês de Sapucaí. Sambascholen en wijken gaan de concurrentie met elkaar aan wat zorgt voor een veel spektakel. Veel toeristen komen op dit moment naar de stad en Brazilianen die in een ander land wonen trekken dan vaak terug naar hun geboorteland om hier te feesten.

Copacabana

Copacabana is misschien wel het bekendste strand van de wereld maar er zit nog veel meer achter dan alleen het strand. Het is een wijk in het zuidelijke deel van Rio de Janeiro en het strekt zich uit over een kustlijn van 4,5 kilometer. Op het strand is er altijd sprake van gezelligheid, er wordt gevoetbald, gevolleybald en de mensen zijn aan het zonnen. Het strandleven in Brazilië is ook anders dan in Nederland. Terwijl je hier je eigen eten en drinken meeneemt is het daar een absolute no-go. Op Copacabana zijn talloze drinktentjes en eettentjes waar je de traditionele drankjes en de keuken van Brazilië kan gaan proeven. Het strand is ook bekend door het wereldbekende nummer van Barry Manilow genaamd Copacabana, dit nummer is wel bedacht op het bekende strand maar gaat over een nachtclub met dezelfde naam in Havana.

Zakelijke kant van Rio

Rio de Janeiro is ook commercieel aanwezig. In de stad zijn veel staatsbedrijven gevestigd, maar ook grote multinationals als Coca-Cola, IBM en el Paso hebben vestigingen in de stad. Brazilië is de vierde katoenexporteur ter wereld, wat ook kansen biedt voor Rio de Janeiro. Bovendien is de toeristische sector de locomotief van de stad, wat betekent dat het kansen biedt in de horeca en de toerismesector. Samenvattend: Rio de Janeiro biedt veel mogelijkheden met betrekking tot verschillende studies. Door de ontwikkeling in het land is het mogelijk geworden dat je hier nu ook goed kan studeren en uiteindelijk je droombaan kan bemachtigen.