Skip to main content

2023 is in zicht. Het nieuwe jaar biedt het perfecte moment om alle teamleden te verzamelen voor een nieuwjaarsbijeenkomst. Of het nu gaat om nieuwe kansen, de planning, betere samenwerking of de lancering van een nieuw product, deze bijeenkomst is de perfecte gelegenheid om gedachten te delen over successen maar ook tegenslagen en vooruitzichten. Een nieuwjaarsbijeenkomst kan een kickstart zijn van het nieuwe jaar. We zetten drie uiteenlopende vormen voor je op een rij.

 

Een strategiebijeenkomst

De wereld om ons heen is continu in beweging. Daarom is het belangrijk om je strategie en aanpak regelmatig tegen het licht te houden. Kijk waar we staan, wat we hebben bereikt, wat goed loopt en wat minder goed wat er allemaal goed gaat en wat er allemaal beter kan. De start van een jaar is hiervoor een uitgelezen moment. Er kan gelijk ook bespreken worden hoe het samen wordt gedaan qua werkwijze. Collega’s kunnen ook elkaar bemoedigen om het doel te halen. Met een strategie krijg je alle neuzen dezelfde kant op en heb je een gezamenlijk doel om voor te gaan.

Samen proosten

Ook tijdens een nieuwjaarsborrel kun je de plannen van het nieuwe jaar bekendmaken en het afgelopen jaar kort evalueren. De nadruk ligt dan wel op ‘kort’. In deze setting willen collega’s vaak het glas met elkaar heffen en lekker bijpraten. Een goede nieuwjaarsspeech kan wel echt inspirerend werken en het team een boost geven. Je creëert ook gelijk een veilige sfeer voor je collega’s, het geeft ze het gevoel dat alles in de goede handen ligt. Ze kunnen daardoor ook efficiënter te werk gaan. Ook is het de uitgelezen gelegenheid om mensen in het zonnetje te zetten voor hun inzet of resultaten van het afgelopen jaar. In deze vorm heeft het vaak een wat meer informeel karakter.

Teambuilding

Bij elk bedrijf heb je collega’s die erbij komen maar helaas ook gaan. Het nieuwe jaar is weer een mooi moment om de teamgeest en het saamhorigheidsgevoel te stimuleren met een leuke teambuildingsactiviteit. Bijvoorbeeld spiegelen met paarden, een treasure hunt op de Veluwe of juist door de stad of een zeepkistenrace? Wij denken graag met je mee om te komen tot een passende activiteit.

Hoe zit het met jouw bedrijf? Gaat het voor een kickstart of toch nog een slow start? Hoe dan ook, BBI wenst jullie alvast een succesvol 2023! Cheers.