Skip to main content

In het zonnige Aruba mag je genieten van kristal witte stranden, de beste gebieden om te snorkelen en het is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen of gewoon met z’n tweeën. Onze collega Cimley heeft de must do! uitgekozen. Lees in deze blog haar tips voor een bezoek aan Aruba.

 

De mooiste gebieden en natuur in Aruba

Boca keto

Het mooiste moment om Boca keto te bezoeken is met zonsopkomst. Boca keto is een baai en in het midden van het water staat een grote ruige rost die ze ‘moro’ noemen. Als je nog een 10 min verder loopt krijg je een soort zwembad dat Conchi (kom) genoemd wordt. De rosten zijn gevormd net als een kom waardoor een natuurbad gevormd wordt. Hier kan je heerlijk een duik nemen en zwemmen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

National Park Arikok

Arikok is een natuurgebied van 3000 hectare. In Aruba wordt dit gebied heel goed beschermd omdat er zoveel toeristen op af komen. Je ziet hier de mooiste tropische planten, er zijn verschillende natural pools te zien. Een zo’n pool zit verstopt. Deze heet Bushiribana en is erg mooi en een stuk rustiger. Verschillende soorten kostbare en zeldzame dieren zie je er. Ook is er een stukje met grotten waar je originele indiaanse rotstekeningen ziet. En zo hebben ze nog meer activiteiten en attracties. Als je het park gaat bezoeken is het van belang dat je ook meehelpt met het beschermen van de dieren en planten.

 

Palm Beach | Eagle Beach | Manchebo Beach

Alle stranden in Aruba zijn toegankelijk voor iedereen dus je heb geen privé stranden of stranden die alleen maar vol liggen met strandstoelen. Dit vind ik persoonlijk de drie mooiste stranden van Aruba.

Palm Beach: Met een lengte van 3 kilometer is dit het grootste strand van Aruba. De meeste toeristen komen hierop af je hebt er verschillende bars, clubs, casino, restaurants en nog meer uitgaansmogelijkheden. Op Palm Beach kan je echt van alles doen, van rustig tot intensief.

Eagle Beach: Dit is een strand waar het zand super wit is, je hebt weinig tot geen steentjes wanneer je in ze zee loopt. Het is een perfecte locatie voor windsurfers. Maar daarnaast is het ook een super kindvriendelijk strand waarbij er lijnen zijn geplaats en waar je veilig kunt zwemmen. Eagle Beach is door Tripadvisor zelfs uitgeroepen tot 3e mooiste strand ter wereld!

Manchebo Beach: Je kan zo van Eagle Beach naar Manchebo Beach lopen. Het is hier een stuk rustiger en minder toeristisch. Zo kan je heerlijk onder de Divi bomen liggen. En op loopafstand heb je verschillende hotels en resorts.

Genoeg te doen voor het hele gezin

Op Aruba is er genoeg te doen voor iedereen. Je hebt het Hooiberg waterpark met meer dan 5 grote verschillende glijbanen, een super groot kinderbad met waterfort. Ook kun je naar Palm Island. Hier ben je met een boot binnen 7 minuten vanaf de kust. Hier kan je zwemmen, snorkelen, onderwaterlopen, er zijn glijbanen, restaurants en nog veel meer. Er is ook een dierenopvangcentrum waar je een zakje voer krijgt en dan mag je de dieren voeren. Je kan er paardrijden in het natuur en langs de stranden Of bezoek The butterfly farm waar je de levenscyclus van ei naar rups tot een vlinder kunt zien. De kinderen zullen zich zeker niet vervelen!

De Arubaanse keuken

Op Aruba heb je restaurant met zoveel verschillende keukens van vis, Amerikaanse, Aziatisch, Italiaans en ga zo maar door. Wat echt populair is zijn de steakhouses en visrestaurants. En geloof me echt alles is gewoon lekker, vers en met liefde bereid! Wat echt uit de Arubaanse keuken komt is cabrito stoba (gestoofd geitenvlees), Funchi (gemaakt van maismeel) en pan bati (kleine pannenkoekje gemaakt van maismeel)

 

Het meest plezier van januari tot maart

Aruba is het hele jaar warm de gemiddelde temperatuur is 28 graden. In februari en maart is het zeewater op zijn koudst met 26 graden de echte watersportlief hebbers hebben deze maanden dan ook het meest plezier van want dan staat de wind het hardst.

 

Een vakantie op Aruba is echt een ervaring rijker om niet te vergeten. Bezoek ook Bonaire en Curaçao ze liggen max 45 min van elkaar met het vliegtuig maar verschillen zeker van elkaar. Zo staat Bonaire voor haar rust, sfeer, veel natuur en weinig inwoners waardoor iedereen elkaar kent. Curaçao staat bekend voor alles je kan er heerlijk eten, uitgaan, verschillende baaien en stranden.