Skip to main content

Water drinken

Ook tijdens de thuis isolatie is het noodzakelijk om niet te vergeten veel water te drinken. (2 tot 3 liter). Van water word je namelijk meer gefocust, het verbetert het geheugen, het ontgift het lichaam, geeft het immuunsysteem een boost en het verlaagt het risico op een hartaanval, allemaal factoren die je motiveert om veel water te drinken! Niet zo een fan van water? Vul je vochtgehalte dan aan met kruidenthee, granenkoffie, verse sappen, fruit en verse rauwe groente.

Bewegen

Regelmatig bewegen is belangrijk om gezond te blijven, het draagt bij aan een betere stofwisseling en doorbloeding van het lichaam. Hierdoor verloopt de toevoer van voedingsstoffen, vitamines en mineralen beter naar de rest van het lichaam. Ook helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren. Verder geeft sporten je een vrij gevoel en heeft het ook een positieve invloed op je mentale toestand.

Zonlicht

Zorg ervoor dat je tijdens je werkt genoeg zonlicht en frisse lucht opneemt. Ga regelmatig even naar buiten voor een portie verse vitamine D. Vitamine D versterkt het immuunsysteem, is noodzakelijk voor gezonde botten, beschermt tegen osteoporose en psoriasis en het verbetert de nierfunctie.

Groente en fruit

Eet zoveel mogelijk verse groente en fruit en probeer eens een verse smoothie in de ochtend om energiek de dag te beginnen. Voor een sterk immuunsysteem en weerstand zijn vitamine A, C, D en E noodzakelijk. Zorg er ook voor dat je genoeg magnesium en zink binnenkrijgt voor een optimale weerstand.

Skypen met collega’s

Om toch nog een sociaal leven te leiden is het een goed idee om regelmatig met je collega’s af te spreken op Skype om gewoon is over alledaagse dingen te kletsen en hoe de thuissituatie voor iedereen inhoudt. Op het werk bespreek je ook je weekenden, liefdeslevens en nieuwe series tijdens de koffiebreak, dus waarom niet ook via Skype? Ook is het echt een gezellige aanrader om de VRIMIBO traditie erin te houden vanuit huis.

Creëer je eigen kantoorruimte

Probeer thuis een aparte ruimte te creëren om in te werken. Niet vanuit bed of de bank want dat is slecht voor je houding en zo kom je in je vrije tijd niet tot rust. Door elders in huis te werken kan je je brein in werkmodus brengen en later weer in relaxmodus. Als je geen homeoffice in je huis hebt, werk dan vanuit een logeerkamer of transformeer een apart deel van de slaap- of woonkamer tot heus kantoor. Wat in ieder geval van belang is, is een goede stoel en een bureau. Zorg ervoor dat je niet te veel afleiding om je heen hebt, zoals de TV, radio, YouTube filmpjes, Netflix, Spotify, Whatsapp berichten van vrienden en familie die de hele dag binnenkomen, de kat en je huisgenoten. Op die manier krijg je weinig werk af en stijgt het stress gehalte. (wat niet gezond is).

Neem regelmatig  pauze

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die 1 pauze per uur nemen beter presteren dan diegenen die geen of weinig pauzes nemen. Een pauze geeft je hersenen nieuwe energie en je wordt er meer gefocust door. Regelmatig pauze houden is dus goed voor de gezondheid. Een rondje lopen is goed voor de doorbloeding en je geeft ook je ogen even rust van het beeldscherm.