Skip to main content

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur! Wellicht bent u van plan om dit jaar weer te gaan skiën, eventueel met het bedrijf als incentive. Misschien bent u nog nooit geweest maar bent u nieuwsgierig na het horen van alle enthousiaste verhalen uit uw omgeving? Neem in iedere geval contact op met Business Booking International, wij helpen u graag verder!

Onze expert

Mag ik aan u voorstellen: onze wintersportspecialist Roald Schouten! Hij komt al sinds zijn derde in Oostenrijk voor de wintersport, heeft zelfs acht jaar in Oostenrijk gewoond, waar hij onder andere als inkoper voor een touroperator, skileraar en reisleider heeft gewerkt. Hij kent alle skigebieden op z’n duimpje, weet waar je het beste kunt après-skiën en is op de hoogte van alle lokale gebeurtenissen en kan voor iedereen, van beginner tot gevorderde wintersporter, een onvergetelijke wintersport ervaring verzorgen.

Het verkoopseizoen voor de wintersport in start al in september. een mooi moment dus om alvast te bedenken hoe de reis er ongeveer uit komt te zien. Het winterportseizoen loopt gemiddeld van de Kerst tot de Pasen. In bepaalde gebieden is er in het voor- en najaar ook nog sneeuwzekerheid en op een paar plekken kan je zelfs in de zomer nog skiën!

Voor het eerst op wintersport

Men kan per vliegtuig, bus, auto of trein naar de wintersportbestemming reizen. De beste aanvlieghavens in de Alpen voor wintersporters zijn Innsbruck, Salzburg, München, Genève en Zurich.

Eenmaal op de plaats van bestemming gearriveerd kan het avontuur beginnen! De eerste aanblik van vrolijke wintersporters die al druk in de weer zijn, de prachtige natuur en de mooie besneeuwde hellingen beloofd een hele leuke event te worden.

Het hoogteverschil is alleen in het begin nog even wennen. De ijle lucht kan meer inspanning vragen dan we in Nederland gewend zijn. Het effect van de hoogte is vooral vanaf de eerste dan te voelen. Minder aanvoer van zuurstof vanwege de ijle lucht betekent dat je lichaamscellen minder energie krijgen. Een aantal tips voor wintersporters om de eerste dag aan de ijle lucht te wennen zijn bijvoorbeeld het nemen van voldoende rust op de eerste dag, zodat het lichaam aan het hoogteverschil kan wennen, eet veel koolhydraten, drink veel water om geen overmatig vocht vast te houden. meer dan 3 liter per dag is verstandig. Wees spaarzaam met alcohol; alcohol maakt extra vermoeid op grootte hoogte.

De moeilijkheidsgraad van een piste wordt met kleuren aangegeven, volgens internationale afspraken. De hoeveelheid verschillende afdalingen (pistes) en het aantal liften bepalen de grootte van skigebied.

Groene piste – Vanwege de vlakte heel geschikt voor beginners. (alleen in Frankrijk, Sweden en Noorwegen)

Blauwe piste – De hellingshoek neemt iets toe, tot maximaal 25%, maar het wordt nergens steil. Voor beginners en licht gevorderde geschikt.

Rode piste – Tussen 25 en 40%. De afdaling wordt steiler, waarvoor een goede techniek vereist is. Geschikt voor gevorderde skiërs.

Zwarte piste – Boven de 40%. Alleen geschikt voor (zeer) gevorderde skiërs. De meest uitdagende en steilste pistes.

In de Alpen zijn talrijke bijzondere skigebieden. Deze plaatsen zijn zeker een aanrader om een keer te bezoeken:

Obertauern
Sneeuwzeker, Avond skiën, Gezellige après-ski met DJ’s, beroemde Gamsleiten II piste.

Schladming-Dachstein in het Ski Amadé:
Veelzijdig skigebied, rijke skiwedstrijd historie, voor gevorderden of recreanten zeer goed geschikt.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Uitgebreid skigebied met een uitbundige après-ski.

Ischgl
Zeer interessant skigebied, groot, sneeuwzeker, gevarieerd en de kwaliteit van de pistes en de liften is van een uitzonderlijk hoog niveau

Zillertal
Sneeuwzeker, met de gezellige après-ski stad Mayrhofen en Gerlos, vele pistes met een lengte van in totaal 530 kilometer.

Kitzbühel-Kirchberg
Prestigieuze en sprookjesachtige, sneeuwzeker, ruim 170 kilometer piste, pittoreske dorpssfeer en moderne faciliteiten)

Sölden
Modern, hip en groot – en super sneeuwzeker tot ver in het voorjaar door twee Gletsjers.

Sankt Anton am Arlberg, Tirol
Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijke en een Walhalla voor of piste en freeriden

Val Thorens
Zeer sneeuwzeker In het grootste aaneensloten skigebied van Frankrijk met goede aprés-ski.

Chamonix
Free ride hot spot in Frankrijk met heerlijke apresski.

