Zell am See, Oostenrijk

Zell am See is een populaire wintersportbestemming in Oostenrijk. Het veelzijdige skigebied, het authentieke stadje en het romantische meer zorgen voor een complete wintersportbeleving. Met de Ski Alpin Card heb je toegang tot de skigebieden: Schmittenhöhe Zell am See, Kitzsteinhorn Kaprun en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Samen goed voor 408 kilometer aan pistes. Sinds een aantal jaar zijn de skigebieden Schmittenhöhe en Skicircus met elkaar verbonden. Dat zorgt voor non-stop skiplezier! En de regio biedt ook veel voor de niet skiërs en boarders. Een ideale bestemming dus voor een wintersport groepsreis met collega’s.

Benieuwd naar wat Zell am See nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Aankomst in Zell am See

Middag
Jullie landen op donderdagmiddag op de luchthaven van Salzburg. Een exclusieve transfer brengt jullie in ruim een uur naar jullie accommodatie in Zell am See. Na het inchecken halen de skiërs en boarders direct hun materiaal op bij de skiverhuur.

Avond
Bij terugkomst in het hotel, drinken jullie een aperitief in de bar en aansluitend dineren we in het restaurant van het hotel.

Dag 2 |

Ochtend
Jullie gaan vroeg uit de veren om zoveel mogelijk uit de dag te halen. Na een heerlijk Oostenrijks ontbijt gaan jullie richting de skilift. Voor de onervaren collega’s staat er een skileraar klaar die jullie voor de dag meeneemt. De ervaren skiërs vermaken zichzelf op de piste. Eventueel kunnen we (vooraf) een gids regelen die de echte ski-cracks meeneemt op een skisafari richting alle mooie (off-piste) afdalingen van de Schmitten en Saalbach. De niet skiërs kunnen ontspannen in de thermen in Kaprun. Zij worden opgehaald bij het hotel.

Middag
Aan het einde van de middag ontmoeten we elkaar (ook de niet skiërs) voor een meet & greet bij de bekende Schnaps Hans op 2.000 meter hoogte voor een après-ski. Vanuit hier is er een fantastisch uitzicht op de gletsjers en de Grossglockner.

Avond
Ongeveer om half 5 zakken we af naar beneden toe. Daarna vervolgen we de après-ski in de Crazy Daisy in het centrum van Zell am See en sluiten we aan bij het diner in het hotel. Voor de nachtbrakers heeft Zell am See ook nog een fantastisch nachtleven. Er zijn veel gezellige bars in het centrum te vinden.

Dag 3 |

Ochtend – Middag
Na het ontbijt gaan we weer richting de pistes. De niet skiërs maken een mooie natuurwandeling op sneeuwschoenen onder begeleiding van een gids. Einde middag gaan we naar het hotel.

Avond
Na het opfrissen maken we ons op voor een heerlijke rodelavond. Bij aankomst in de berghut kun je een echter Oostenrijkse Hüttenparty verwachten. Met Tiroler muziek en de schnaps mag natuurlijk niet ontbreken. Na een eerste drankje gaan we gezamenlijk naar beneden voor een eerste afdaling met een één- of tweepersoons rodel (slee). Als we weer naar boven gebracht zijn, gaan we heerlijk traditioneel eten in de berghut. Denk aan Käseknocken, Tiroler Gröstle of Schnitzel met friet. Na het eten gaan we nog een keer gezamenlijk op de slee naar beneden waar de bus klaar staat om ons terug naar het hotel te brengen.

Dag 4 | De terugreis

Middag
In de ochtend en begin middag is er nog lekker tijd om lekker de piste op te gaan. De niet skiërs maken een mooie wandeling om het meer van Zell am See en gaan daarna het stadje Zell am See verkennen en kunnen wat inkopen doen. Einde van de middag brengt de transfer jullie weer naar de luchthaven van Salzburg.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351. Dan kijken we samen hoe we een programma op maat kunnen maken passend bij uw wensen.