Skip to main content

Een veertiende-eeuws klooster, hartje Utrecht. Ooit was Grand Hotel Karel V het thuis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag de dag is het een van de meest verrassende plekken van de stad. Betreed dit monument, dwaal door de verhalen en geniet van sprankelende. Ontrafel de geheimen van dit iconische hotel, verborgen op een stedelijk landgoed met meer dan 650 jaar historie.

 

Grand Hotel Karel V ligt in het kloppende hart van Utrecht, aan de voet van de Domtoren. Een schitterende locatie op 5 minuten lopen van het Centraal Station. Daarnaast beschikt het hotel over eigen parkeerplekken voor haar gasten; uniek, in de oude binnenstad. Grand Hotel Karel V heeft 121 vijf-sterren kamers en suites met een historische allure. Een groene oase van rust missen in het hart van Utrecht. Ruime kamers voor zowel zakelijke als leisure overnachting. Op 500 meter loopafstand van de Domtoren, grachten en Centraal Station. Gratis Wi-Fi, fitness en wellness.

 

Eet, drink en vier het leven daar waar de “V” overgaat in de “5”. Karel 5 is het culinaire label van Grand Hotel Karel V. Geniet van hemelse klassiekers in de bistro of subtiele verfijning in het restaurant. De magie van het klooster heeft ons geïnspireerd tot een nieuwe en ongedwongen vorm van gastronomie.

 

Al 8 eeuwen lang zijn de vertrekken van het klooster het toneel voor zowel grote en intieme bijeenkomsten, voor zakelijke en privé gelegenheden. De statige zalen, de oude graanzolder en de mysterieuze kluistoren bieden de gasten nog iedere dag een ongeëvenaarde dosis inspiratie. De dertien evenementenruimtes van Karel 5 bieden een capaciteit van 4 tot 150 personen in iedere setting. Van statig en chic tot intiem en informeel. Combineer een meeting met een lunch in een van onze zalen, een diner geserveerd in het restaurant of een overnachting in het hotel. Bij Karel 5 is alles mogelijk.