Skip to main content

Wie veel reist voor zaken kan onderweg af en toe in vervelende situaties terecht komen. Met de volgende handige reisapps zijn deze situaties te voorkomen en kunnen eventuele nare situaties eenvoudig opgelost worden. Ook zijn er sommige apps ontwikkelt om de reis nog comfortabeler te laten verlopen.

 

Kindle

Tijdens de drukke zakenreis is het fijn om een moment te kunnen vinden om een boek te lezen. Het nadeel van boeken meenemen op reis is dat ze zwaar zijn en ruimte innemen in de koffer of handbagage. Met Kindle kan men boeken en tijdschriften downloaden en deze op de smartphone lezen. De app is te downloaden voor Apple en Android.

 © www.uplabs.com

 

FlightAware

Het niet meer hoeven downloaden van individuele apps voor elke luchthaven of vliegtuigmaatschappij is voor een zakenreiziger die veel onderweg is wellicht een uitkomst. Met FlightAware is elke vlucht te volgen en worden waarschuwingsmeldingen en vertragingsmeldingen verstuurd. Deze app is te downloaden voor Apple en Android.

 © www.apps.Apple.com

 

TripIt

Reizigers die tijdens de reis in meerdere hotels verblijven of meerdere vluchten hebben geboekt kunnen nu alles bijgehouden in één app. TripIt maakt een simpel reisschema inclusief routekaarten. Deze app is te downloaden voor Apple en Android.

 © www.play.google.com

 

XE

Met behulp van de XE-app is het heel eenvoudig alle wisselkoersen wereldwijd te bereken. Vergeet niet voor gebruik de tarieven te updaten. Deze app is beschikbaar voor Apple en Android.

© www.play.google.com

 

AroundMe

De naam van de app zegt het eigenlijk al. De AroundMe app stelt de locatie vast en geeft onder andere alle omliggende banken, kroegen, tankstations, restaurant en hotels weer. Met deze app zijn locaties dus snel en eenvoudig te vinden. De app is te downloaden voor Apple en Android.

 © www.play.google.com

 

Wifispc

Met de Wifispc app ben je over de hele wereld online, dankzij een lijst met wifinetwerken en wachtwoorden die steeds door gebruikers worden bijgewerkt. Het mooie van deze app is dat de lijst alleen maar blijft groeien. Deze app is te downloaden voor Apple en Android.

© www.play.google.com

 

Flush

Het overkomt iedereen wel is een keer dat er geen toilet te vinden is onderweg. Met de Flush app wordt dit probleem van de tafel geveegd. Zet simpelweg de GPS aan en vindt de dichtstbijzijnde toiletten. Op dit moment zijn er al 190.000 toiletten online, en er komen er steeds meer bij. Deze app is te downloaden voor Apple en Android.

 © www.apps.Apple.com

 

MAPS.ME

Het is zeer vervelend om tijdens een reis de weg kwijt te raken en al helemaal om dan het dure mobiele netwerk aan te zetten om toch de weg te vinden. De MAPS.ME app helpt om de weg terug te vinden met offline kaarten. De kaarten moeten wel van tevoren worden gedownload, anders is er alsnog verbinding nodig. Deze app is te downloaden voor Apple en Android.

 © www.play.google.com