Skip to main content

Zakynthos is een Grieks eiland en staat ook bekend onder de naam ‘’Zante’’. Zakynthos behoort samen met Lefkas en Kefalonia tot de Ionische eilanden. In grootte is het, het derde eiland van deze eilandengroep. Het eiland is niet groot in oppervlakte, het is namelijk maar 410 km2. Toch heeft Zakynthos als eiland veel te bieden. Hieronder zijn 5 redenen waarom Zakynthos zeker een bezoekje waard is.

 

#1 Scheepswrak

Zakynthos staat bekend om het scheepswrak. Het is het dan ook zeker weten waard om een bezoek hieraan te brengen. Het strand is vernoemd naar het scheepswrak namelijk ‘’Navagio beach’’ dit betekent schreepswrak in het Grieks. Je kan het wrak vanaf het water bewonderen maar wij geven de voorkeur om het scheepswrak van boven te bewonderen. . Zo heb je het totale plaatje namelijk; de witte steile rotsen, het felle turquoise water en de gestrande boot op het witte kiezelstrand. Dit beeld is heel kort gezegd indrukwekkend. Je kan er makkelijk met de auto komen, maar Ook een dagtour met een boot is ook mogelijk.

Er zit ook nog een verhaal achter het scheepswrak; In het 1982 gebeurde het allemaal, de kleine handelsboot was naar Turkije geweest om illegale goederen te halen; sigaretten en sterke drank. Het was extreem slecht weer. Toen de boot Zakynthos naderde kwam het in problemen. De motor viel uit,.de boot kapseisde en belandde uiteindelijk op het strand. Op deze manier is het een echte attractie geworden.

#2 Blauwe grotten

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden van dit mooie eiland zijn toch wel de blauwe grotten ‘’Blue Caves’’. Deze liggen aan de oostkust bij Skinari. Het leuke aan deze grotten is dat je erin kan zwemmen en dat je eigen huidskleur ook helemaal mee lijkt te verkleuren. Door een duik te nemen in het water, beleef je veel meer het idee. Je kan hier alleen met de boot komen. Wat je kan doen is de boottocht combineren met een bezoek aan het scheepswrak. De grotten zijn aan het einde van de 19e eeuw ontdekt.

 

 

#3 De stranden

Zakynthos heeft veel mooie stranden, maar de 2 mooiste zijn toch wel Banana beach & Laganas.
Banana beach
Dit is één van de bekendste en geliefde zandstranden van Zakynthos. Op het strandzijn er een aantal beach bars – restaurants. Ook kan je hier veel watersporten doen bijvoorbeeld; parasailen, waterskiën en met een jetski rijden. Je kan met een bus naar het strand gebracht worden en daar de hele dag verblijven. Op het strand heb je je eigen parasol en bedje die je voor een klein bedrag de hele dag kan huren.

Laganas
In de zomermaanden is het op dit strand erg druk. Het is een erg lang zandstrand en het water is hier vrij ondiep. Ook dit strand heeft verschillende beach bars – restaurants, je kan hier ook alle watersporten doen. Op dit strand bestaat er een kans dat je de ‘Caretta-Caretta’ schildpad spot. Deze schildpad legt hier ieder jaar haar eieren.

#4 Zakynthos stad

Zakynthos-stad is de hoofdstad van Zakynthos. De stad ligt aan de oostkust en heeft de grootste haven van het eiland. Ze hebben verbinding met o.a. Brindisi en Bari in Italië. De stad is gebouwd op een vlak gedeelte aan de voet van de Starnis heuvel. Hier staat de Venetiaanse Kastro vanaf dit kasteel heb je prachtig uitzicht over de stad. Tijdens je bezoek is dit dan ook zeker een aanrader, maar bezoek ook de oude pleinen Dionysios Solomos plein en Agios Markos plein. Je vindt op deze pleinen meerdere musea en kerken. Je kan op vele plekjes in de stad een lekker drankje nuttigen.

#5 Cameo island

Door de aardbeving is dit eilandje los gekomen van Zakynthos. Het eiland is helemaal privé. Om er te komen loop je een houten brug over, je moet alleen wel € 5.- entree betalen. Als je eenmaal op het eiland bent, heb je prachtig uitzicht over Laganas beach en het dorpje Kalamaki. Je kan je makkelijk een hele dag vermaken op het eiland. Je vindt er namelijk een restaurant met lounge bar, eigen beach club, een strandje en een klein kerkje. Als je naar het strandje wilt, ga dan wel op tijd, het is namelijk best wel klein waardoor het snel druk is.