Skip to main content

Onderweg naar Zuid-Franrijk zou je zeker wel een keer moeten stoppen. Om wat te eten, bij te tanken of een hotelovernachting. Maar wat als ik vertel dat je de vakantie al kan beginnen bij het overnachten bij een van de plaatsen. Onderweg kom je langs prachtige steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken alleen veel mensen nemen de tijd er niet voor doordat ze zo snel mogelijk bij hun vakantiebestemming willen aankomen. Als je wel de tijd ervoor neemt om even een stop te maken en je wat cultuur wilt opsnuiven in de steden van Frankrijk lees dan nog even verder welke 5 Franse steden je absoluut moet gaan bezoeken als je onderweg een tussenstop gaat maken.

 

Nancy

Nancy ligt in de regio Lotharingen, omgeven door bossen en doorkruist door de Meurthe. Deze stad was ooit de rijkdom van de hertog van Lotharingen. Nancy drukt een unieke stempel op de stad, met onder meer een indrukwekkend paleis dat vanwege een ingrijpende renovatie tijdelijk is gesloten. Nancy is een gezellige stad met zonnige terrassen, leuke winkeltjes en muziek.  ’s Avonds wordt er in de zomermaanden een geweldige lichtshow op de gevels getoond van de panden op het zomerplein.

 

Lyon

Lyon is een van de oudste steden van Frankrijk en werd meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht als Lugdunum. Lyon herbergt vele culturele eigendommen, waaronder de oudste ruïnes van Frankrijk, prachtige renaissancehuizen, beroemde musea en sfeervolle wijken. Vergeet niet dat Lyon onder fijnproevers bekend staat als de gastronomische hoofdstad van Frankrijk.

 

Lille

Lille is een compacte stad met alle bezienswaardigheden heel dicht bij elkaar. Je kunt het gemakkelijk te voet bezoeken. Als het je niet bevalt, kun je meteen de metro nemen. Door het grote aantal studenten zijn er in Lille veel gezellige restaurants en cafés. Wat je ook zeker moet gaan bezoeken is Museum La Piscine in Roubaix. Dit was vroeger een gemeentelijk zwembad alleen is uiteindelijk gesloten. Later is het als museum opengegaan doordat het zich in een heel oud en mooi gebouw bevindt.

 

Avignon

Avignon is een stad in de provincie Vaucluse in Zuid-Frankrijk. De stad ligt dicht bij Orange en vele andere mooie bezienswaardigheden in Frankrijk. De bezienswaardigheden in Avignon kan je in 1 dag wel zien. De must-see bezienswaardigheid is het Pausenpaleis. Het is gemaakt in de 14e eeuw en is zo speciaal doordat het zowel als een paleis als een fort diende.

 

Dijon

Dijon is een elegante stad in het zuidoostelijke deel van de provincie Côte d’Or in de regio Bourgogne-Francheconte. Het is een historische stad met enkele indrukwekkende monumenten en een bruisend centrum. Tot op heden is Dijon een levendige en moderne stad, waar u kunt rondstruinen en veel van de middeleeuwse historische gebouwen in de stad kunt ontdekken. Dijon serveert verfijnde gerechten en is de toegangspoort tot een van de beroemdste wijnmakerijen van Frankrijk, Côte de Nuit, met wijnen van wereldklasse.