Skip to main content

Wil jij weleens iets anders naast skiën of snowboarden doen tijdens de wintersport? Of kun/wil je niet skiën of boarden en ga je wel mee op wintersport? Geen zorgen, er zijn nog genoeg andere dingen te doen in de sneeuw! Wij hebben 5 activiteiten voor jou uitgezocht zodat jouw wintersportvakantie geen dag hetzelfde wordt.

 

Wandelen

Wandelen is een manier om de omgeving te verkennen op eigen tempo. Je hebt geen haast en je bent even weg van die drukke pistes. Je kunt op je gemak voelen en volop genieten van de sneeuw en het prachtige landschap. Neem eens een andere route dan de ene die jij altijd neemt en ga op avontuur uit!

Tocht met sledehonden

Wat dacht jij van een tocht maken met sledehonden? Deze tochten worden niet alleen maar uitgevoerd in Scandinavië maar ook gewoon in de Alpen. Het is een superleuke activiteit voor zowel mensen die skiën als de non-skiër zoals jij! Tijdens deze tocht zit jij op een slee en word jij voortgetrokken door een groep warmbloedige, enthousiaste honden. Een heel ander manier om vele mooie plekken te benaderen en te bewonderen.

Paragliden

Durf jij alles aan? En wil jij een grotere uitdaging aangaan? Paragliden is de activiteit voor jou! Het is tot een bekende sport geworden in de Alpen. Niet alleen in de zomer gaan mensen paragliden, maar ook in de winter. Regel een instructeur en zorg voor een paragliden tandemsprong. Het enige wat jij moet doen is het adembenemede landschap met sneeuw bewonderen vanaf de lucht!

Rodelen

Rodelen is een geschikte activiteit voor jong en oud. Je pakt de slee en gaat de berg op. Vanaf de top van de berg kun je snel voortzetten door op de slee te zitten en de berg af te gaan. Dit is een populaire activiteit tijdens een wintersportvakantie. Rodelen is mogelijk vanaf verschillende aangegeven plaatsen in de Alpen voor zowel overdag als s ’avonds.

Scooter

Behalve wandelen om de omgeving te verkennen is de sneeuwscooter ook iets voor de non-skiërs! Dit is een andere manier om het besneeuwde landschap te ontdekken. Ga eens op pad met een sneeuwscooter en je zult totaal een andere beeld krijgen van de omgeving. Voor het huren van zo’n sneeuwscooter moet je alleen wel een geldige rijbewijs in bezit hebben!