Skip to main content

2021, het jaar waarin we hopelijk weer onze horizon mogen verleggen. In deze nieuwsbrief willen we je inspireren waarom Zwitserland zo’n unieke bestemming is en vertellen we je wat er allemaal te doen is. Want waar ervaar je vier talen en culturen en vind je palmbomen tot gletsjers op één dag? Juist! Zwitserland.

 

Veelzijdig Zwitserland

Zwitserland is een uitstekende bestemming voor uw volgende meeting of evenement. Het afwisselende landschap, de schitterende bergen, de vele meren, de aantrekkelijke steden en het goed georganiseerde openbaar vervoer maken het verblijf aangenaam en veelzijdig. Het duurt slechts 4 uur om het land van oost naar west te doorkruisen en 3 uur van noord naar zuid. 

Afwisselende landschap

De bergen in Zwitserland zijn ruiger dan in Oostenrijk en je vindt vele bergen boven de 4.000 meter. Regio Wallis is een van de bekendste wandelregio’s van het land. Je komt langs grote meren, hebt adembenemend uitzicht, kunt genieten van verse vis met een glas Zwitserse wijn en nog veel meer. Als je het even rustiger aan wilt doen, kan je genieten van de bergbanen of je kan met de auto over een van de bergpassen rijden.

Aantrekkelijke steden en dorpen

Bij Zwitserland denken we meteen aan het schitterende berglandschap. Maar tussen en op die bergen liggen ook nog eens aantrekkelijke steden en dorpen met – net als de Zwitsers zelf – een heel eigen karakter. Zoals de plaats Luzern met de eeuwenoude Kapelbrücke. Lieflijk aan het Vierwoudstedenmeer met de bergen op de achtergrond. Luzern wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd.

Duurzame bestemming

  • Zwitserland is wereldkampioen in recycling. Zo gebruikt 94% glas en 81% pet flessen gaan naar speciale inzamelpunten.
  • Sinds 1876 heeft Zwitserland 30% van haar bossen beschermd en dit blijft sindsdien groeien.
  • Het openbaar vervoer is vrijwel volledig elektrisch.
  • Er wordt op een professionele manier goed gezorgd voor de dieren en natuur.

Uniek openbaar vervoersysteem 

Om te beginnen heeft geen een ander land een vergelijkbaar openbaar vervoerssysteem. Alle maatschappijen werken samen met Swiss Travel System. Voor de toeristen is dit ideaal en voordelig om mee te reizen. Ook heb je met de Swiss Travel pas toegang tot vele musea! Je kan zelfs een vergader- of partytrein huren. Hoe gaaf is dat en al je benodigdheden zijn aanwezig.

Talen in Zwitserland     

In Zwitserland worden vier officiële landstalen en dialecten gesproken. Zo woont de meerderheid van de bevolking in het Duitstalige deel. Dat houdt in dat er 63,5% Duits spreekt. In het westen van het land wordt er Frans gesproken. In Ticino spreken ze Italiaans. En in het midden van de Alpen spreekt er 5% van de bevolking Reto-Romaans. Dit is ook de enige plek in Zwitserland en in de wereld waar deze taal gesproken wordt.

Engelberg – Titlis

De grootste winter- en zomerbestemming in Centraal Zwitserland is Engelberg. Het ligt op 25 km ten zuiden van Luzern in een breed hoogdal op circa 1.000 meter hoogte. Het omringende berglandschap wordt gedomineerd door de Titlis, de 3.239 meter hoge gletsjer- en huisberg en de 2.600 meter hoge berg Hahnen.

Wat te doen?     

De rit naar de Titlis is echt een belevenis. Eerst met de kabelbaan Titlis Xpress naar het middenstation en dan verder met de Titlis Rotair, de eerste draaiende kabelbaan ter wereld, helemaal naar de top. Op 3.062 meter heb je prachtig uitzicht. Hier bevindt zich de ‘Titlis Cliff Walk’, de hoogstgelegen hangbrug in Europa, 100 meter lang en één meter breed. Sta in de eeuwige sneeuw en geniet van het adembenemende uitzicht.
Het dorp is bekend geworden om het benedictijnse klooster uit 1120. In het klooster leven en werken nog steeds 30 monniken. Een charmant dorp met veel mogelijkheden voor activiteiten zowel in de winter als in de zomer.

