Skip to main content

 Luxe treinreizen is een bijzondere ervaring. In de trein kan je genieten van de luxe van een goed hotel, het eten is uitstekend en onderweg heb je het mooiste uitzicht. In deze blog een paar van onze favorieten. Laat je alvast inspireren voor als er weer betere reistijden aankomen.

 

Venice Simplon-Oriënt-Express, Europa

 

De Vince Simplon Oriënt Express is één van de meest beroemde treinen ter wereld. Dit komt door zijn enorm rijke historie. Het bevat zelfs nog originele rijtuigen die afkomstig zijn uit 1920. Deze zijn zorgvuldig gerestaureerd zodat ze nog steeds gebruikt kunnen worden en een authentieke look-and-feel geven aan deze historische trein. Door het prachtige Art Deco interieur heb je het gevoel even terug in de tijd te stappen. Deze luxueuze Oriënt Express heeft verbindingen tussen een aantal steden in Europa. Zo kan je bijvoorbeeld reizen tussen Londen, Parijs, Istanbul, Berlijn, Boedapest en natuurlijk Venetië. Aan boord worden verfijnde maaltijden bereid door de beste chefkoks.

www.departures.com

Seven stars Kyushu, Japan

 

Kyushu is het op twee na grootste eiland van Japan. De Seven Stars Kyushu heeft zijn naam niet voor niets te danken aan het eiland. De trein rijdt namelijk langs de zeven zogeheten perfecturen van Kyushu. Perfecturen zijn een soort provincies. Gedurende de rit kom je langs al het wonderbaarlijke dat Japan te bieden heeft, namelijk een mix van moderniteit en cultureel erfgoed. De Seven Stars is Japans allereerste luxe slaaptrein die in 2013 voor het eerst ging rijden.Deze trein kun je eigenlijk vergelijken met een cruiseschip. Het zal eenzelfde soort vakantie worden.

Je stopt namelijk bij een aantal highlights van het eiland en van daaruit zijn er verschillende sightseeing tours mogelijk waarmee je op excursie kan (denk hierbij aan vulkanen en heetwaterbronnen). Na een aantal uur is het de bedoeling dat je terug opstapt. Het is dus geen rit waarbij je zelf kan kiezen waar je er wel of niet uitstapt. Deze luxe treinreis is zo enorm populair dat de tickets ieder jaar binnen no time zijn uitverkocht. Het belooft een prachtige rit worden en het is het geld absoluut waard. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. Om je een indicatie te geven: tickets variëren van € 2.300,- voor twee dagen tot € 4.900,- voor vier dagen.

www.japanspecialist.nl

Belmond Royal Scotsman

 

Reis door het Schotse platteland aan boord van de Belmond Royal Scotsman die uitzicht biedt op de talloze valleien, meren en kastelen vanuit het comfort van de enige luxe slaaptrein van het Verenigd Koninkrijk. Schotse wollen decoraties in de trein zorgen voor een authentiek gevoel van de regio. Er worden verse lokale gerechten geserveerd naast een selectie van heerlijke wijnen en whisky’s. Het is maar voor een selectief groepje bedoeld want per rit nemen ze maar 36 gasten mee. Het bijzondere aan deze Belmond Royal Scotsman is dat de trein ’s nachts niet blijft rijden. Zo mis je niets van het prachtige landschap en kan iedereen een heerlijke nachtrust ervaren, zonder eventuele opspelende misselijkheid.

luxe treinreizen

www.belmond.com

Maharajas Express, India

 

De Maharajas Express is de meest luxe privétrein van India. Via grote panoramaruiten kan je het prachtige landschap bekijken. In deze 7-daagse luxueuze treinreis zijn verschillende compartimenten te boeken. Zo is er een Deluxe compartiment van 10 m2. Hier is de mogelijkheid voor een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden. Wil je een iets groter compartiment? Boek dan de Junior Suite van 14 m2. In de trein zijn er verschillende bars en restaurants aanwezig. Alle maaltijden en dranken (ook sterke drank) zijn inbegrepen in de prijs. Er zijn verschillende routes te kiezen die je langs de prachtige highlights van India rijdt. De prijzen voor een week inclusief 7 overnachtingen en een maaltijden en dranken varieert van € 3.600,- tot € 6.000,-.

www.the-maharajas.com

IncaRail, Peru

 

In 2006, na de inschrijving van Machu Picchu op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen, was de heer Juan Alberto Forsyth Rivarola (voormalig CEO) een kleine jongen die tijdens zijn jeugd altijd met treinen speelde. Uiteindelijk, na vele jaren, maakte hij zijn droom waar door het creëren van de eerste Peruaanse spoorwegmaatschappij genaamd ‘Inca Rail’. Inca Rail lanceerde op 5 oktober 2009 commerciële activiteiten op de Ollantaytambo-Machu-Picchu-route langs de sporen van de Zuidwestelijke spoorwegen van Peru die Machu Picchu bereikten in 1928.

De ‘verloren stad van de Inca’s’ werd ontdekt op 24 juli 1911 en sindsdien is Machu Picchu een van de meest bezochte plaats in Peru geworden. Tegenwoordig legt Inca Rail een stuk golvend smalspoor van 108,6 kilometer af en duurt de reis ongeveer 2 uur. Van Cusco rijdt de trein richting de vallei, naar de laatste levende Inca-beschaving van Ollantaytambo en slingert vervolgens langs de ruisende Vilvanota rivier terwijl deze Aguas Calientes bereikt aan de voet van Machu Picchu. Het is dus niet echt een vakantie op zich maar zeker leuk om die reis mee te maken met Machu Picchu als uitbestemming.

Lees hier ook nog onze andere blog en nieuws!

incarail.com