Skip to main content
Blog

Wat u allemaal in Marrakesh kunt doen!

By 28 november 2019No Comments

Samen met Fez, Meknes en Rabat behoort Marrakesh tot de vier koningssteden van Marokko. Marrakesh ligt in het westen van Marokko, dicht bij het Atlasgebergte en grenst aan de Sahara woestijn.

Marrakesh is volgens vele bezoekers één van de mooiste steden van Marokko. Dit is onder andere te danken aan haar majestueuze oosterse architectuur, de indrukwekkende Medina omringt door de bedrijvige en gezellige Soeks en de mysterieuze geheimen van de woestijn. Marrakesh is een veelzijdige stad die heel veel te bieden heeft. Het weer is bijna het hele jaar aangenaam en piekt vooral in het voorjaar maar ook gedurende de koude wintermaanden is het zeker een aanrader om het warme Marrakesh op te zoeken. Marrakesh is een ook uitstekende stad voor een incentive trip.

 

Activiteiten

In het Atlas gebergte net buiten de stad is het mogelijk om op kamelen te rijden, quads te huren of in tenten bij de bedoeïen onder de sterrenhemel te overnachten. Ook kunt u met een ballonvaart van het adembenemende uitzicht van de stad en het Atlasgebergte genieten.

Een van de drukste en bekendste plekken in de stad is het Djemaa El Fna-plein, een plek waar het overdag vol is met straatentertainment en verkopers en verandert in een grote verzameling buitenrestaurants die opengaan terwijl de zon ondergaat. Omringt aan het plein zijn de Soeks, een doolhof van smalle straatjes en steegjes met overdekte kraampjes.

Het complex van Le Jardin Secret dateert al terug naar de Saadian Dynastie, meer dan 400 jaar geleden. In deze prachtige luxuriate tuinen kunt u genieten van exotische bloemen en planten, fonteinen, imposante islamitische kunst en architectuur.

Als u na een lange dag wilt relaxen dan is een bezoek aan de Hamam een uitstekend idee. De luxuriate Hamams in Marrakesh komen rechtstreeks uit de sprookjes van Duizend en één Nacht. Hier kan je in de stoom losweken en wordt je gescrubd en gereinigd en gemasseerd en worden er schalen vol fruit en hapjes geserveerd onder het genot van verse muntthee. Na een bezoek aan de Hamam bent u weer helemaal klaar om de rest van Marrakesh te ontdekken.

 

©Kosybar.com

Uit in de stad

Het uitgaansleven in Marrakesh is druk en gezellig en de stad staat vol met uitstekende internationaal gewaardeerde restaurants. Een perfect voorbeeld is Palais Jad Mahal,  een beroemd restaurant die traditioneel eten serveert onder het genot van spectaculaire live acts, buikdanseressen onder begeleiding van Marokkaanse muziek. Hier in the-place-to-be schuiven regelmatig bekende internationale gasten aan. In het chique restaurant The Red House worden traditionele Marokkaanse fine dining gerechten geserveerd in een intieme oriëntaalse sfeer. Ook het kleurrijke eten wat in de Soeks wordt verkocht is zeker de moeite waard om te proberen. Felle kleuren kenmerken het eten hier op straat en de geuren en smaak van de verschillende gerechten vormen een indrukwekkend geheel. Na een lange dag kunt u ontspannen in de Cosy Bar aan de Djemaa El Fna plein, daar kunt u op het dakterras van het prachtige uitzicht van de stad genieten.

 

©www.getyourguide.nl

Verblijf in Marrakesh

In Marrakesh zijn veel traditionele boetiekhotels in het centrum waar u kunt overnachten. Ook zijn er zogenaamde Riads, traditioneel Marokkaanse huizen of paleizen. Riads waren vroeger de huizen van de rijkere burgers van de stad. Deze Riads staan in de ommuurde binnenstad (de medina) of op het platteland. U kunt ook de woestijn in trekken en in de tenten bij de Bedoeïen overnachten. ’S nachts vanuit de duisternis en de roerloze kalmte van de woestijn ligt u onder een sterrenhemel van miljarden prachtige lichtjes.