Winter tips                                                                                                                                                                                                                                              

Titlis SnowXpark
Racen in de sneeuw met een snowXmobil, hoe ‘vet’ is dit? In het snowXpark kun je je helemaal uitleven op een elektrische crossbike. Het sneeuwvoertuig is uitgerust met een voorste stuurski en een rupsband in plaats van een achterwiel. Plezier en actie zijn gegarandeerd!

Sleeën
Dit kan op de Brunni, Fürenalp en op de Gerschnialp. Met slee omhoog naar Gerschnialp en via een spectaculair pad glij je 3.5 km naar beneden. Je eindigt bij dalstation van Engelberg tegenover het restaurant ‘Chalet’. De sleebaan is ook op enkele avonden per week geopend, dus leuk om het sleeën te combineren met kaasfondue of raclette maaltijd. Samen genieten van de avond.

Sneeuwschoenwandelen
Goed gemarkeerde sneeuwschoentrails bieden mogelijkheden om het ongerepte terrein van Engelberg te verkennen. Huurmateriaal is verkrijgbaar in de plaatselijke sportwinkels of direct bij de kabelbaanstations. Er zijn maar liefst 7 uitgezette trails.

Zomer tips

Alpine Cheese Trail
Met een lengte van meer dan 40 kilometer is de Alpine Cheese Trail geschikt voor een meerdaags hike tour. Onderweg overnachten in een berghut en zien hoe kaas wordt gemaakt.

Via Ferrata
Voor mensen zonder hoogtevrees. Engelberg wordt ook wel het Via Ferrata Eldorado in Zwitserland genoemd. Zes spannende routes staan de Via Ferrata-liefhebber ter beschikking en bieden zowel de beginner als de professional een fantastische belevenis.

Golf
Uitdaging in een spectaculair bergdecor van de 18-holes baan. Van mei tot oktober hebben golfliefhebbers de mogelijkheid om hun handicapt te verbeteren. Nog nooit golf gespeeld? Dan is de golf introductiecursus ideaal.

Hotel van de maand – Hotel Bellevue Terminus****

Hotel Bellevue Terminus is een indrukwekkend 4* sterren hotel dat in het centrum van Engelberg ligt dicht bij het treinstation en bushalte. Ook de kabelbanen en het voetgangersgebied zijn op loopafstand bereikbaar. Het hotel beschikt over 73 kamers, die onlangs zijn gerenoveerd en voorzien zijn van een modern interieur, flatscreen-tv, met kabelzender en gratis wifi. De keuken staat klaar om aan de culinaire behoeften te voldoen. Ook heeft het hotel een gezellige bar genaamd Yucatan.

Vergaderen in een uitzonderlijke omgeving

Het hotel heeft verschillende vergaderzalen. De grootste (‘Ball’ zaal) biedt in concertstijl 200 zitplaatsen, deze kan verlengd worden met de Erlen zaal en dan kunnen er 500 personen geplaatst worden. Daarnaast zijn er diverse break-out rooms: Dolores (56 personen), Brain (40 personen) en Storm (24 personen). Brainstorm en Storm tezamen kunnen 64 personen herbergen. De zalen zijn allemaal voorzien van de modernste technologie en apparatuur. Het professionele team zorg ervoor dat de seminar soepel en gemakkelijk verloopt. De zalen bieden veel natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op de Alpen.

Like & Winactie Hotel Bellevue Terminus**** 

Wil jij kans maken op 2 overnachtingen in het indrukwekkende Hotel Bellevue Terminus in Engelberg Zwitserland en 2 Swiss Travel passen 1ste klas voor 3 dagen?!

Bekijk de actie op onze Facebookpagina. Vertel ons waarom jij kans wil maken en wie je mee wil nemen en like de winactie op onze facebook pagina. Uit alle deelnemers wordt 1 winnaar geselecteerd!

De actie loopt van 1 april t/m 8 april 2021 23:59 uur.
De winnaar wordt uiterlijk op 22 april 2021 bekendgemaakt.

Winnaar van de maand

De winnaar van de maand maart is Marian van Delft, zij mag genieten van een welverdiende overnachting met heerlijk ontbijt in het Eden Hotel Amsterdam! Gefeliciteerd en veel plezier!