Skip to main content

Los Angeles, ook wel City of Angels genoemd of afgekort met L.A., is de grootse stad van Californië en de tweede stad van de Verenigde Staten. De stad, en dan met name de wijk Hollywood, staat vooral bekend om de filmindustrie en daarnaast om zijn luxe, zonnige levensstijl. In deze blog nemen wij jullie mee door de rijke geschiedenis van de stad en lichten we een paar hot spots uit om echt het L.A.-gevoel te ervaren als je in Los Angeles bent.


De groei van Los Angeles

Vandaag de dag gaat Los Angeles richting de 4 miljoen inwoners. Het heeft echter vrij lang geduurd totdat Los Angeles een stad van formaat werd. De stad werd op 4 september 1781 gesticht. 50 jaar later telt de stad nog geen 1000 mensen. Pas in de 19e eeuw begon de stad uit te breiden en kwamen er veel meer mensen wonen. Met het ontstaan van een spoorwegnet (vanaf 1880), de vondst van olie binnen de stadsgrenzen (1890) en door annexaties breidde Los Angeles zich sneller uit dan enige andere grote stad in de Verenigde Staten.

De opening van de haven in 1914 zorgde ook weer voor een extra boost. In de jaren ’10 en ’20 startten diverse filmstudio’s op. In 1920 telt Los Angeles inmiddels ruim een half miljoen inwoners. De economie draait op volle toeren, mede dankzij Hollywood. In de jaren dertig opent het vliegveld van Los Angeles, oorspronkelijk als privévliegveld. Het duurde tot 1949 totdat het een internationaal vliegveld werd. Gedurende de Tweede Wereldoorlog kwam de industrie op gang in Los Angeles. De lucht- en ruimtevaartindustrie bloeit hier op. Fabrieken waar gevechtsvliegtuigen, oorlogsmateriaal en wapens geproduceerd werden draaiden op volle toeren. Er werden duizenden nieuwe banen gecreëerd waarvoor men mensen van buitenaf aan moest trekken, vooral uit het zuiden en Midwesten van de Verenigde Staten.

Tegenwoordig is Los Angeles een wereldstad met een grote haven en drukke luchthaven. Los Angeles, met name Hollywood, vormen het centrum van de film- en televisie-industrie. Veel van de bezienswaardigheden van de stad hebben te maken met de entertainmentsector.

Bezienswaardigheden Los Angeles
De uitgestrektheid van de stad zorgt ervoor dat bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Een huurauto is bijna wel een must om de stad te verkennen. Breng zeker een bezoek aan onderstaande locaties voor een echte L.A.-ervaring.

Hollywood: Misschien wel de plek waar Los Angeles het meest bekend om staat. In Hollywood is de filmindustrie erg belangrijk en veel bekende films zijn hier opgenomen. Het meest bekende symbool van Hollywood zijn de letters die je boven op de Hollywood Hills ziet ook is de Walk of Fame heel erg bekend dit is de straat waarin sterren in de grond zitten van de bekendste sterren en beroemdheden. Breng ook een bezoek aan één van de vier grote filmstudio’s; Universal Studio’s, Paramoutn Pictures Studios, Sony Pictures Studio’s en Warner Bros Studio’s .

Beverly Hills: Ook een plek waar Los Angeles om bekendstaat. Een van de beroemdste gebieden ter wereld. Hier wonen veel bekende mensen en beroemdheden. Waar Beverly Hills vooral om bekend staat is Rodeo Drive. Dit is een winkelgebied met de luxe merken zoals Louis Vuitton, Gucci, Prada en Chanel. Hier komen veel bekende mensen hun kleding kopen en als je hier bent is de kans om een beroemdheid te spotten ook zeer groot.

Venice Beach: Los Angeles kent vele stranden maar Venice Beach is toch wel een hele bekende. Dit strand zie je vaak terug in films. Het is een hotspot voor celebrities. Het bekende skatepark dat daar ligt, komt ook regelmatig in films voor. Zeker een plek die het bezoeken waard is.
Dit tropische skatepark ligt aan het strand en wordt omringd door palmbomen. Het park heeft twee bowls, een snakerun, een street-gedeelte én een prachtig zeezicht.

Economie van Los Angeles
De economie van Los Angeles draait vooral om entertainment, technologie, luchtvaart en toerisme. Maar daarnaast is het de grootste retail-markt in de VS. In voornamelijk Downtown L.A. vind je veel grote multinationals zoals Amazon, Wells Fargo en Target. De horeca die hier zit is vooral veel gericht op de zakenmensen wat je kan zien aan veel koffietentjes, veel lunchzaken en veel luxe restaurants voor zakendiners.