Skip to main content

Als zakenreisbureau zijn wij partner van verschillende hotels en ketens. Een bekende nationale hotelgroep is Inntel Hotels. In dit blog vertel ik je graag meer over deze Nederlandse hotelgroep en de twee prachtige hotels Inntel Hotels Amsterdam Centre en Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Dit zijn zeker hotels waar je een nacht (of meerdere) moet overnachten.

De historie van Inntel Hotels
Inntel Hotels is opgericht door Michel J. Geurts en compagnon. Hij opende zijn eerste hotel in 1982. Het hotel was gevestigd in Zutphen. In de jaren daarna worden er nog 8 andere hotels door heel Nederland geopend. In 2021 is het laatste hotel tot nu toe geopend. Helaas moet in 2018 het hotel in Zutphen de deuren sluiten na een evaluatie van het portfolio.
Karin Geurts, de dochter van Michel Geurts, is op dit moment de algemeen directeur van Inntel Hotels.

Wat is de verbinding tussen de hotels?
Inntel Hotels staat garant voor totale ontspanning. Alle hotels bieden wellness faciliteiten aan in de wellness centers en op enkele kamers. Daarnaast zijn alle hotels 4-sterren, behalve Mainport by Inntel Hotels. Dit is een 5-sterren hotel. De hotels liggen verder allemaal op een triple A locatie en is het design geïnspireerd op de stad waar het hotel is gelegen.

Inntel Hotels Amsterdam Centre
Gelegen in hartje Amsterdam vind je Inntel Hotels Amsterdam Centre. Amsterdam Centre wordt in 1996 geopend en is het vierde Inntel Hotel. Het hotel ligt op loopafstand van de grachtengordel. Amsterdam Centre heeft als centrale thema ‘Face Amsterdam’. Met dit thema wordt er uiting gegeven aan het internationale karakter van de stad.
Het hotel is zeer goed te bereiken en het ligt op vijf minuten loopafstand van station Amsterdam Centraal. Je auto kan je heel makkelijk kwijt in de parkeergarage die tegenover het hotel ligt.

Kamers Inntel Hotels Amsterdam Centre
Het hotel heeft 279 kamers, je vindt er romantische suites tot moderne zakelijke kamers. In het jaar 2018 zijn er nog 48 kamers bijgekomen. Het hotel heeft verschillende kamertypes namelijk:
– Single kamer
– City Twin kamer
– City Double kamer
– Spa kamer (met regendouche en whirlpool)
– Wellness kamer (met regendouche, whirlpool en privé sauna)
– Suite (met regendouche, whirlpool en privé sauna)
– Monumentale suite (met whirlpool en privé sauna)

Faciliteiten Inntel Hotels Amsterdam Centre
Het hotel heeft geen eigen restaurant, maar je kan wel gebruik maken van roomservice. Het hotel heeft namelijk een samenwerking met het naastgelegen restaurant. In het hotel is wel een bar te vinden ‘Bar Mokum’.
Ook is er een Wellness Club en Life Fitness gym. In de Wellness Club kom je helemaal tot rust door gebruik te maken van o.a. de Finse sauna en het Turks stoombad. De Wellness Club is gratis toegankelijk voor alle hotelgasten.

Inntel Hotels Amsterdam Landmark
Dit hotel is ook gelegen in Amsterdam en gevestigd in de wijk Oostenburg. Het hotel heeft een stoer karakter en is geïnspireerd op het rijke industriële verleden van de omgeving. Het hotel is gebouwd op een plek waar Werkspoor vroeger onder andere stoommachines bouwde. Hieraan heeft het restaurant ook zijn naam te danken. Het thema in dit hotel is dan ook industrieel, dit is terug te zien in robuuste elementen zoals beton, metaal en in het hotel is zelfs een levensgroot geel kraanhuisje te zien.
Inntel Hotels Amsterdam Landmark is het tweede hotel gelegen in Amsterdam, het is de eyecatcher van de Oostenburg. Het is niet alleen het tweede hotel in Amsterdam, maar ook het tweede hotel dat geopend is in het jaar 2021 midden in de pandemie.

Kamers Inntel Hotels Amsterdam Landmark
Amsterdam Landmark heeft 306 kamers en 17 verdiepingen. Je vindt er romantische tot zakelijke kamers en van luxe tot standaard kamers. Het hotel heeft negen verschillende kamertypes:
– Single Kamer
– City Twin Kamer
– City Twin (Panorama) Kamer
– City Comfort Kamer
– City Double (Panorama) Kamer
– Spa kamer (met een whirpool)
– Wellness Kamer (met regendouche, whirlpool en privé sauna)
– Wellness Panorama Kamer (met regendouche, whirpool, privé sauna en balkon)
– Wellness Suite (met regendouche, whirpool, privé sauna en balkon)

Faciliteiten Inntel Hotels Amsterdam Landmark
Bar & Brasserie Werkspoor
In het hotel is een restaurant te vinden, waar je in de ochtend van een heerlijk ontbijtbuffet kan genieten. Je kan er in de middag ook lekker lunchen en in de avond dineren. Het restaurant kan je ook bezoeken als je niet in het hotel verblijft. Je kan er genieten van hun eigen gemaakte drankje en heerlijke lokale specialiteiten.

Vier Meeting & Events rooms
In Inntel Hotels Amsterdam Landmark zijn er vier Meeting & Events rooms te vinden, de zalen kunnen samen ook één grote ruimte worden. Vanuit de ruimtes heb je een prachtig uitzicht over de stad. Alle ruimtes zijn voorzien van moderne faciliteiten.

Zwembad, Wellness & fitness
Inntel hotels staat garant voor totale ontspanning, dat is in Amsterdam Landmark duidelijk terug te zien. Ze hebben een heerlijk wellness centre in het hotel en je kan ook lekker tot rust komen in het zwembad. In de Spa Steam vind je een Turks stoombad, sauna en massageruimtes. Ook is er een Life Fitness gym te vinden in het hotel. Na het sporten kun je lekker tot rust komen in Spa Steam.