Skip to main content

Londen, een bruisende stad vol geschiedenis en cultuur is dé wereldstad die iedereen sowieso een keer bezocht moet hebben. De stad staat ook wel bekend om haar fish & chips en bezienswaardigheden als de Tower of Londen, Big Ben of de Londen Eye. Echter heeft Londen naast deze iconische bezienswaardigheden zoveel meer te bieden wat minder bekend is onder de reizigers. In deze blog vertel ik je over de vier meest bijzondere en onvergetelijke bezienswaardigheden en activiteiten die leuk zijn voor een incentive met je personeel of collega’s, maar ook voor groepsvakanties met vrienden of familie.


Hidden Londen Tour

De Hidden Londen Tour is een exclusieve (virtuele) wandeltour die wordt verzorgd door het Londen Transport Museum. Er zijn in totaal 9 wandeltours en 6 virtuele tours. Deze wandeltours staan in het teken van de ondergrondse wegen van Londen en de geschiedenis die het met zich meedraagt. Sommige van deze tours bevatten verhalen en geheimen waarvan de meeste Britten niet eens op de hoogte zijn. Waan je een weg door de vele iconische ondergrondse stations, tunnels, ruimtes en verlaten perrons die een grote invloed hadden in de geschiedenis van Londen.

Een van de tours staat bijvoorbeeld in het teken van premier Winston Churchill die tijdens de Tweede Wereldoorlog het Verenigd Koninkrijk bestuurde. Gelegen in Mayfair tussen Hyde Park Corner en Green Park stations vindt de ‘Down Street: Churchill’s secret station’ tour laats. Tijdens deze tour kom je bij verborgen ruimtes afkomstig van 1907 tot 1932 en een wirwar van smalle tunnels waar de spoorwegen van het land werden gecoördineerd en waar premier Winston Churchill op het hoogtepunt van de Blitz in het geheim zijn toevlucht zocht. Ook was deze plek van cruciaal belang voor de overwinning van de Tweede Wereldoorlog toen het heimelijk werd omgetoverd tot het bomvrije hoofdkwartier van het Railway Executive Comité.

ArcelorMittal Orbit: uitzichtpunt en glijbaan
De ArcelorMittal Orbit is ontworpen door de beeldhouwer Sir Anish Kapoor en engineer Cecil Balmond. De ArcelorMittal Orbit is een van de meest opvallende en langdurige visuele erfenissen van de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in Londen. De structuur is gemaakt van zo’n 35.000 bouten en genoeg staal om 265 dubbeldekker bussen te maken. Het staal werd specifiek gekozen vanwege de herbruikbare eigenschappen en de ArcelorMittal Orbit is gemaakt van 60% herbruikbaar staal. Ook bestaat de sculptuur uit 600 voorgefabriceerde stervormige knooppunten. Deze werden met precisie gebouwd door een team van 100 personeelsleden in Bolton (Lancashire) en ter plaatse in elkaar gezet door vier man en een kraan. Daarnaast biedt de ArcelorMittal Orbit een onvergetelijk 20 km uitzicht over Queen Elizabeth Olympic Park en de Londense skyline.

De glijbaan werd ontworpen door de Duitse kunstenaar Carsten Höller op uitnodiging van Sir Anish Kapoor. De ArcelorMittal Orbit Slide is de langste tunnel Slide met een lengte van 178 meter en 12 bochten, waarbij je door het hoogste beeldhouwwerk van Groot-Brittannië glijdt. Tijdens de afdaling kun je door de transparante cabine een glimp opvangen van het park en de skyline van Londen, voordat je in het donker duikt.

Up at The O2 Climb
Waag je aan een avontuurlijke expeditie over het dak van de Londense O2. The O2 is een evenementencomplex waar naast evenementen ook verschillende activiteiten plaatsvindt, zoals de O2 Climb. Hangend boven het iconische tentdoek maak je de 365 meter lange tocht naar de top, zo’n 52 meter boven de grond. Met de hulp van je klimgids word je volledig op de hoogte gebracht voordat je je mooie klimjack, schoenen en veiligheidsharnas aantrekt. Vervolgens ga je naar de loopbrug voordat je jezelf aan het klimsysteem vastmaakt en aan je klim begint. Op zijn steilst, heeft de loopbrug een helling van 28 graden op de weg naar boven en 30 graden op de weg terug naar beneden. Eenmaal op de top, kom je oog in oog met het prachtige uitzicht van Londen die zich uitstrekt in elke richting.

The O2 biedt drie verschillende ervaringen afhankelijk van het tijdstip die je kiest; een Daytime klim, Sunset klim of een Twilight klim. De Daytime klim is vooral geschikt voor degenen die de Londense bezienswaardigheden in daglicht willen aanschouwen. De Sunset klim is juist geschikt voor degenen die op 52 meter hoogte willen genieten van de zonsondergang. En tot slot biedt de Twilight klim de mogelijkheid om van de 360 graden uitzicht te genieten wanneer Londen de nacht in gaat.

The Ginstitute
The Gininstitute is een unieke en zeer leerzame workshop die je meeneemt op een diepgaande reis door het kleurrijke en veelbewogen verleden van gin. Van de creatie door de Nederlanders, de reis over zee met Willem van Oranje, tot Hogarth en zijn gin lane, om te eindigen met het gouden tijdperk van gin. Eenmaal voldoende gebrieft, zal je Ginstructeur je begeleiden naar een van de mengkamers om je een weg te banen door een geur- en smaaksensatie van pure botanische distillaten, waarna je jouw favorieten uitkiest om vervolgens je eigen – op maat gemaakte – mix van gin te creëren. Tijdens deze uitgebreide workshop wordt je nog eens extra verwend met een divers assortiment van The Distillery’s favoriete gin cocktails, waarna je aan het eind van de sessie je eigen fles van jouw persoonlijke gin mee naar huis kan nemen om van te genieten.

De workshop vindt plaats in The Distillery aan de Portobello Road in Notting Hill. Niet alleen wordt het pand ‘The Distillery’ genoemd, maar beschikt ook over een werkende stokerij in de kelder.
Jaren geleden besloten vier oude vrienden: Ged, Jake, Paul en Tom, na het verzamelen van een duizelingwekkende verzameling gin en alcoholische artefacten, om The Ginstitute te openen. Hier werd, na negen maanden experimenteren en het ontdekken van de mogelijkheden van het distilleren, Portobello Road Gin geboren. Langzaam maar zeker ontstond er iets waar de vriendengroep trots op konden zijn. Een gin gemaakt van een mix van negen volledig natuurlijke plantaardige producten uit de hele wereld, waaronder jeneverbessen en orris uit Toscane, Spaanse citroenschillen, bittere sinaasappelschillen uit Haïti of Marokko, nootmuskaat uit Indonesië en cassisbes uit Zuidoost-Azië.