Skip to main content
Blog

Zakelijke kant van Dubai

Het leek ontstaan te zijn vanuit het niets en de ene wolkenkrabber na de andere schoot sindsdien uit de grond. Een stad die altijd streeft naar groter, hoger, luxer en moderner met haar Iconische Burj Khalifa als voorbeeld, het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 828 meter. Een ander iconisch bouwwerk zijn de kunstmatige eilanden. De Palm Island die een vorm van een palmboom heeft zit vol met appartementen, luxe villa’s en hotels.

 

©www.ontdekdubai.nl

Geschiedenis en nu

Dubai stad zoals wij hem kennen bestaat nog helemaal niet zo heel lang, pas zo’n 30 jaar.  Maar toch woonde er al ruim voor de jaartelling mensen in het gebied waar nu Dubai ligt, zoals nomaden en parelvissers. Ook waren hier vroeger handelsposten neergezet, deze plek was toen al een belangrijk centraal punt waar handel werd gedreven. In 1971 hebben verschillende Emiraten van onder andere Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Umm Al Quwain en Fujairah het Verenigde Arabische Emiraten (VAE) opgericht. Dubai is de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad van het gelijknamige Emiraat van Dubai. Met de groei van de bevolking in de jaren 80 was Dubai ook langzamerhand in ontwikkeling, zo is bijvoorbeeld het zelf bekroonde 7-sterren hotel Burj Al Arab in 1999 geopend. In 2005 volgde de bouw van The Mall of the Emirates gezamenlijk met de indoor ski/snowboardhal Ski Dubai. In 2009 werd The Dubai Mall geopend, het grootste winkelcentrum ter wereld. In 2018 was het bevolkingsaantal van Dubai gestegen naar 3 miljoen. Dubai bestaat nu 40 jaar en organiseert in 2020 de World Expo.

 

©www.thejakartapost.com

Dubai Airports

Dubai is een van de drukste reisbestemmingen ter wereld waarbij de internationale luchthaven een belangrijke hub is. Dubai International Airport ontvangt passagiers met een jaarlijks verkeer van meer dan 89 miljoen mensen in 2018 en bedient 90 luchtvaartmaatschappijen. Ondertussen word de Al Maktoum International Airport, Dubai ’s tweede luchthaven uitgebreid met als doel het ’s wereld grootste luchthaven te worden met een vermogen om 200 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

 

©www.getyourguide.nl

Top vergaderlocaties

Dubai World Trade Center is de grootste en belangrijkste locatie voor vergaderingen en conferenties in de regio. DWTC heeft ruimtes vanaf 20 personen en een maximale capaciteit van meer dan 30.000 personen met indrukwekkende voorzieningen van wereldklasse. Madinat Jumeirah is een verzameling van hotels, restaurants, een bazaar, uitgebreide conferentiezalen, maar ook aantal kleine vergaderruimtes, een amfitheater en een balzaal. In het hart van het complex is Fort Island, een buitenruimte voor onder andere events en bijeenkomsten. In het Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina is het mogelijk om aan het strand te vergaderen. Er is een balzaal geschikt voor 1,200 gasten en acht vergader- en conferentieruimtes. Het grote openlucht amfitheater biedt dinerplaatsen voor 700 gasten en een cocktailreceptie voor 1.500 gasten.

 

©www.youniqueincentive.nl

Incentive trip

Als er tussen de vergaderingen door wat tijd over is zijn er genoeg leuke activiteiten te doen in Dubai. Waterliefhebbers kunnen gaan jet skiën en langs alle bezienswaardigheden van Dubai racen. Ook is het mogelijk de woestijn te ontdekken in luxe 4×4 Jeeps. Een bezoek aan de Jumeirah-Moskee is een aanrader en vormt vanwege de rust en de authentieke aangezicht een groot contrast met de skyscrapers van de stad. Uiteraard is een bezoek aan de Dubai Mall ook een vereisten tijdens een bezoek aan Dubai. Hierbinnen is een reusachtig aquarium met wel 400 haaien waar je zelf ook kan duiken. Ook staan hier gestoffeerde slaapcoconnetjes, afsluitbare éénpersoons slaapruimtes waar je jezelf weer even kan opladen. In the Mall of the Emirates kan je gewoon skiën en snowboarden als je daar zin in hebt. Met ruim 1.200 winkels in de Dubai Mall alleen al kun je ook nog gewoon nog lekker shoppen.

 

©www.blog.zoomproperty.com

Zakelijk lunchen

Met haar strakke meubels, opvallende trap dat gemaakt is van glas en hout en een moderne en stijlvolle design ontvangt sushi restaurant Zuma graag haar gasten. Een perfecte plek om samen met je collega’s na een vergadering te lunchen en eventueel verder praten over zaken. Hier worden moderne Japanse gerechten geserveerd van zondag tot donderdag tussen half één en half drie. Beleef een indrukwekkende zakelijke bijeenkomst en geniet van een prachtig uitzicht over Dubai in het observatorium op de 52e verdieping van het Dubai Marriott Harbour Hotel, uitkijkend over de Dubai Marina en Palm Jumeirah. In La Serre in Downtown Dubai waan je je in een Parijse Boulangerie waar je heerlijke gerechten kunt kiezen van hun a la carte menu.

 

©www.arabianbusiness.com

Regels en cultuur in Dubai

Ook in Dubai is het belangrijk je aan de regels te houden. Hoewel Dubai een tolerante stad is, wordt het echter niet gewaardeerd als je je niet een beetje aan hun levensstijl aanpast. Van dames wordt er bijvoorbeeld verwacht dat ze loszittende kleding dragen en rokken en jurken tot over de knie te kiezen. Mannen worden geacht om lange broeken te dragen en bovenkleding met lange mouwen, met name in  in een meeting wordt er verwacht dat men netjes gekleed in pak komt, daarbuiten wordt er verwacht dat je je bescheiden kleed. Draag bijvoorbeeld zwemkleding alleen bij het zwembad of aan het strand. Net als in de rest van het Midden-Oosten doet men hier ook de schoenen uit als men een huis binnentreed, laat niet je voetzolen zien en eet niet met je linkerhand. Het weekend in Dubai is van vrijdag op zaterdag. Vrijdag is zoals de zondag in het westen een heilige dag. Houdt er rekening mee dat veel winkels en openbare plekken dab gesloten kunnen zijn. Alcohol mag je als toerist wel drinken, maar openlijke dronkenschap is verboden.