Skip to main content

Winter komt eraan. Lapland biedt alles wat je van een wintergevoel verwacht: Noorderlicht, ijskastelen, sledetochten en skiën. Wist je dat Lapland onder Finland, Zweden, Noorwegen en een deel van Rusland valt?

Noorderlicht

Het Noorderlicht is de mooiste lichtshow in Lapland, ook wel het Samenland genoemd. Die kan je het beste zien tussen eind augustus en april. Het prachtige Noorderlicht kan je het beste ervaren in een glazen iglo in Finland. Deze glazen iglo’s geven een geweldige ervaring om het Noorderlicht te ervaren en te genieten van de Lapland natuur. Hoe je deze prachtige lichtshow ook kan meemaken is door te skiën in de avond. Hoe meer je naar het noorden gaat hoe meer kans je maakt om deze mooie lichtshow te zien.

Lapland

 

Sneeuwkasteel Kemi

Een goede winterervaring beleven kan in het sneeuwkasteel van Kemi. Dit sneeuw fort is het grootste sneeuw fort van de wereld. Het prachtige sneeuw fort wordt elke jaar opnieuw gebouwd met elk jaar een nieuwe architect. Je kan daar slapen en heerlijk eten. Het pand bestaat uit een sneeuw hotel, sneeuw restaurant en sneeuw kapel. De temperatuur is daar binnen -5 dus je moet wel warm kleden maar het restaurant serveert heet/koud drinken en het menu heeft traditioneel Noors eten.

 

Sledentochten maken

Een sledentocht met husky’s maken, staat bij veel mensen op een to-do-list. Het is magisch om met een slee, getrokken door enthousiaste honden, te glijden. De slee gaat zo’n 10, 20 of zelf 30 kilometer per uur door de sneeuw. Meestal halverwege de tocht stop je bij een berghutje om warme bessensap en/of thee te drinken, klaar gemaakt bij een lekker kampvuur. Er zijn ook sledentochten van meerdere dagen. Dan overnacht je onderweg in een tent.

Skiën

En natuurlijk hoort skiën ook bij het ultieme wintergevoel. De skigebieden in Lapland zijn klein dus voor overvolle skipistes hoef je niet bang te zijn. Er zijn blauwe, rode en zwarte skipistes dus voor gevorderden is er ook voldoende uitdaging. Skiën in Lapland geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Na een sportieve dag skiën is het een geweldig excuus om de dag af te sluiten met een biertje.

Nog meer winter weetjes? klik hier!