Skip to main content

Als je denkt aan top skibestemmingen, komt Spanje misschien niet meteen in je gedachten op. Maar verborgen in de Pyreneeën ligt Baqueira/Beret, een skigebied dat iedere winteravonturier zal verrassen. Skiën op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën, lunchen met tapas, een glas sangria, en genieten van een heerlijk zonnetje: dat is wintersport in Baqueira/Beret. Niet ver over de grens met Frankrijk ligt deze bestemming, die met zo’n 165 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Spanje is. In deze blog lees je alles over skiën in Baqueira/Beret!

 

Skigebied Baqueira/Beret

In de valleien Val d’Aran en Valls d’Àneu in het Spaanse Catalonië, ligt Baqueira Beret, dat niet alleen een van de grootste skigebieden van de Pyreneeën is, maar ook het grootste skigebied van Spanje is. Het skigebied heeft ongeveer 165 kilometer aan pistes, verspreid over vier zones: Baqueira, Beret, Bonaigua en Baciver. Het gebied Baqueira heeft meer uitdagende pistes en Beret is meer geschikt voor rustige genieters. Het gebied strekt zich uit van 1.500 tot 2.610 meter hoogte, wat zorgt voor een betrouwbare sneeuwlaag gedurende het hele seizoen.

In Baqueira/Beret vind je tal van eetgelegenheden, zowel in het skidorp als op de berg. Op de pistes kun je genieten van diverse bergrestaurants waar je kunt pauzeren met lokale specialiteiten zoals tapas en pinchos, met een glas wijn. Er zijn door het hele skigebied heen maar liefst 29 restaurants waar je de meest culinaire en heerlijke gerechten kunt bestellen. Je kan er ook genieten van leuke wijnbars. Een echte specialiteit uit de vallei is Olla Aranesa, een Catalaanse stoofpot met Franse invloeden. Voor de après-ski in het weekend moet je bij het terras van Beret 1850 en Baqueira Bar 1500 zijn. Hoewel het weekend vaak drukker is, kun je doordeweeks ook genieten van de après-ski. De sfeer is doordeweeks meer ontspannen.

Prijzen

Tijdens het hoogseizoen is de prijs voor een ski dag pas voor volwassenen 62 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar is dit 41 euro. De prijs voor een 6-daagse skipas voor volwassenen is 300,50 euro.

Toegankelijkheid

De dichtstbijzijnde luchthaven is Lourdes/Tarbes, Frankrijk. Deze luchthaven ligt op ca. 136 kilometer vanaf het skigebied en is ca. 1 uur en 48 minuten rijden. Vliegen op Toulouse, Frankrijk is ook een goede optie. Het vliegveld ligt op ca. 179 kilometer vanaf het skigebied en is ca. 2 uur en 12 minuten rijden. Met de auto of trein is ook nog een optie.

Accommodatie

Baqueira/Beret biedt een breed scala aan accommodaties die variëren van luxe hotels tot gezellige appartementen, waardoor er voor elke bezoeker iets passends is. Voor wie op zoek is naar een chic verblijf, zijn er meerdere vijfsterrenhotels, waar gasten kunnen genieten van luxe voorzieningen zoals spa’s, gourmetrestaurants en een prachtig uitzicht op de bergen. Daarnaast zijn er ook appartementen, chalets en pensions.

De valleien Val d’Aran en Valls d’Aneu hebben ook een aantal authentieke plaatsjes waar je leuk kan verblijven. De dorpjes gaan terug in de middeleeuwen, zo zie je veel oude stenen of houten huizen en veel kerkjes. Voorbeelden zijn de dorpjes Arties en Vielha.

Activiteiten na het skiën

Naast het skiën kan je een bezoek brengen aan de vele dorpjes en genieten van de cultuur, geschiedenis en het eten. Ook zijn er verschillende activiteiten in de sneeuw te doen. Denk hierbij aan sneeuwschoenwandelen, sneeuwmobiel tour, hondensleeën of een panoramavlucht over het gebergte.

 

Baqueira/Beret biedt een unieke wintersportervaring in de Spaanse Pyreneeën, waar je kunt genieten van gevarieerde pistes, culinaire hoogstandjes en een sfeervolle omgeving. Met zijn sneeuwzekerheid en veelzijdige activiteiten is Baqueira/Beret de perfecte bestemming voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Ook benieuwd naar skiën in Servië, lees over Kopaonik in onze blog.

 

Bron foto: https://www.baqueira.es/es