Skip to main content

Komende zondag vindt de Chicago Marathon plaats. Op de New York City Marathon met 40.000 finishers, de op één na grootste Marathon van Amerika. Het is een echte stadsmarathon met de start en finish zijn in het hart van de Windy City. Als derde stad van de Verenigde Staten is het niet moeilijk je in Chicago een aantal dagen te vermaken. Het parcours van de Marathon brengt je al langs een aantal hot spots, die lees je hieronder.

 

Start at Grand Park

Het parcours start in het Grant Park. Dit is misschien wel het belangrijkste park van Chicago. Zo hield Barack Obama er z’n overwinningsspeech. Het is de thuisbasis van enkele grote musea zoals het Field Museum, Adler Planetarium en het Shedd Aquarium. De route leidt je verder naar het noorden van de stad waar je zelfs even langs het gigantische Lake Michigan loopt.

Lake Michigan

Chicago wordt voor een groot deel omringd door water. Lake Michigan en de Chicago River zijn naast hét gezicht van de stad. Lake Michigan behoort tot de groep van de vijf grote meren in Noord-Amerika. Het is hier heerlijk vertoeven op één van de stranden. Maar ook en heerlijke boottocht is aan te raden. Vanaf het water krijgt de Windy City een heel andere dimensie. Alles lijkt nog groter en mooier. Na het keerpunt op 7 mijl, keer je terug naar het centrum om je weg in westelijke richting te vervolgen. Daar passeer je het United Center.

United Center (Chicago Bulls)

Een bezoek aan Amerika is eigenlijk niet compleet zonder een sportwedstrijd te hebben bezocht. En laat Chicago nou net over een groot aantal succesvolle sportteams en iconische stadions beschikken, in verschillende takken van sport. United Center is de grootste arena van het land op basis van grootte en is thuisbasis van de Chicago Bulls (basketbal). Via het zuiden van de stad kom je via China town op Michigan Avenue om daar te finishen.

Finish at Michigan Avenue (Magnificent Mile)

Michigan Avenue is de hoofdwinkelstraat van het grootste winkelgebied van Chicago: Magnificent Mile. Op deze mijl vind je grote warenhuizen, winkelketens en internationale ontwerpers maar ook kleine boetiekjes , souvenirzaakjes en speciaalwinkels. Maar deze mijl bezit veel meer dan alleen shops en malls. Het beschikt ook over architectonische hoogtepunten zoals: de Michigan Avenue Bridge, Water Tower en Fourth Fresbyterian Church.

Als je hierna nog energie over hebt, zijn er nog genoeg plekken die je bezoek meer dan waard zijn. Zoals het John Hancock Center voor het mooiste uitzicht over de stad. Of het museum voor de beeldende kunst: Art Institute of Chicago.