Skip to main content

Aanstaande zondag is het weer zover! Formule 1 is al een tijd bezig en het is nog niet afgelopen met de race. En dit keer zal het plaatsvinden in Mexico-stad. Mexico-stad is de hoofdstad van Mexico en deze stad heeft meer dan 10 miljoen inwoners. De stad is erg kleurrijk en door de vele bezienswaardigheden en de mooie omgeving een vakantiebestemming voor veel reizigers. Ben je benieuwd wat er te doen en te zien is?

 

Zócalo
Het is een van de grootste pleinen in de wereld en het is een uitstekend punt voor de start van je citytrip door Mexico-stad. Op dit plein wordt elke ochtend om 08:00 en elke avond om 18:00 een ceremonie gehouden met vlaggen. Het is leuk om het mee te maken! Daarnaast zijn er om het plein heen verschillende bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn, waaronder: Palacio Nacional, Torre Latinoamericana, Mercado de Artesanías La Ciudadela en Basilica de Guadalupe.

 

Palacio Nacional
Dit is de werklocatie van de president en het is toegankelijk voor bezoekers. De toegang is gratis, maar identificatie is verplicht. De prachtige muurbeschilderingen van Diego Rivera binnenin de Palacio Nacional zijn te bewonderen. Deze muurbeschilderingen hebben betrekking op de Mexicaanse geschiedenis. Diego Rivera heeft uitgesproken opvattingen in de zijn schilderingen verwerkt.

 

Torre Latinoamericana
Deze wolkenkrabber is maar liefst 182m hoog en is ontworpen door de bekende architect Augusto H. Alvarez. Het is gelegen in het centrum van Mexico-stad. Geniet van een panoramisch uitzicht van 360 graden over Mexico-stad op de 44ste verdieping in de Torre Latinoamericana. Een entreekaartje kost ongeveer €10 per persoon.

 

Mercado de Artesanías La Ciudadela
Dit is een overdekte markt, ideaal voor het scoren van een souvenir om mee te nemen naar huis aan het einde van jouw reis. Op deze markt komen niet alleen lokalen, maar ook wel toeristen. Hier vind je alles van kleding tot sieraden, en van schilderijen tot gereedschap. Er is vast wel iets voor jou!

 

Basilica de Guadalupe
Dit is een van de meest bezochte kerken in de hele wereld. Dit katholieke bedevaartsoord ligt midden in het centrum van de stad en het is echt de moeite waard om het een keer te bezoeken! In de kerk is er een afbeelding van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe te zien en deze afbeelding stamt uit de 16de eeuw! Eigenlijk staan er twee basilieken. De oudste komt uit 1709, maar deze basiliek bleek te zinken en moest daardoor in de jaren zeventig worden vervangen. De andere basiliek is modern en rond. Deze is gigantisch en er kunnen wel 10.000 mensen in!