Skip to main content

De feestdagen zijn magisch. Overal kerstverlichting, kerstbomen en kerstmarkten die grote pleinen sieren en ook lange gedekte tafels en grote groepen familie en vrienden bij elkaar. Door de lockdown zijn de feestdagen dit jaar weer anders. Lees hier wat je kunt doen om de feestdagen toch speciaal te maken met elkaar. 

 

Zet een gerecht bij elkaar voor de deur

Nu je niet veel mensen thuis kunt uitnodigen kun je met buren afspreken om samen gerechten te maken voor elkaar en dat voor elkaars deur te zetten. Verdeel het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht over verschillende huishoudens en bereid allemaal een gerecht in je eigen keuken. Zorg er wel voor dat je goed op de hygiëne let. Vervolgens zet je het gerecht bij de buren voor de deur. Daarna kun je samen online dineren. 

 

Sterren kijken en borrelen bij het kampvuur

Zet een vuurplaats in de tuin, sprokkel zelf hout in het bos, of koop brandhout, en ontspan eromheen met een drankje. Vertel een kerstverhaal, speel een spel als ‘doe, durf of waarheid’ en rooster marshmallows om het nog leuker te maken. Is het buiten helder weer? Dan is het een fantastische tijd om sterren te kijken. Neem je comfortabele kleding en een grote deken mee naar buiten om naar de sterren te staren. Extra lekker met een warme kop chocolademelk en natuurlijk een lekkere snack.

 

Cadeaus of gebakjes rondbrengen bij familie

Het uitpakken van cadeautjes hoort tegenwoordig in veel gezinnen ook bij Kerst. Doe het dit jaar met een leuk dobbelspel, zodat je wat langer kunt spelen. Je kunt bijvoorbeeld ook een ritje maken met de auto of een wandeling langs verschillende familieleden en/of vrienden en daar nog een kleinigheidje achterlaten. Extra leuk om dit als verrassing te doen en de reactie te zien. Dit kan je ook uiteraard doen met kerstkoekjes die je zelf hebt gebakken.

 

Filmavond

Wat is er gezelliger dan met de hele familie op de bank onder een dekentje filmavond te houden. Wat lekkers te eten en te drinken en je hebt een perfecte avond. Ben je uitgekeken op Netflix? Er zijn nog genoeg andere streamdiensten met een leuk aanbod. Probeer eens een andere dienst zoals Videoland, Amazon Prime Video of Disney+