Skip to main content

De foodmark trend is overgewaaid uit het buitenland. In de afgelopen jaren is het aantal foodhallen in Nederland flink gegroeid inmiddels hebben we 13 foodhallen. Je kan hier genieten van Street food uit verschillende keukens. Je hebt er alles van restaurants, barretjes of winkels waar je verschillende producten en gerechten kan kopen. Voor ieder persoon is er wel wat te kiezen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Foodhallen zijn ook zeer geschikt om met je team te eindigen na een teamoverleg of -uitje. In deze blog hebben wij de leukste Foodhallen op een rij gezet.

Foodhallen Amsterdam-west

Achter de Kinkerstraat in Amsterdam west was vroeger een tramopslag van het GVB. Het is een groot complex van 16.000 m2 dat opgedeeld is in 7 verschillende hallen. Iedere hal heeft iets unieks te bieden en zijn eigen karakter. Als je in de hallen loopt, kan je de rails nog zien. In 2014 opende hier de allereerste indoor foodmarkt. In Nederland kennen wij het als de Foodhallen. Je vindt het hier allemaal van foodtrucks, kramen, restaurants, winkels en bars. In de ballenbar vind je bijzondere varianten van de Hollandse bitterbal. De bar is opgericht door de Michelin sterren chef Peter Gast en souschef Jeroen Elijzen.

 

 

World of food Amsterdam-Zuidoost

In een oude parkeergarage in Develstein vind je World of food: Streetfood uit de hele wereld! Deze oude parkeergarage is 3000 m3 groot en telt 25 kraampjes met culinaire ondernemers die met passie het eten uit hun jeugd met trots bereiden. Dit is ook de Multi-cultureelste foodhallen van Nederland. Deze unieke foodcourt kent eten van onder andere de Turkse, Aziaitische, Afrikaanse en de Caribische keuken. Men komt hier niet alleen voor het eten maar ook om te leren en werken. Er worden verschillende kookworkshops en evenementen georganiseerd met thema’s rondom eten. Leuk om samen met je collega’s te doen! En je kan er zo lang blijven als je wilt want parkeren is hier gratis en goed te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Fenix Food Factory Rotterdam

In de ooit grootste havenopslagloods ter wereld op Katendrecht, tegenover het bekende hotel New York, staat de Fenix Food Factory. Wanneer je binnen in de hal staat zie je duidelijk dat het een oude havenloods is. Als je buiten zit heb je een prachtig uitzicht vanaf de Kaap. Men zegt dat er een bijzondere sfeer hangt. De Fenix loods is in 2 delen opgesplitst. Je kan hier biologische boodschappen doen. Wanneer je rondloopt kan je overal kleine hapjes proeven. Leer en ontdek producten en nieuwe smaken bij de lokale ondernemers. Ook organiseren ze vaak workshops, proeverijen en events. Het is een ideale bestemming om samen met je collega’s te bezoeken. Leuk om te combineren met een stadswandeling met een gids door Katendrecht.

 

 

Foodhall Sense of Breda

In 2019 is de foodhall Sense of Breda geopend in een gebouw waar een oude bioscoop ‘Casino cinema’ was. Het gebouw heeft 10 jaar leeggestaan. Het is een sfeervolle en dynamische uitgaansgelegenheid geworden waar in totaal 18 minirestaurants staan. Je hebt hier ook van alles van Braziliaans Street food, poffertjes, Vietnamese keuken en nog veel meer. Je hebt er veel gezellige zitplekjes met een uitzicht op de grote kerk van Breda. Je kan hier voor alles terecht van ontbijt tot diner of een borrel. Na het eten kan je ook een film kijken. Er is ook genoeg ruimte om te werken. Het is lekker wijds opgezet. Wat ook fijn is is dat je zonder wachtrijen en reserveringen bij alle minirestaurants terecht kan. Er is voor ieder wat te kiezen.

 

MOUT Foodhall Hilversum

De oude bioscoop van Hilversum hebben ze verbouwd naar een Foodhall genaamd MOUT. Je kunt hier uit elke windstreek wat lekkers eten. Hun slogan is niets voor niets: ‘7 stoere keukens, waar gepassioneerde koks de hele wereld vertegenwoordigen. Van Italië tot Azië, van Zuid-Amerika tot New-York.’ Ze serveren hier alleen maar kleine gerechten omdat er zoveel keuze is. Hier vind je ook de Gooische bierbrouwerij. Plof neer aan een van de lange tafels, in de serre of op het ruime terras met het mooie weer. MOUT is ook een ideale locatie voor je bedrijfsuitje of gewoon voor een borrel op de vrijdagmiddag.

 

 

DOWN TOWN gourmet Market Eindhoven

Aan de smalle haven in Eindhoven vind je sinds 2017 deze gezellige foodhall. In de 21 minikeukentjes worden gerechten van over de hele wereld bereid. Het heeft een modern en stijlvolle sfeer. De leden van de DOWN TOWN zijn een mix van professionals, kookliefhebbers en studenten Qua bediening pakt deze kleurrijke foodhall het nét even anders aan. Als je een gerecht hebt uitgekozen kun je het met behulp van een app aan tafel laten bezorgen. Je kunt bestellen van Indonesisch, Spaans tot Zuid-Amerikaans of geniet van een Belgische wafel met ijs. Ook dit is weer een perfecte locatie voor een bedrijfsuitje, een bijeenkomst of om nieuwe zakenpartners te vinden.

 

Hou je van lekker eten en drinken? Ga op reis in de foodhallen en eet en drink de lekkerste drankjes en gerechten van over de hele wereld.