Skip to main content

De dagen wordt korter en de temperatuur begint te dalen. Het wordt kouder en de winterstemming komt steeds dichterbij. Schaatsen brengt het ultieme wintergevoel naar boven. Gezellig met een paar vrienden of collega’s. En daarna de avond afsluiten met een heerlijke kopje warme chocolademelk. Er zijn enkele prachtige schaatsbanen in Europa. Ben jij ook zo nieuwsgierig welke?

 

1. Városligeti Műjégpálya in Boedapest

De oudste en grootste ijsbaan van Boedapest heeft een prachtige uitzicht op kasteel Vajdahunyad en wordt al meer dan 100 jaar door schaatsliefhebbers gebruikt. Deze ijsbaan heeft een oppervlakte van maar liefst 12.070 m². Het is een openluchtpark en het heeft alles wat je nodig hebt voor een leuke dag met veel plezier. Denk maar aan schaatsverhuur en eten en drinken. Deze baan is open vanaf 17 november 2022 tot 31 december 2022.

2. Le Grand Palais des Glaces in Parijs

Het Grand Palais is een monumentaal gebouw en deze wordt gebruikt voor verschillende grote evenementen en exposities het hele jaar door. In de winter wordt het zelfs een overdekte schaatsbaan met een oppervlakte van 2700m². Kan jij je voorstellen om te schaatsen onder een gigantische koepel van glas met in de avond een mooie lichtshow. DJ’s draaien muziek en de ijsbaan wordt omgetoverd tot een grote ijsdisco waar je tegelijkertijd kan dansen en schaatsen. Het paleis wordt op dit moment gerenoveerd waardoor de schaatsbaan pas weer in 2024 open gaat.

3. Wiener Eistraum in Wenen

Wiener Eistraum vind je voor het stadshuis. In de winter wordt het stadhuisplein omgetoverd in een mooie schaatsbaan. Met een oppervlakte van 9500m² is het een van de grootste openlucht ijsbanen in de wereld. Het absolute hoogtepunt is het pad door het Raadhuispark. De Sky Rink, een schaatsterras op de eerste verdieping met een helling van maar liefst 120 meter lang. Voor de bezoekers die geen schaatsen hebben, is er schaatsverhuur te bieden. De baan is vanaf eind januari 2023 open tot begin maart 2023.

4. Schaatsbaan Rotterdam in Rotterdam

De schaatsbaan in Rotterdam wordt in de winteravonden verlicht in alle kleuren van de regenboog. Het is niet alleen mooi maar het heeft ook een speciale vorm. De ijspiste loopt in een ovale vorm en hierdoor kan jij rond en rond schaatsen op een oppervlakte van 800 m². Heb jij geen schaatsen? Dat is absoluut geen probleem want deze kan jij namelijk huren! Heb je trek door het schaatsen? Een hapje met een warm drankje is te verkrijgen na een dagje schaatsen. Deze schaatsbaan is geopend vanaf 26 november 2022 tot 2 maart 2023.

5. Schaatsbaan Alexanderplatz in Berlijn

Berlijn is niet alleen leuk om te shoppen, lekker eten en monumenten te bezoeken. Er is nog een activiteit die jij kan toevoegen aan een citytrip naar Berlijn. Op het Alexanderplein in Berlijn is wordt in de winter een schaatsbaan opgezet waarbij jij rond de Neptunusfontein kan schaatsen. Terwijl je schaatst, kijkt de God van de zee hoe de schaatsers rond zijn koninkrijk gaan , want (water dat nu ook tijdelijk is veranderd in ijs). In de avond wordt de schaatsbaan prachtig verlicht met allerlei lichtjes van de kerstmarkten. Deze schaatsbaan heeft toch nog een oppervlakte van 600m². De ijsbaan is open vanaf 28 oktober 2022 tot en met 1 januari 2023.