Val d’Isère
Hogen pieken en lange afdalingen, voor de ervaren skiër een waar paradijs.

Verbier
Bier, freeride en extreem lange buckelpistes. Elke goede skier moet hier een keer geweest zijn.

Winterberg
Paar uur rijden, paar uur heel relax afdalen, paar uur bier drinken.

Niet zo een fanatieke wintersporter?

Ook voor de minder gedreven wintersporters onder ons zijn er gelukkig genoeg leuke alternatieve belevenissen in de sneeuw. Een mooie stevige winterwandeling door de bossen verveelt nooit, helemaal als de zon lekker schijnt. Je kan ook een rondje gaan rodelen. Op een sleetje naar beneden knallen en te pas en te onpas de bocht uitschieten. Gegarandeerd vermaak en blauwe plekken. Huttenavonden zijn bijzonder populair, waarbij eerst lekker gegeten en gedronken wordt en vervolgens met z’n allen gezellig naar beneden te roetsjen. Speel ook eens een potje ijsstokschieten. In de Alpenlanden is dit een serieuze aangelegenheid, voor Nederlanders vooral heel leuk om te doen tijdens de wintersport. Het lijkt een beetje op curling maar dan zonder bezem. Een arrenslede tocht is ook en eeuwenoude vorm van vermaak. Erg toeristisch, maar onwijs leuk. Haal je officiële rendieren-rijbewijs, of ga net zoals de Oostenrijkers lekker winter barbecueën. Er is in iedere geval genoeg te doen tijdens de wintersportvakantie!

Bent u nieuwsgierig en enthousiast geworden en wilt u meer informatie over de wintersport? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat ons uw gehele wintersportreis verzorgen.

Carlton President Hotel Maarssen Utrecht

Jezelf opladen in ons huis vol verhalen, mensen en ideeën

Ons verhaal begint bij jouw wensen. Carlton President is onze manier om via invloeden uit de natuur en de stad een omgeving te creëren die aanzet tot ontmoetingen en uitwisseling van ideeën. We helpen jou om via gezond eten, gratis flexwerkplekken en ontmoetingsplekken, mooie conferentiezalen en hoogwaardige hotelkamers een zeer productieve werkdag te hebben. Bij ons worden dingen gemaakt en bedacht, dat voel je. Van goede ideeën wordt uiteindelijk de hele wereld beter! We zien je graag bij Carlton President, dé meest centrale ontmoetingsplek van Nederland.

Hugo Thomassen Photographer ©

The place to meet!
Carlton President is voor iedereen die slim, snel en comfortabel wil afspreken, ontmoeten, eten en overnachten in omgeving Utrecht. Kies alles wat je nodig hebt om goed te kunnen werken: neem een lekkere lunch tijdens je meeting, boek een inspirerende ruimte voor een efficiënte brainstorm of geniet van een lekkere kop koffie tijdens de voorbereiding van je presentatie.

A breath of fresh air in an urban vibe

Zoek je een passende locatie voor een snelle brainstorm, langere trainingsessies met een aantal teams, meerdaags congres, een besloten inspiratie-diner of wil je groots uitpakken met een inspirerend event? Wij zijn gespecialiseerd in het faciliteren van alle vormen en maten die te maken hebben met uitwisseling van kennis of ideeën. Welke sfeer, ambiance, prijsniveau, hapjes of ontmoetingsmomenten je ook zoekt, wij zorgen dat je resultaten worden behaald. De openbare (ontmoetings)ruimtes door het gehele hotel krijg je erbij – zo kan je even privé zitten, mensen ontmoeten of kun je terecht voor een lekkere kop koffie.

Relax, sleep and feel free
Wij hebben de missie om succesvolle ontmoetingen te creëren. Daar hoort ook heerlijk overnachten en uitgerust wakker worden bij! Van een bed zo comfortabel dat je het mee naar huis wil nemen, tot een eigen koffiebar op de kamer. Wil je nóg meer luxe toevoegen? De keuze is aan jou!

Like&Win een overnachting voor 2 personen in het prachtige Carlton President Hotel!

Like&Win een overnachting met overheerlijk ontbijt in het Carlton President Hotel in Maarssen Utrecht. Ontdek dit luxe en eigentijdse hotel, waar een heerlijke overnachting, uitgerust wakker worden én een uitgebreid ontbijtbuffet bij hoort!

Hugo Thomassen Photographer ©

Ga naar onze Facebookpagina en kijk hoe jij deze fantastische prijs kan winnen!

Winnaar van de maand

De winnaar van de maand is Marcela van Harmelen! Zij mag genieten van een welverdiende overnachting met overheerlijk ontbijt in het Savoy Hotel Rotterdam! Gefeliciteerd Marcela, en heel veel plezier!

Volg jij ons al online?

Via Social Media houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, interessante acties en de leukste nieuwtjes over de reisbranche. Volg ons op Facebook en LinkedIn!