Skip to main content

Tiny houses zijn hot and happening. Het is een beweging (Tiny House Movement) die rond 2015 van Amerika naar Nederland is overgewaaid. Door te overnachten in een Tiny vakantiehuis, kun je zelf ontdekken hoe het is om zo te wonen. Tiny Houses zijn er in verschillende soorten en maken op uiteenlopende plekken. Het is gewoon een bijzondere ervaring wat leuk is om te doen! In onze blog hebben wij 5 verschillende uitgekozen in Nederland wat zeker wel de moeite waard is om een paar nachtjes te slapen.

Maar wat maakt nou een Tiny House? Een Tiny House is een woonvorm met een duidelijke filosofie. Het zijn kleine maar volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak. Bij het ontwerp en de bouw wordt slim gebruikgemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Ook om zo te zorgen voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Tiny Float in Andijk

Locatie: Andijk ligt aan de rand van het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Medemblik. Het landschap bestaat uit uitgestrekte polders, akkers vol bollenvelden en weilanden met koeien. Andijk is een ideale locatie voor watersportliefhebbers.

Bijzonderheden: Overnachten in een drijvend modern huisje op het water. Het huisje is in totaal 14 m2. Het is slim ingericht en heeft alles wat je nodig hebt. Er is ook een mini terras dat grenst aan het water hier kan je heerlijk genieten van de rust, het meedeinen, de zonsopkomst en ondergang met z’n tweeën. Ook heeft het veel ramen waardoor er veel daglicht binnenkomt en uitzicht over de haven.

Wat te doen: Bezoek Medemblik, een charmant stadje aan het IJsselmeer. Vanaf het station vertrekt er een historische stoomtrein en een boot naar Enkhuizen. Bezoek ook Andijk hier vind je dijkhuisjes, en een oud kerkje. Verder hebben ze in de omringende dorpjes prachtige wandel- en fietsroutes. Geniet ook van de winkeltjes en restaurants. Je kan ook een dagje naar Alkmaar of lekker naar Zee. In de omgeving kan je ook surfen en varen.

Wikkelhuis Dordrecht

Locatie: Een Wikkelhuis vind je op verschillende locaties. Wij hebben een in Dordrecht uitgekozen. Het wikkelhuis ligt aan de rand van het National park Biesbosch. Je bent omringt door natuur, landschap en dieren.

Bijzonderheden: Een wikkelhuis is een huisje dat wordt gemaakt met meerder lagen karton. Hierdoor zijn ze ontzettend duurzaam. Ze beginnen vanaf 16,5 m2 groot. Het is enorm uniek en dat maakt het extra leuk om te verblijven. Het is wat minder luxe dan de andere huisjes, er is hier geen wifi en tv. Een perfecte manier om helemaal back to nature te komen. Verder heb je wel alles wat je nodig hebt. Men zegt dat het voelt als een mini penthouse in het hart van de natuur!

Wat te doen: Het is een perfecte locatie om te wandelen, fietsen en andere soorten sportactiviteiten. Je bent binnen no time in het centrum van Dordrecht. Dordrecht is de oudste Nederlandse stad en harstikke leuk. Je vindt hier vele monumenten. En je hebt hier een schitterend uitzicht op de rivieren vanaf het punt genaamd Groothoofd.

Waterland huisje in Eindhoven

Locatie: dit kleine blauwe huisje staat een beetje verscholen van de weg af. Tussen de hoge gebouwen op de driesprong in het hart van Eindhoven. Het huisje gaat ook wel eens andere plekken verkennen…. Je kan het dus ook op wel eens ergens anders tegenkomen.

Bijzonder: Een huisje van 8 m4. In het huisje vind je een slaapzolder met een2 persoonsbed, een zithoek met een slaapbank en een eettafel die ook een schaakbord is. Verder is er een douche, toilet en een klein keukentje met een mini koelkast. Veel tiny houses vind je in het natuur en niet midden in de stad. Een bijzonder manier om te overnachten in de stad.

Wat te doen: Eindhoven is een bruisende stad met een groot winkelcentrum, verschillende soorten keukens waar je lekker een hapje kan eten en sfeervolle terrasjes. Zeker de moeite waard om te ontdekken. Wat ook leuk is dat je zelf een locatie mag uitkiezen in de stad waar je in dit huisje kunt overnachten!

Zelfgebouwd huisje in Barchem

Locatie: Het is een stille plek, aan de voet van natuurgebied de Lochemseweg. Het huisje ligt op een privéterrein naast een lege paardenschuur. Het dorpje staat voor ruimte en rust. Barchem heeft een prachtig stuk natuur. En hier wordt ook elk jaar de Berchems 4-daagse georganiseerd.

Bijzonder: Het huisje is helemaal met de hand gemaakt van gerecyclede materialen. De wanden zijn geïsoleerd met wol, een oud wijnvat wordt gebruikt als een douchebak, de gehele inrichting bestaat uit vintage en designproducten. Door het grote raam aan de voorkant krijg je het gevoel dat je buiten leeft. Er komen weinig tot geen mensen, waardoor het echt enorm stil is en je echt tot rust kan komen. En Barchem staat al heel lang bekend als een inspireerde omgeving voor schrijvers en filosofen.

Wat te doen: Men zegt ‘in Barchem kan alles’. Het huisje biedt heel veel privacy en een geweldig uitzicht over de schapen in de weilanden met in de verte de Lochemse berg. Je hebt hier een brede keuze uit fiets- en wandelroutes. Wat ook echt een must is om te doen is klootschieten! En ga ook langs de gerestaureerde koepel op de Kale Berg.

Tiny Hihahut In Zuid Holland

Locatie: In Kaag, Braassem en Nieuwkoop staan er hutten die ontworpen zijn voor de locatie. De hutten zijn met elkaar verbonden door de wandel-, fiets- en vaarroutes. Zo kan je in een mini vakantie verschillende plekken zien. Hoe leuk is dat!

Bijzonder: Er zijn 7 verschillende Hihahut. Allemaal hebben ze een eigen karakter en dat maakt dit concept zo uniek. Je bepaalt zelf in welke hut je wilt verblijven. Je kan dus zelf je reis samenstellen. Het doel is om met zo weinig mogelijk bagage op reis te gaan en de sfeer en plek proeven in een andere hut. Zo heb je een hut met een dakterras. En andere hut is meer een tent die alleen via het water te bereiken is. Zo heb je even een eigen privé landje. En je hebt hier ook alles wat je nodig hebt om de dag te beginnen.

Wat te doen: Je kan er wandelen, fietsen, varen en overnacht. Iedere dag op een bijzondere locatie. In een korte tijd ervaar je bijzondere cultuurlandschap. Er is ook een theetuin waar je heerlijk kan eten, bezoek ook de kaasboerderij die al sinds 1823 bestaat het is ook een museum en zo zijn er nog veel meer dingen te doen en zien.

 

Is je interesse gewekt, wacht dan niet langer en boek jou eerste Tiny house voor een unieke en onvergetelijke overnachting!