Skip to main content

Rome staat vooral bekend om haar bezienswaardigheden zoals het Colosseum, De Spaanse Trappen en Vaticaanstad. Daarnaast staat het eten en het winkelen ook centraal in Rome. Ook heeft Rome een rijke geschiedenis en zijn vele oude pronkstukken en artefacten tot op de dag van vandaag nog steeds te aanschouwen. Rome is een grote stad en heeft veel te bieden. Maar wat doe je als je maar 48 uur hebt om deze geweldige stad te bekijken? In deze blog vertel ik je graag hoe jij je 48 uur goed besteedt in deze prachtige stad met haar historische bezienswaardigheden, lekkere eten en ruime aanbod aan winkels.

Bezienswaardigheden
De bezienswaardigheden die je in Rome zeker moet gaan bekijken zijn: het Colosseum, de Trevifontein en het Pantheon. Het Colosseum is een oud amfitheater waarin meer dan 60 duizend bezoekers konden kijken naar hoe er gevechten plaatsvonden tussen gladiatoren en exotische dieren. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Trevifontein ook wel de fontein waar Rome bekend om staat. De fontein werd gebouwd tussen 1732 en 1762 en is hierdoor bijna 300 jaar oud. De naam ‘Trevi’ kom van ‘tre vie’, wat drie wegen betekent. Vroeger kwamen er namelijk drie wegen uit op het plein. De laatste bezienswaardigheid die je ook zeker gezien moet hebben als je in Rome bent is het Pantheon. Deze tempel werd gebouwd in de 2e eeuw na Christus. Het is een van de best bewaarde gebouwen uit Rome en ziet er nog steeds authentiek uit. In het jaar 608 schonk de toenmalige keizer Hadrianus het gebouw aan de paus.

Vaticaanstad
Vaticaanstad, het kleinste land ter wereld sinds 1929 toen het onafhankelijk werd. Het land beschikt over maar 1000 inwoners. De inwoners zijn vooral geestelijken zoals de Paus. Vaticaanstad kan je bezoeken. Bezoek zeker de Sint-Pieterbasiliek en de Sixtijnse Kapel.
De Sint-Pieterbasiliek is een redelijk nieuw gebouw als je het vergelijkt met andere gebouwen in de stad. De basiliek is in 1506 gebouwd. De bouw duurde 120 jaar en dus was het gebouw in 1626 af. De ontwerper van het gebouw was de bekende kunstenaar Michelangelo. Het gebouw staat vooral bekend om de versieringen en schilderijen binnen. Alles is gemaakt van mozaïek, ook heeft elke versiering of schilderij een betekenis of een verhaal.
De Sixtijnse Kapel, is gebouwd in opdracht van paus Sixtus IV, naar wie de kapel vernoemd werd. Daarnaast staat het bekend om de schitterede plafondschilderingen van de beroemde kunstenaar Michelangelo, deze plafondschilderingen gaan over verhalen van de bijbel Genesis. De muurschilderingen die zich hier bevinden gaan onder andere over: Het leven van Jezus Christus en het Laatste Oordeel.

Eten in Rome
Het eten in Rome is ook echt iets waarom je überhaupt naar Rome zou moeten gaan. Het staat bekend om de beste koffiezaken, het lekkere Italiaanse schepijs en het traditionele Italiaanse eten. Het beste eten van Rome vind je vooral in het centrum van Rome. De afstanden tussen deze restaurants is niet groot en daardoor handig bereikbaar. Een bekende straat met veel leuke restaurants is Via Delle Fornaci die vlakbij Vaticaanstad ligt. Via Di Ripetta is ook een bekende straat waar vooral veel authentieke Italiaanse restaurants zitten.

Shoppen in Rome
Als je graag zou willen shoppen en ook mooie bezienswaardigheden wilt zien is Rome de ideale plek. Het centrum in Rome biedt veel keuze aan op gebied van kleding. De Via del Corso is 1.5 kilometer lang. In deze straat bevinden zich winkels van alle segmenten; exclusieve winkels, grote internationale winkelketens zoals Zara, H&M, Mango en Nike en unieke boetiekjes. Er is veel diversiteit aan kledingzaken en daarom voor ieder wat wil.

Wist je dat?
1. Rome beschikt over 280 fonteinen en meer dan 900 kerken.
2. Rome pas sinds 1870 de hoofdstad van Italië is, voorheen was dit Florence.
3. Rome over de eerste en de grootste universiteit van Europa beschikt, namelijk de universiteit La Sapienza.
4. Rome de eeuwige stad genoemd wordt omdat de Romeinen altijd geloofden dat Rome voor altijd zou blijven bestaan.