Skip to main content

Een wintersport met je gezin of vrienden is te gek, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Een paar dagen in de sneeuw zorgt gegarandeerd voor veel plezier: de frisse berglucht, de natuur, lekker eten, gezelligheid! Maar wist je dat het ook met collega’s heel gezellig kan zijn en daarnaast ook functioneel voor het werk? Niet alleen is het vooral heel erg leuk om elkaar beter en anders te leren kennen, ook is het voor jezelf een mooie kans voor een heerlijk uitstapje. Waarom zou je met je collega’s naar de sneeuw gaan? Je leest het hier!

 

Je leert elkaar echt kennen

Een aantal dagen met elkaar optrekken zorgt voor meer diepgaande gesprekken in plaats van korte gesprekken bij het koffiezetapparaat over het weekend. Vooral in de skilift is er genoeg tijd om elkaar door te lichten. Wie weet ontstaat er zo wel een vriendschap. Je collega’s maken een belangrijk deel uit van je dagelijkse leven. Een goed contact met collega’s, zorgt ervoor dat je nog meer zin krijgt om naar je werk te gaan. Het leren kennen van je collega’s buiten de normale werksfeer om, in een informele setting, resulteert vaak ook in betere prestaties op de werkvloer. Als je elkaar beter kent, is het ook makkelijker om over andere zaken met elkaar te communiceren.

Ultieme teambuilding

Tijdens een wintersport bouw je samen aan ervaringen en herinneringen. Je collega’s oprapen na een flinke val, elkaar tips geven om meer uit je skiprestatie te halen, samen dansen op de bar: dat is teambuilding ten top. Ook zorgt het voor een verfrissende dynamiek in het team. Die ene saaie collega blijkt ineens koning après-ski te zijn(!) en de junior adviseur is zijn manager de baas op de piste.
Zeker met wintersport zal lang niet iedereen zich op hetzelfde niveau bevinden, een prachtige kans om elkaar te helpen, te motiveren en te stimuleren wat zal leiden tot een betere relatie.
Deze teamspirit zet zich ook na afloop van de wintersport voort, wat de teamprestaties zal verbeteren.

Is ontspannend en gezond

Wintersport vergt veel energie, maar werkt tegelijkertijd ook heel ontspannend: de frisse berglucht, de natuur, lekker eten, gezelligheid! Goed voor lichaam en geest. Je bent op wintersport de hele dag buiten en in beweging. Je vergeet even alle stress van kantoor. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van een vakantie in de sneeuw gemotiveerder en scherper terugkomt dan van een zonvakantie. Zo komen jij en je collega’s eens echt tot rust, waardoor jullie na de vakantie weer vol aan de bak kunnen én extra gemotiveerd zijn. Een weekend vol afleiding en frisse lucht kan zelfs leiden tot veel nieuwe innovatieve ideeën.

Allesomvattend: het is gewoon leuk! En dat weten de wintersporters onder ons. Heb je jouw collega’s en/of baas overtuigd? Wacht dan niet te lang. Wintersport is dit seizoen erg populair. Doe snel een aanvraag via de button hieronder of neem direct contact met ons op. Wie weet staan jullie aankomend seizoen wel samen in de sneeuw!